Zerrenda:Nafarroa Garaiko udalerriak

Nafarroa Garaiko udalerrien zerrenda» orritik birbideratua)

Nafarroako Foru Erkidegoko 272 udalerrien zerrenda:

Nafarroako udalerriak eta merindadeak.
Udalerria M Populazioa 2011 Populazioa 2001 D2011-2001
Abaigar L
101
99
2
Abartzuza L
548
530
18
Abaurregaina Z
137
160
-23
Abaurrepea Z
39
47
-8
Aberin L
390
328
62
Ablitas T
2.649
2.306
343
Adios I
184
138
46
Agoitz Z
2.615
1.886
729
Aguilar Kodes L
100
99
1
Aiegi L
1.987
1.072
915
Alesbes T
2.922
2.547
375
Allin L
854
766
88
Allo L
1.046
1.021
25
Altsasu I
7.618
7.162
456
Ameskoabarrena L
793
816
-23
Andosilla L
2.913
2.572
341
Añorbe I
582
467
115
Antsoain I
10.825
8.095
2.730
Antzin L
379
364
15
Anue I
436
410
26
Araitz I
572
587
-15
Arakil I
946
880
66
Aranaratxe L
88
93
-5
Aranguren I
7.984
4.050
3.934
Arano I
121
134
-13
Arantza I
645
658
-13
Aras L
180
215
-35
Arbizu I
1.095
947
148
Arellano L
196
190
6
Areso I
276
284
-8
Arguedas T
2.366
2.283
83
Aria Z
58
68
-10
Aribe Z
49
58
-9
Armañantzas L
59
83
-24
Arroitz L
1.106
1.130
-24
Arruazu I
114
101
13
Artaxoa E
1.727
1.721
6
Artazu L
122
105
17
Artzibar Z
258
275
-17
Atarrabia I
10.457
9.575
882
Atetz I
245
232
13
Auritz Z
279
314
-35
Azagra L
3.838
3.714
124
Azkoien E
5.989
5.368
621
Azuelo L
40
47
-7
Bakaiku I
333
348
-15
Barañain I
21.376
21.021
355
Barasoain E
654
509
145
Barbarin L
65
93
-28
Bargota L
315
368
-53
Barillas T
188
198
-10
Basaburua I
870
674
196
Baztan I
7.958
7.501
457
Beire E
321
296
25
Bera I
3.761
3.527
234
Beraskoain I
124
111
13
Berbintzana E
720
732
-12
Beriain I
3.834
2.739
1.095
Berriobeiti I
5.816
1.285
4.531
Berriozar I
9.323
6.661
2.662
Bertizarana I
625
650
-25
Betelu I
351
334
17
Bidankoze Z
94
106
-12
Bidaurreta I
153
99
54
Biurrun-Olkotz I
228
185
43
Buñuel T
2.347
2.371
-24
Burgi Z
238
233
5
Burlata Z
18.106
17.164
942
Cabanillas T
1.477
1.485
-8
Cabredo L
108
117
-9
Cadreita L
2.099
1.962
137
Caparroso E
2.792
2.416
376
Cárcar L / E
1.112
1.265
-153
Cascante T
3.971
3.636
335
Castejón T
4.163
3.273
890
Cintruénigo T
7.819
5.932
1.887
Corella T
7.925
7.074
851
Cortes T
3.255
3.227
28
Deierri L
1.516
1.543
-27
Deikaztelu L
689
676
13
Desoio L
96
126
-30
Donamaria I
434
382
52
Doneztebe I
1.659
1.385
274
Eguesibar Z
17.320
3.413
13.907
El Busto L
74
92
-18
Elgorriaga I
208
202
6
Elizagorria L
204
215
-11
Elo Z
485
289
196
Eneritz I
358
215
143
Eratsun I
165
173
-8
Ergoiena I
398
440
-42
Erriberri E
3.819
3.213
606
Erroibar Z
800
775
25
Erromantzatua Z
179
157
22
Erronkari Z
250
331
-81
Esa Z
261
257
4
Eslaba Z
124
163
-39
Espartza Zaraitzu Z
89
103
-14
Esprontzeda L
129
166
-37
Esteribar I
2.326
1.454
872
Etaiu L
81
89
-8
Etxalar I
813
779
34
Etxarri I
72
54
18
Etxarri Aranatz I
2.488
