Unai Etxebarria

txirrindulari venezuelarra
Artikulu hau txirrindulariari buruzkoa da; beste esanahietarako, ikus «Unai Etxebarria Martín».

Unai Etxebarria Arana (Caracas, Venezuela, 1972ko azaroaren 21a - ) venezuelar jatorriko euskal txirrindularia da.

Unai Etxebarria

(2007)
Bizitza
JaiotzaCaracas1972ko azaroaren 21a (51 urte)
Herrialdea Venezuela
Jarduerak
Jardueraktxirrindularia
Ibilbidea
TaldeakUrteak
Euskaltel-Euskadi 1996ko apirila-2007
 
Pisua68 kilogramo
Altuera181 zentimetro

Cafes Baque taldean aritu zen gaztetatik. Kadete mailan, txurdinagako lasterketa irabazi zuen 1988ean, eta afizionatu mailan, 3. postua eskuratu zuen Markinako lasterketan, 1991ean.

1997an, txirrindularitza profesionalean debutatu zuen Euskaltel-Euskadi taldearekin. Haurtzaroa Euskal Herrian pasa zuen. Venezuelako nazionalitatea daukanez nazioarteko txapelketan Venezuelako selekzioarekin parte hartzen du.

Palmaresa

aldatu

1995

1998

2000

2001

2002

2003

2004

2007

  • Mallorcako Challengeko proba 1

Kanpo estekak

aldatu