Ireki menu nagusia

Zerrenda:Estatuen biztanleria dentsitatearen arabera

Estatuen zerrenda, biztanle dentsitatearen arabera: biztanleak, kilometro karratuko (bizt./km²). Zerrendan Nazio Batuen Erakundeak onartutako estatuak eta menpeko lurraldeak ageri dira. Sailkatuak baina zenbaki gabe ageri dira erakunde horrek onartu gabeko zenbait lurralde, informaziorako, hala nola Euskal Herria.

Datuak 2005eko uztailerako kalkulatu zirenak dira. Lur-eremuen kopuruetan, sartuta daude lur-barneko ur-eremuak: aintzirak, ibaiak eta urtegiak.

Sailkapena Estatua/Eskualdea Biztanleria Eremua (km²) Dentsitatea (bizt./km²) Oharrak
Mundua (itsasorik gabe) 6 727 508 082 134 682 000 48
1 Monako 35 253 1,49 23 660 [1]
2 Macau (THE)[2] 460 162 26 17 699
3 Hong Kong (THE) 7 040 885 1 099 6 407
4 Singapur 4 483 900 704,0 6 369
5 Gibraltar (EB)[3] 27 921 6 4 654
6 Vatikano Hiria 821 0,44 1 866 [4]
7 Malta 401 880 316 1 272
8 Palestina 401 630 316 1 271
9 Bermudak (EB) 64 174 53 1 211
10 Maldivak 329 198 298 1 105
11 Bahrain 726 617 694 1 047
12 Bangladesh 150 448 339 143 998 1 045 [5]
13 Anglo-normandar uharteak (EB) 149 463 195 766
14 Nauru 13 635 21 649
15 Taiwan 22 894 384 35 980 636 [4]
16 Barbados 269 556 430 627
Saint-Martin (Frantzia) 33 102 53,2 622
17 Maurizio 1 244 663 2 040 610
18 Aruba (Herbehereak) 99 468 180 553
Mayotte (Frantzia) 180 610 374 483 [6]
19 Hego Korea 48 846 823 99 538 480
20 San Marino 28 117 61 461
21 Puerto Rico (AEB)[7] 3 954 584 8 875 446
22 Tuvalu 10 441 26 402
23 Herbehereak 16 299 170 41 528 392
24 Martinika (Frantzia) 395 932 1 102 359
25 Komoreak 797 902 2 235 357
26 Libano 3 576 818 10 400 344
27 Ruanda 9 037 690 26 338 343
28 Marshall Uharteak 61 963 181 342
29 Belgika 10 419 050 30 528 341
30 Japonia 128 084 700 377 873 339
31 India 1 103 371 000 3 287 263 336
32 El Salvador 6 880 951 21 041 327
Saint-Barthélemy (Frantzia) 6 852 21 326
33 Amerikar Samoa (AEB) 64 869 199 326
34 Birjina Uharteak (AEB) 111 818 347 322
35 Sri Lanka 20 742 910 65 610 316
36 Reunion (Frantzia) 785 139 2 510 313
37 Guam (AEB) 169 635 549 309
38 Haiti 8 527 777 27 750 307
39 Saint Vincent eta Grenadinak 119 051 388 307
40 Israel 7 150 000 22 145 302
41 Saint Lucia 160 765 539 298
42 Filipinak 83 054 480 300 000 277
43 Burundi 7 547 515 27 834 271
44 Grenada 102 924 344 260
45 Trinidad eta Tobago 1 305 236 5 130 254
46 Vietnam 84 238 230 331 689 254
47 Guadalupe (Frantzia) 405 000 1 628 249 [8]
48 Erresuma Batua 59 667 840 242 900 246
49 Jamaika 2 650 713 10 991 241
50 Alemania 82 689 210 357 022 232
51 Holandar Antillak (Herbehereak) 182 656 800 228
52 Liechtenstein 34 521 160 216
53 Pakistan 157 935 100 796 095 198
54 Italia 58 092 740 301 318 193
55 Ipar Korea 22 487 660 120 538 187
56 Nepal 27 132 630 147 181 184
57 Antigua eta Barbuda 81 479 442 184
58 Dominikar Errepublika 8 894 907 48 671 183
59 Luxenburgo 464 904 2 586 180
60 Seychelleak 80 654 455 177
61 Suitza 7 252 331 41 284 176
62 Ipar Mariana Uharteak (AEB) 80 801 464 174
63 Kaiman uharteak (EB) 45 017 264 171
64 Saint Kitts eta Nevis 42 696 261 164
65 Sao Tome eta Principe 156 523 964 162
66 Mikronesia 110 487 702 157