2.364
124
Etxauri I
580
437
143
Eulate L
334
364
-30
Ezkabarte I
1.686
1.261
425
Ezkaroze Z
338
358
-20
Ezkurra I
167
204
-37
Ezporogi Z
50
61
-11
Faltzes E
2.562
2.507
55
Fitero T
2.210
2.170
40
Fontellas T
944
782
162
Funes E
2.526
2.336
190
Fustiñana T
2.550
2.394
156
Galar I
1.847
1.273
574
Galipentzu Z
113
153
-40
Galoze Z
109
121
-12
Garaioa Z
102
127
-25
Garde Z
171
189
-18
Gares I
2.820
2.412
408
Garinoain E
517
396
121
Garralda Z
190
200
-10
Gazteluberri Z
16
20
-4
Genevilla L
77
111
-34
Gesalatz L
456
460
-4
Girgillao L
90
87
3
Goizueta I
759
886
-127
Goñerri L
192
195
-3
Gorza Z
52
72
-20
Hiriberri Z
117
142
-25
Ibargoiti Z
240
231
9
Igantzi I
634
597
37
Iguzkitza L
332
347
-15
Imotz I
431
407
24
Irañeta I
170
155
15
Irunberri Z
1.400
1.403
-3
Iruñea I
195.943
183.964
11.979
Irurtzun I
2.293
2.175
118
Ituren I
511
467
44
Iturmendi I
399
371
28
Itza I
1.135
745
390
Itzagaondoa Z
184
167
17
Itzaltzu Z
51
45
6
Izaba Z
506
510
-4
Jaitz L
117
105
12
Jaurrieta Z
217
238
-21
Kaseda E
1.024
1.053
-29
Labaien I
243
274
-31
Lakuntza I
1.246
1.038
208
Lana L
195
202
-7
Lantz I
133
121
12
Lapoblación L
144
192
-48
Larraga E
2.122
1.920
202
Larragoa L
111
143
-32
Larraun I
1.012
985
27
Leatxe Z
54
46
8
Ledea Z
319
338
-19
Legarda I
119
90
29
Legaria L
110
129
-19
Leitza I
2.925
2.912
13
Lekunberri I
1.437
873
564
Leotz E
262
248
14
Lerga Z
74
90
-16
Lerin L
1.810
1.857
-47
Lesaka I
2.812
2.643
169
Lezaun L
268
280
-12
Lizarra L
14.056
13.024
1.032
Lizoainibar-Arriasgoiti Z
319
234
85
Lodosa L
4.895
4.593
302
Longida Z
320
294
26
Los Arcos L
1.213
1.286
-73
Lukin L
126
128
-2
Luzaide Z
395
427
-32
Mañeru L
415
378
37
Marañón L
56
68
-12
Martzilla E
2.802
2.548
254
Mélida T
730
762
-32
Mendabia L
3.708
3.694
14
Mendaza L
344
348
-4
Mendigorria E
1.084
916
168
Metauten L
288
295
-7
Milagro E
3.369
2.676
693
Mirafuentes L
50
55
-5
Miranda Arga E
900
1.000
-100
Monteagudo T
1.134
1.122
12
Morentin L
133
123
10
Mues L
95
109
-14
Murchante T
3.785
3.199
586
Murieta L
337
273
64
Murillo el Cuende E
683
646
37
Murillo el Fruto E
683
740
-57
Muruzabal I
279
264
15
Nabaskoze Z
169
204
-35
Nazar L
52
56
-4
Noain Elortzibar Z
7.527
4.060
3.467
Obanos I
909
785
124
Odieta I
359
318
41
Oibar Z
874
932
-58
Oiz I
151
138
13
Oko L
70
81
-11
Olaibar I
251
161
90
Olatzagutia I
1.660
1.649
11
Olexoa L
56
55
1
Ollaran I
396
339
57
Oloritz E
180
166
14
Oltza zendea I
1.762
1.401
361
Orbaizeta Z
217
234
-17
Orbara Z
43
59
-16
Orisoain I
90
89
1
Orkoien I
3.710
1.446
2.264
Orontze Z
52
56
-4
Orotz-Betelu Z
162
210
-48
Orreaga Z
23
28
-5
Oteitza L
957
916
41
Otsagabia Z
618
666
-48
Petilla Aragoi Z
30
37
-7
Piedramillera L
47
60
-13
Pitillas E
544
541
3
Puiu E
353
316
37
Ribaforada T
