Ireki menu nagusia

Udaberriko Klasikoa (gaztelaniaz: Clásica de Primavera) urtero apirilean Zornotzan Amorebieta Txirrindulari Elkarteak antolatutako lasterketa da.

Udaberriko Klasikoa
2018ko Udaberriko Klasikoa
Data Apirilean
Eskualdea Bizkaia
Euskarazko izena Udaberriko Klasikoa
Bertoko izena(k) Gran Premio de Primavera
Modalitatea Errepidea
Txapelketa UCI Europe Tour
Mota Egun bateko lasterketa
Antolatzailea Amorebieta T.E.
Lehenengo edizioa 1946
Edizio kopurua 64 (2018)
Lehenengo irabazlea Dalmacio Langarika Euskal Herria
Garaipen gehien Eusebio Vélez Euskal Herria
Federico Etxabe Euskal Herria
Alejandro Valverde Espainia (3 aldiz)
Amaierako edizioa Andrey Amador Costa Rica

LasterketaAldatu

Lehendabizikoz 1946an ospatuta, Euskal Herriko Itzulia egin eta hurrengo igandean egiten dute urtero.

1.1 Uci Europe Tour mailako lasterketa da.

Garaipen gehien lortutako txirrindulariak Eusebio Vélez, Fede Etxabe eta Alejandro Valverde dira, hirutan hain zuzen ere.

PalmaresaAldatu

Urtea Garailea Taldea
1946 Dalmacio Langarika   Galindo-Cicles Tabay
1947 Miguel Poblet   Real Sociedad
1955 Hortensio Bidaurreta   Pena Solera
1956 Cosme Barrutia   Splendid-d'Alessandro
1957 Emilio Cruz   Boxing Club
1958 Antonio Karmany   Lube
1959 Roberto Morales   Kas
1960 Carmelo Morales   Kas
1961 Julio San Emeterio   Ferrys
1962 Francisco Gabika   Kas
1963 Eusebio Vélez   Kas
1964 Eusebio Vélez   Kas
1965 José Pérez-Francés   Ferrys
1966 Antonio Gómez Del Moral   Kas
1967 Antonio Gómez Del Moral   Kas
1968 Eusebio Vélez   Fagor
1969 José Manuel Lasa   Pepsi-Cola
1970 Carlos Etxebarria   Kas
1971 Txomin Perurena   Kas
1972 José Gómez Lucas   Werner
1973 Miguel Mari Lasa   Kas
1974 Andrés Oliva   La Casera
1975 Antonio Martos   Kas
1976 Enrique Cima   Novostil Transmallorca
1977 Vicente López Carril   Kas
1978 Txomin Perurena   Kas
1979 Miguel Mari Lasa   Moliner-Vereco
1980 Juan Fernández   Fosforera-Vereco
1981 José Luis López Cerrón   Zor-Helios
1982 Jesús Suárez Cuevas   Reynolds
1983 Juan Fernández   Zor-Gemeaz-Cusin
1984 José Luis Navarro   Zor-Gemeaz
1985 Federico Etxabe   Teka
1986 Federico Etxabe   Teka
1987 Julian Gorospe   Reynolds
1988 Jörg Pedersen   B.H.
1989 Marino Lejarreta   Caja Rural-Paternina
1990 Iñaki Gastón   CLAS-Cajastur
1991 Jesús Montoya   Amaya Seguros
1992 Federico Etxabe   CLAS-Cajastur
1993 Jon Unzaga   CLAS-Cajastur
1994 Melchor Mauri   Banesto
1995 Laurent Jalabert   ONCE
1996 Mauro Gianetti   Polti
1997 Mikel Zarrabeitia   ONCE
1998 Roberto Heras   Kelme
1999 Roberto Heras   Kelme
2000 Unai Etxebarria   Euskaltel-Euskadi
2001 Igor Astarloa   Mercatone Uno
2002 Ángel Vicioso   Kelme
2003 Alejandro Valverde   Kelme
2004 Alejandro Valverde   Comunidad Valenciana-Kelme
2005 David Etxebarria   Liberty Seguros
2006 Carlos Sastre   Team CSC
2007 Joaquim Rodríguez   Caisse d´Epargne
2008 Damiano Cunego   Lampre
2009 Alejandro Valverde   Caisse d´Epargne
2010 Samuel Sánchez   Euskaltel-Euskadi
2011 Jonathan Hivert   Saur-Sojasun
2012 Giovanni Visconti   Team Movistar
2013 Rui Costa   Team Movistar
2014 Peio Bilbao   Caja Rural-Seguros RGA
2015 José Herrada   Team Movistar
2016 Giovanni Visconti   Team Movistar
2017 Gorka Izagirre   Team Movistar
2018 Andrey Amador   Team Movistar

Kanpo loturakAldatu