67 Kuwait 2 686 873 17 818 151
68 Birjina Uharteak (EB) 22 016 151 146
Euskal Herria 3 007 661 20 947 144
69 Andorra 67 151 468 143
70 Nigeria 131 529 700 923 768 142
71 Txina 1 315 844 000 9 596 961 137
72 Tonga 102 311 747 137 [9]
73 Kiribati 99 350 726 137
74 Gambia 1 517 079 11 295 134
75 Angila (EB) 12 205 91 134
76 Man Uhartea (EB) 76 538 572 134
Transnistria 555 347 4163 133 [10]
77 Txekiar Errepublika 10 219 600 78 866 130
78 Danimarka 5 430 590 43 094 126
79 Cabo Verde 506 807 4 033 126
80 Thailandia 64 232 760 513 115 125
81 Moldavia 4 205 747 33 851 124
82 Polonia 38 529 560 312 685 123
83 Uganda 28 816 230 241 038 120
84 Indonesia 222 781 500 1 904 569 117
85 Guatemala 12 599 060 108 889 116
86 Tokelau (ZB)[11] 1 378 12 115
87 Portugal 10 494 500 91 982 114
Europar Batasuna 494 070 000 4 422 773 112
88 Eslovakia 5 400 908 49 033 110
89 Frantzia (metropolitarra) 60 495 540 551 500 110
90 Albania 3 129 678 28 748 109
91 Malawi 12 883 940 118 484 109
92 Hungaria 10 097 730 93 032 109
93 Togo 6 145 004 56 785 108
94 Serbia 9 396 411 88 361 106 [4]
95 Dominika 78 940 751 105
96 Siria 19 043 380 185 180 103
97 Kuba 11 269 400 110 861 102
98 Armenia 3 016 312 29 800 101
99 Austria 8 189 444 83 858 98
100 Azerbaijan 8 410 801 86 600 97
101 Eslovenia 1 966 814 20 256 97
102 Turkia 73 192 840 783 562 93
103 Ghana 22 112 810 238 533 93
104 Errumania 21 711 470 238 391 91
105 Zipre 835 307 9 251 90
106 Espainia 45 061 274 506 030 89
107 Costa Rica 4 327 228 51 100 85
108 Grezia 11 119 890 131 957 84
109 Kroazia 4 551 338 56 538 81
110 Ipar Mazedoniako Errepublika 2 034 060 25 713 79
110 Ipar Zipreko Turkiar Errepublika 264 172 3 355 78 [12]
111 Kanputxea 14 071 010 181 035 78
112 Wallis eta Futuna (Frantzia) 15 480 200 77
113 Sierra Leona 5 525 478 71 740 77
114 Ukraina 46 480 700 603 700 77
115 Malaysia 27 250 370 329 847 77
116 Bosnia eta Herzegovina 3 907 074 51 197 76
117 Cook Uharteak (ZB) 17 954 236 76
118 Benin 8 438 853 112 622 75
119 Birmania 50 519 490 676 578 75
120 Egipto 74 032 880 1 001 449 74
121 Qatar 812 842 11 000 74
122 Maroko 31 478 460 446 550 70
123 Etiopia 77 430 700 1 104 300 70
124 Bulgaria 7 725 965 110 912 70
125 Irak 28 807 190 438 317 66
126 Samoa 184 984 2 831 65
127 Brunei 373 819 5 765 65
128 Honduras 7 204 723 112 492 64
129 Georgia 4 474 404 69 700 64
130 Frantziar Polinesia (Frantzia) 256 603 4 000 64
131 Jordania 5 702 776 89 342 64
132 Ekialdeko Timor 947 064 14 874 64
132 Turkak eta Caicoak (EB) 26 288 417 63 [9]
134 Tunisia 10 102 470 163 610 62
135 Swazilandia 1 032 438 17 364 59
136 Uzbekistan 26 593 120 447 400 59
137 Senegal 11 658 170 196 722 59
138 Lesotho 1 794 769 30 355 59
139 Irlandako Errepublika 4 147 901 70 273 59
140 Kenya 34 255 720 580 367 59
141 Boli Kosta 18 153 870 322 463 56
142 Mexiko 107 029 400 1 958 201 55
143 Arabiar Emirerri Batuak 4 495 823 83 600 54
144 Lituania 3 431 033 65 300 53
145 Ekuador 13 542 420 283 561 53
146 Burkina Faso 13 227 840 274 000 48
147 Bielorrusia 9 755 106 207 600 47
148 Fiji 847 706 18 274 46
149 Bhutan 2 162 546 47 000 46
150 Afganistan 29 863 010 652 090 46