3.688
3.291
397
Saldias I
122
138
-16
San Adrián L
6.233
5.561
672
San Martin Unx E
433
455
-22
Santakara E
921
1.039
-118
Santsol L
109
109
0
Sartaguda L
1.354
1.321
33
Sartze Z
67
79
-12
Sesma L
1.226
1.388
-162
Sorlada L
66
50
16
Sunbilla I
702
681
21
Tafalla E
11.196
10.274
922
Tebas-Muru Artederreta Z
663
563
100
Tirapu I
53
63
-10
Torralba del Río L
128
151
-23
Torres del Río L
143
172
-29
Tulebras T
124
101
23
Tutera T
35.026
29.918
5.108
Txulapain I
556
494
62
Uharte Z
6.510
3.115
3.395
Uharte Arakil I
838
785
53
Ukar I
178
126
52
Ultzama I
1.705
1.587
118
Untzitibar Z
235
231
4
Untzue E
142
138
4
Urdazubi I
379
388
-9
Urdiain I
697
664
33
Urraulbeiti Z
286
269
17
Urraulgoiti Z
185
167
18
Urrotz Z
181
199
-18
Urroz I
393
381
12
Urzainki Z
94
103
-9
Uterga I
191
158
33
Uxue E
205
232
-27
Uztarroze Z
168
242
-74
Valtierra T
2.492
2.410
82
Viana L
4.036
3.425
611
Villamayor de Monjardín L
136
134
2
Villatuerta L
1.125
847
278
Xabier Z
119
113
6
Zabaltza I
281
157
124
Zangoza Z
5.154
4.614
540
Zare Z
187
224
-37
Zarrakaztelu T
2.565
2.631
-66
Ziordia I
395
381
14
Zirauki L
506
456
50
Ziritza I
118
64
54
Zizur I
3.646
1.469
2.177
Zizur Nagusia I
14.025
11.639
2.386
Zubieta I
300
285
15
Zugarramurdi I
241
245
-4
Zuñiga L
97
173
-76
GUZTIRA Nafarroa
640.125
555.829
84.296


Nafarroa Garaiko udalerri nagusien biztanleria (2011)
1978an Nafarroako udalerriei emandako euskal izenak
Udalerria Udalerriari emandako izena
(Comarcalización funcional de Navarra[1])
Abaigar
Abartzuza
Abaurregaina
Abaurrepea
Aberin
Ablitas Orbieta
Adios Ahuritze
Agoitz
Aguilar Kodes Arnotegi-Goditze
Aiegi Aihegi
Alesbes Alesotze
Allin Ailinibar
Allo Ailo
Altsasu Haltzatsu
Ameskoabarrena Amezkopea
Andosilla
Antsoain
Antzin
Anue
Añorbe Ainorbe
Araitz Haraitze
Arakil
Aranaratxe Haranaratxe
Aranguren
Arano Harano
Arantza Harainatze
Aras Hirurarahatse, Haratse
Arbizu
Arellano Areilano
Areso
Arguedas Argedatse
Aria Haria
Aribe Haribe
Armañantzas Haramaihantza
Arroitz Ilarronitz
Arruazu
Artaxoa Artasona
Artazu Artatsu
Artzibar
Atarrabia
Atetz
Auritz Ahuritze
Azagra Latsagarai
Azkoien Hazkoien
Azuelo Lurgain
Bakaiku
Barañain
Barasoain Baratzohain
Barbarin
Bargota Ibargoiti
Barillas Barileta
Basaburua Basaburu Nagusia
Baztan Baztan Harana
Beire Behiria
Bera
Beraskoain
Berbintzana
Beriain
Berriobeiti
Berriozar
Bertizarana
Betelu
Bidankoze
Bidaurreta
Biurrun-Olkotz
Buñuel Buhinole
Burgi
Burlata
Cabanillas Olaeta
Cadreita Gaderitea, Kadereita
Cabredo Aztegieta
Caparroso Gabarrotsu
Cárcar Garagarre, Karkar
Cascante Gaizkate, Kaskante
Castejón Gazteluhandi
Corella Ilurtzi, Koreila
Cortes Gurtitz, Kortes
Cintruénigo Zinderuheinigo, Zinderoneko
Deierri Igeri
Deikaztelu Dehikaztelu
Desoio Desoxo
Donamaria Ezperun
