José Manuel Lasa

txirrindulari gipuzkoarra

José Manuel Lasa Urkia (Oiartzun, 1939ko maiatzaren 21a - ) euskal txirrindulari ohia da. Migel Mari anaia txirrindularia ere bazen.

José Manuel Lasa
Bizitza
JaiotzaOiartzun1939ko maiatzaren 21a (82 urte)
Herrialdea Gipuzkoa, Euskal Herria
Familia
Anai-arrebak
Hezkuntza
Hizkuntzakgaztelania
Jarduerak
Jardueraktxirrindularia
Ibilbidea
TaldeakUrteak
 

IbilbideaAldatu

1964an Olinpiar Jokoetan hartu zuen parte.[1]

1965 eta 1970 artean txirrindulari profesionala izan zen eta 9 garaipen lortu zituen.[2]

PalmaresaAldatu

1965

1966

1967

1968

1969

Emaitzak lasterketa nagusietanAldatu

Lasterketa 1965 1966 1967 1968 1969 1970
Italiako Giroa - - - - - -
Frantziako Tourra - - 74.a Utzi - -
Espainiako Vuelta - - - 27.a 4.a 14.a
Txirrindularitzako Munduko Txapelketak   - - - - - 28.a

TaldeakAldatu

ErreferentziakAldatu