151 Tadjikistan 6 506 980 143 100 45
152 Montenegro 630 548 14 026 45 [4]
153 Montserrat (EB) 4 488 102 44
154 Ginea-Bissau 1 586 344 36 125 44
155 Palau 19 949 459 43
156 Panama 3 231 502 75 517 43
157 Nikaragua 5 486 685 130 000 42
158 Iran 69 515 210 1 648 195 42
159 Tanzania 38 328 810 945 087 41 [9]
160 Saint Helena (EB) 4 918 122 40
161 Kolonbia 45 600 240 1 138 914 40
162 Yemen 20 974 660 527 968 40
163 Hegoafrika 47 431 830 1 221 037 39
164 Ginea 9 402 098 245 857 38
165 Eritrea 4 401 357 117 600 37
166 Letonia 2 306 988 64 600 36
167 Kamerun 16 321 860 475 442 34
168 Djibuti 793 078 23 200 34
169 Faroe Uharteak (Danimarka) 47 017 1 399 34
170 Zimbawe 13 009 530 390 757 33
Nagorno-Karabakh 145 000 4 400 33 [13]
171 Madagaskar 18 605 920 587 041 32
172 Ameriketako Estatu Batuak 298 212 900 9 629 091 31
Abkhazia 215 972 7 138 30 [14]
173 Estonia 1 329 697 45 100 29
174 Liberia 3 283 267 111 369 29
175 Venezuela 26 749 110 912 050 29
176 Kirgizstan 5 263 794 199 900 26
177 Laos 5 924 145 236 800 25
178 Mozambike 19 792 300 801 590 25
179 Kongoko Errepublika Demokratikoa 57 548 740 2 344 858 25
Somalilandia 3 500 000 137 600 25 [15]
180 Saint-Pierre eta Mikelune (Frantzia) 5 769 242 24
181 Bahamak 323 063 13 878 23
182 Brasil 186 404 900 8 514 877 22
183 Peru 27 968 240 1 285 216 22
184 Txile 16 295 100 756 096 22
185 Suedia 9 041 262 449 964 20,0
186 Uruguai 3 463 197 175 016 19,8
187 Ekuatore Ginea 503 519 28 051 18,0
Hego Osetia 70 000 3 900 17,9 [16]
188 Vanuatu 211 367 12 189 17,3
189 Solomon Uharteak 477 742 28 896 16,5
190 Finlandia 5 249 060 338 145 15,5
191 Zambia 11 668 460 752 618 15,5
192 Paraguai 6 158 259 406 752 15,1
193 Zeelanda Berria 4 028 384 270 534 14,9
194 Sudan 36 232 950 2 505 813 14,5
195 Argentina 38 747 150 2 780 400 13,9
196 Aljeria 32 853 800 2 381 741 13,8
197 Pitcairn Uharteak (EB) 67 5 13,4
198 Somalia 8 227 826 637 657 12,9
199 Angola 15 941 390 1 246 700 12,8
200 Kaledonia Berria (Frantzia) 236 838 18 575 12,8
201 Papua Ginea Berria 5 887 138 462 840 12,7
202 Belize 294 835 22 966 12,3
203 Norvegia 4 620 275 385 155 12,0
204 Kongoko Errepublika 3 998 904 342 000 11,7
205 Saudi Arabia 24 573 100 2 149 690 11,4
206 Niger 13 956 980 1 267 000 11,0
207 Mali 13 518 420 1 240 192 10,9
208 Turkmenistan 4 833 266 488 100 9,9
209 Errusia 143 201 600 17 098 242 8,4
210 Bolivia 9 182 015 1 098 581 8,4
211 Oman 2 566 981 309 500 8,3
212 Txad 9 748 931 1 284 000 7,6
213 Afrika Erdiko Errepublika 4 037 747 622 984 6,5
214 Niue (ZB) 1 445 260 5,6
215 Kazakhstan 14 825 110 2 724 900 5,4
216 Gabon 1 383 841 267 668 5,2
217 Guyana 751 218 214 969 3,5
218 Libia 5 853 452 1 759 540 3,3
219 Kanada 32 268 240 9 970 610 3,2
220 Botswana 1 764 926 581 730 3,0
221 Mauritania 3 068 742 1 025 520 3,0
222 Islandia 294 561 103 000 2,9
223 Surinam 449 238 163 820 2,7
224 Australia 21 050 000 7 682 300 2,6
225 Namibia 2 031 252 824 292 2,5
226 Frantziar Guyana (Frantzia) 187 056 90 000 2,1
227 Mongolia 2 646 487 1 564 116 1,7
228 Mendebaldeko Sahara 341 421 266 000 1,3
229 Malvinak (EB) 3 060 12 173 0,25
230 Groenlandia (Danimarka) 56 916 2 175 600 0,026

