Fernando Escartín

txirrindulari espainiarra

Fernando Escartín Coti (1968ko urtarrilaren 24, Biescas, Huescako probintzia) espainiar txirrindulari profesional ohi bat da. 1990eko hamarkadan eskalatzaile bikain gisa nabarmen zen, bereziki Frantziako Tourra eta Espainiako Vueltako mendiko etapetan burututako erakustaldiengatik.

Fernando Escartín
Fernando Escartín 2014.jpg
Bizitza
Jaiotzako izen-deiturakFernando Escartín Coti
JaiotzaBiescas1968ko urtarrilaren 24a (55 urte)
Herrialdea Espainia
Hezkuntza
Hizkuntzakgaztelania
Jarduerak
Jardueraktxirrindularia
Ibilbidea
TaldeakUrteak
CLAS–Cajastur (en) Itzuli 1990eko maiatza-1993
Mapei 1994-1995
Kelme 1996-2000
Team Bianchi (en) Itzuli 2001-2002
 
Pisua61 kilogramo
Altuera175 zentimetro

PalmaresaAldatu

1992

1993

1994

1995

1996

1997

1998

1999

2000

2001

2002

Emaitzak lasterketa nagusietanAldatu

Itzuli HandiakAldatu

Itzuli Handia 1990 1991 1992 1993 1994 1995 1996 1997 1998 1999 2000 2001 2002
Italiako Giroa 67. 8.
Frantziako Tourra 45. 30. 12. 7. 8. 5. UT 3. 8.
Espainiako Vuelta 10. 9. 10. 2. 2. UT 7. 10. UT

Beste ItzuliakAldatu

Itzulia 1990 1991 1992 1993 1994 1995 1996 1997 1998 1999 2000 2001 2002
Paris-Niza 42. 16. 29. 19. 22. 19.
Kataluniako Volta 19. 2. 1. 3. 7. 7. 3. 5.
Tirreno-Adriatiko 30.
Euskal Herriko Itzulia 55. 12. 8. 6. 30. 77. 12.
Romandiako Tourra 18.
Dauphiné Libéré 6.
Suitzako Itzulia 3. 10.

-: ez zuen parte hartu
UT: utzi, ez zuen amaitu

ErreferentziakAldatu

Kanpo estekakAldatu