Joaquim Rodríguez

txirrindulari kataluniarra

Joaquim Rodríguez Oliver (Bartzelona, Katalunia, 1979ko maiatzaren 12a) txirrindulari profesionala da. Hiru itzuli handietan 10 etapa lortu ditu, eta hirutan lortu du itzuli handietako podiumera igotzea: Italiako Giroan sailkapen nagusian bigarren izan da behin; eta Espainiako Itzulian, bitan izan da hirugarren.

Joaquim Rodríguez
Joaquim Rodríguez TDF 2013.jpg
Bizitza
Izen osoaJoaquim Rodríguez Oliver
JaiotzaBartzelona eta Parets del Vallès1979ko maiatzaren 12a (42 urte)
Herrialdea Espainia
Hezkuntza
Hizkuntzakkatalana
gaztelania
Jarduerak
Jardueraktxirrindularia
Ibilbidea
TaldeakUrteak
Katusha Team 2010-2016
ONCE (ikaslea)2000ko irailaren 1a-2000ko abenduaren 31
ONCE 2001-2003
Saunier Duval-Prodir 2004-2005
Movistar Team 2006-2009
 
Posizio edo espezialitateaklasikomanoa
igotzailea
Pisua59 kilogramo
Altuera169 zentimetro
joaquimrodriguez.com

PalmaresaAldatu

1999

2000

2001

2003

2004

2005

2006

2007

2008

2009

2010

2011

2012

2013

2014

2015

2016

Itzuli HandiakAldatu

Itzuli Handia 2001 2002 2003 2004 2005 2006 2007 2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016
Italiako Giroa 80. 80. 17. UT 4. 2. UT
Frantziako Tourra 7. 3. 54. 29. 7.
Espainiako Vuelta 26. 42. 38. 17. 6. 7. 3. 19. 3. 4. 4. 2.

Beste ItzuliakAldatu

Beste Itzuliak 2001 2002 2003 2004 2005 2006 2007 2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016
Paris-Niza 33. 22. 22. 30. 42. 10. 6.
Tirreno-Adriatiko 10. 34. 15. 67. 6. 5. 13. 81.
Kataluniako Volta UT 46. 51. 14. 1. 2. 1. 11.
Euskal Herriko Itzulia 62. UT 12. 9. 3. 11. 2. 1. 5.
Romandiako Tourra UT 13. 15.
Dauphine Libere 5. 16. 8. UT
Suitzako Itzulia 17. 9.

Klasikoak, Olinpiar jokoak eta txapelketakAldatu

Lasterketa 2001 2002 2003 2004 2005 2006 2007 2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016
Milan-San Remo 111. 58. 132.
Amstel Gold Race UT 29. 96. 11. 8. 42. UT 2. 24. UT UT 32. UT
La Flèche Wallonne 72. 23. 33. 76. 8. 29. 2. 2. 1. 6. 70. 4. 28.
Liège-Bastogne-Liège UT 24. 12. 75. 15. 2. 41. 26. 15. 2. UT 3. 8.
Donostia Klasikoa 54. 30. 2. 8. 54. 12. 33. 5. 3. 8. 3. 5. 4.
Lombardiako Giroa 32. 20. UT UT 28. UT UT 3. 1. 1. 8. UT
  Olinpiar Jokoak X X X X 5.
  Munduko txapelketa 72. 65. 6. 3. 28. 2. 33. UT
  Espainiako txapelketa 1. 37.

—: Ez zuen parte hartu
UT: Utzi, ez zuen amaitu
X: Ez zen jokatu

Kanpo estekakAldatu

Wikimedia Commonsen badira fitxategi gehiago, gai hau dutenak: Joaquim Rodríguez