OharrakAldatu

  1. Monakok lur eremu txikia duenez, biztanle dentsitate handia du: 18 078 bizt./km²
  2. THE: Txinako Herri Errepublika
  3. EB: Erresuma Batua
  4. a b c d Dentsitatea, CIAren webguneko datuetatik kalkulatua.[1] Aipuaren errorea: Invalid <ref> tag; name "cia" defined multiple times with different content Aipuaren errorea: Invalid <ref> tag; name "cia" defined multiple times with different content Aipuaren errorea: Invalid <ref> tag; name "cia" defined multiple times with different content
  5. Munduko Bankuaren azken datu-bilketaren arabera, dentsitatea 1 090 bizt./km² da.
  6. Dentsitatea, INSEE Mayotte orrialdeko datuetatik ebatzia.
  7. AEB: Ameriketako Estatu Batuak
  8. Saint-Martin eta Saint-Barthélemyko lurraldeak kontuan hartu gabe, 2007ko otsailaren 22an.
  9. a b c Datu hau ez du NBE-ak biztanleria eta azaleraren arteko zatiketarekin egin, Kalkulatutako emaitza taula honetan azaltzen da,
  10. Biztanleriaren datua 2004ko erroldakoa da.[2]
  11. ZB: Zeelanda Berria
  12. Biztanleriaren datua 2006ko erroldakoa da.[3]
  13. Biztanleriaren datuak 2002ko zenbatespenetik aterata daude; eta dentsitatea, aurreko zenbatespenetik.[4]
  14. Biztanleriaren datuak 2003ko erroldakoak dira, eta azalera gutxi gorabehera kalkulatu da.[5]
  15. Biztanleriaren datuak, 2005eko zenbatespen batetik atereak.[6] [7]
  16. Biztanleriaren datuak, 2002eko zenbatespen batetik atereak.[8]

Ikus, gaineraAldatu