Samuel Sánchez

txirrindulari espainiarra

Samuel Sánchez González (Oviedo, Asturias, 1978ko otsailaren 5a -) BMC Taldeko txirrindularia da.2008ko Olinpiar Jokoetan, Errepide Lasterketan garaipena lortu zuen Beijingen urre olinpikoa eskuratuz.

Samuel Sánchez
Samuel Sánchez - Critérium du Dauphiné 2010.jpg
Bizitza
Izen osoa Samuel Sánchez González
Jaiotza Oviedo1978ko otsailaren 5a (43 urte)
Herrialdea  Espainia
Hezkuntza
Hizkuntzak gaztelania
Jarduerak
Jarduerak txirrindularia
Ibilbidea
Taldeak Urteak
BMC Racing 2014ko otsailaren 19a-2017ko urriaren 5a
Euskaltel-Euskadi 2000-2013
 
Pisua 65 kilogramo
Altuera 178 zentimetro
Jasotako sariak
samusanchez.com

Club Ciclista Colloto (Oviedo) beheko mailetan hasi zen. 1994an Espainiako kadete mailan txapeldunordea izatea lortu zuen Asturiako selekzioarekin. 1997an, Bizkaiko Olarra taldearekin sinatu zuen. 2000n, txirrindularitza profesionalean debutatu zuen Euskaltel-Euskadi taldearekin.

2008an Doi la cara pola oficialidá kanpainaren alde egin zuen, asturiera Asturiasko hizkuntza koofiziala izatea aldarrikatzen zuena[1].

PalmaresaAldatu

2002

2003

2004

2005

2006

2007

2008

2009

2010

2011

2012

2013

2014

2016

Emaitzak lasterketa nagusietanAldatu

Itzuli Handia 2000 2001 2002 2003 2004 2005 2006 2007 2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016
  Italiako Giroa 17. 11. 24.
  Frantziako Tourra KON UT 6. 2. 5. UT 12.
  Espainiako Vuelta 15. 11. 7. 3. 2. 8. 6. UT UT
  Munduko Txapelketa 4. 7. 22. 4. UT 41. UT
Legenda
Ez zuen parte hartu
DSK Deskalifikatua
UT Utzi
KON Kontrolez kanpo

TaldeakAldatu

ErreferentziakAldatu

Kanpo estekakAldatu