Jesús Loroño

txirrindulari bizkaitarra

Jesús Loroño Arteaga (Larrabetzu, 1926ko urtarrilaren 10a - Larrabetzu, 1998ko abuztuaren 12a), euskal txirrindulari profesionala izan zen 1944tik 1962 arte. 65 garaipen lortu zituen. Eskalatzaile on bat zen eta 1953ko Frantziako Tourreko mendiko saria irabazi zuen.[1]

Jesús Loroño
Bizitza
Jaiotzako izen-deiturakJesús Loroño Artega
JaiotzaLarrabetzu1926ko urtarrilaren 10a
Herrialdea Bizkaia, Euskal Herria
HeriotzaEspainia1998ko abuztuaren 12a (72 urte)
Hezkuntza
Hizkuntzakgaztelania
Jarduerak
Jardueraktxirrindularia
Ibilbidea
TaldeakUrteak
 

Bere lehen bizikleta gari zaku batekin erosi zuen[erreferentzia behar]. Ospetsua bilakatu zen bere lehen agerraldian Frantziako Tourrean. Pau-Cauterets etapa irabazi zuen eta mendiko sailkapena. Handik aurrera garaipen ugari lortu zituen, Espainiako Vuelta bat, bi Eibarko Bizikleta eta Kataluniako Volta bat, besteak beste. Semea Josu kazetaria da.

PalmaresaAldatu

1947

1949

1950

1951

1952

1953

1954

  •   Espainiako Mendiko txapelketa
  • Iurreta

1955

1956

1957

1958

1959

1960

1961

Sailkapen orokorra Itzuli HandietanAldatu

Lasterketa 1948 1949 1950 1951 1952 1953 1954 1955 1956 1957 1958 1959 1960 1961 1962
  Italiako Giroa 43. 24. 7.
  Frantziako Tourra 50. 20. 29. 5. 21.
  Espainiako Vuelta 21. 10. 4. 2. 1. 8. 18. 9. 10. 13.
  Munduko Txapelketa 24. UT
Legenda
Ez zuen parte hartu
DSK Deskalifikatua
UT Utzi

TaldeakAldatu

  • 1948 - Insecticidas Z.Z.
  • 1952 - Torpedo
  • 1953 - Fiorelli
  • 1953 - Splendid
  • 1954 - Bacares Americanos
  • 1954 - Terrot-Hutchinson
  • 1954 - La Perle - Hutchinson
  • 1955 - Faema - Guerra
  • 1955 - Gamma
  • 1956 - Splendid-d'Alessandro
  • 1957 - CIL Bicicletas-Indautxu
  • 1957 - Gamma
  • 1958 - Faema-Guerra
  • 1960 - Faema
  • 1960 - Brandy Majestad
  • 1961 - Ferrys
  • 1961 - Brandy Majestad
  • 1962 - Funcor-Mungia

ErreferentziakAldatu

Kanpo estekakAldatu