Doneztebe
Eguesibar
El Busto Bustia
Elgorriaga
Elizagorria Latsagurria
Elo
Eneritz Eneritze
Eratsun
Ergoiena
Erriberri
Erroibar
Erromantzatua Arbaihune
Erronkari
Esa Gisa
Eslaba
Espartza
Esprontzeda Ezperuntzieta
Esteribar
Etaiu Etaio
Etxalar Etxalarre
Etxarri
Etxarri Aranatz
Etxauri
Eulate Ehulate
Ezkabarte
Ezkaroze
Ezkurra
Ezporogi
Faltzes Hatxarte, Faltziz
Fitero Mugarte
Fontellas Iturritza
Funes Ibarguren, Funiz
Fustiñana Bustiniana
Galar
Galipentzu Garipentzu
Galoze
Garaioa Garaihoa
Garde
Gares
Garinoain Garinohain
Garralda
Gazteluberri
Genevilla Uxanahuli
Gesalatz
Girgillao Girigilano
Goizueta
Goñerri
Gorza
Hiriberri
Ibargoiti
Igantzi
Iguzkitza
Imotz
Irañeta
Irunberri
Iruñea
Irurtzun
Ituren Iturrain
Iturmendi
Itza
Itzagaondoa
Itzaltzu
Izaba
Jaitz
Jaurrieta
Kaseda Gahatseta
Labaien
Lakuntza
Lana Lanaibar
Lantz Lantze
Lapoblación Hulia-meheiano
Larraga
Larragoa
Larraun
Leatxe
Ledea
Legarda
Legaria
Leitza
Lekunberri
Leotz Lehotze
Lerga Leraga
Lerin
Lesaka
Lezaun
Lizarra
Lizoainibar-Arriasgoiti
Lodosa Lodotsa
Longida Lohongida
Los Arcos Urantzia
Lukin
Luzaide
Mañeru Mahaineru
Marañón Marainoi
Martzilla
Mélida Imehelieta
Mendabia
Mendaza
Mendigorria
Metauten
Milagro Hergabika
Mirafuentes Miraiturrieta
Miranda Arga Talaieta Arga
Monteagudo Mendizorrotza
Morentin Morendin
Mues Muetze
Murchante Murtzaindi, Murtxante
Murieta
Murillo el Cuende Harasatze
Murillo el Fruto Muruhielu
Muruzabal
Nabaskoze
Nazar
Noain Elortzibar
Odieta
Obanos Obanotze
Oibar Ahibarre
Oiz
Oko
Olaibar
Olatzagutia
Olexoa Olesua
Ollaran
Oloritz
Oltza zendea
Orbaizeta
Orbara
Orisoain Oritsohain
Orkoien
Orontze
Orotz-Betelu
Orreaga
Oteitza Oteitza-Eguzkitza
Otsagabia
Petilla Aragoi
Piedramillera Milarriaga
Pitillas Bitirieta
Puiu Hirigaray
Ribaforada Erripazuloaga
Saldias Salditse
San Adrián Donaderi
San Martin Unx Untze-Donemartihiri
Santakara Garai
Santsol Doneloizu
Sartaguda Sartiagutia
Sartze
Sesma Sixama
Sorlada Suruslada
Sunbilla
Tafalla Gabaltzika
Tebas-Muru Artederreta
Tirapu
Torralba del Río Dorrezuria
Torres del Río Dorreta
Tulebras Iturbeheratse
Tutera
Txulapain
Uharte
Uharte Arakil
Ukar Ugarre
Ultzama
Untzitibar
Untzue
Urdazubi
Urdiain
Urraulbeiti Urraulbehiti
Urraulgoiti
Urrotz Urrotze
Urroz Urrotza-Doneztebe
Urzainki
Uterga
Uxue Usue
Uztarroze
Valtierra Landibar
Viana Bidegaina
Villamayor de Monjardín Dehio
Villatuerta Biurrihiri
Xabier
Zabaltza
Zangoza Zangotza
Zare Zare-Zangotza
Zarrakaztelu Zaharrakaztelu, Larrate
Ziordia Zihaurdia, Eznate
Zirauki Zirahuki
Ziritza
Zizur
Zizur Nagusia
Zubieta
Zugarramurdi
Zuñiga Ezteuinaga

ErreferentziakAldatu

  1. Sobre el "Nomenclátor euskériko de Navarra". Aspectos filológicos y sociológicos, Matias Mugica - José Luis Mendoza Peña, 1993.