Felipe Alberdi

txirrindulari bizkaitarra

Felipe "Katania" Alberdi Gorroño (Zornotza, 1930eko abuztuaren 23a - ) euskal txirrindulari ohia da, 1952 eta 1961 artean profesionala izan zena. Guztira 18 garaipen lortu zituen[1].

Felipe Alberdi
Bizitza
JaiotzaZornotza1930eko abuztuaren 23a (93 urte)
Herrialdea Bizkaia, Euskal Herria
Hezkuntza
Hizkuntzakgaztelania
Jarduerak
Jardueraktxirrindularia

Ibilbidea

aldatu

Amateur moduan ondo moldatu bazuen ere, profesionalekin ez zuen hainbeste garaipenik izan. Ziklo-krossean, ostera, bigarrena izan zen Espainiako Txapelketan eta 1956an Munduko Txapelketan hartu zuen parte.

Espainiako Vueltan hirutan hartu zuen parte: 1956, 1958 eta 1960. Beti utzi zuen lasterketa baina azken urtean etapa bat lortu ez ezik liderraren maillota ere izan zuen.

Palmaresa

aldatu

1952

  • Bilboko Itzulia

1954

  • Bergara

1956

1957

1960

Emaitzak lasterketa nagusietan

aldatu
Lasterketa 1952 1953 1954 1955 1956 1957 1958 1959 1960 1961
Italiako Giroa - - - - - - - - - -
Frantziako Tourra - - - - - - - - - -
Espainiako Vuelta - - - - Utzi - Utzi - Utzi -
Txirrindularitzako Munduko Txapelketak   (*) - - - - Utzi - - - - -

(*) Ziklo-krossean

Taldeak

aldatu

Erreferentziak

aldatu

Kanpo estekak

aldatu