Andrés Oliva

txirrindulari espainiarra

Andrés Oliva Sánchez (Ocaña, Toledoko probintzia, 1948ko abenduak 7) txirrindulari-ohi espainiar bat da, profesionala 1970eko hamarkadan.

Andrés Oliva
Bizitza
JaiotzaOcaña1948ko abenduaren 7a (73 urte)
Herrialdea Espainia
Jarduerak
Jardueraktxirrindularia
Ibilbidea
TaldeakUrteak
La Casera-Peña Bahamontes 1971-1974
Kas 1975-1977
Teka 1978-1979
Kelme 1980-1980
 

Eskalatzaile fina, Italiako Giroko mendiko sailkapena bitan irabazi zuen eta Espainiako Vueltakoa hirutan.

PalmaresaAldatu

1969

1970

1971

1972

1974

1975

1976

1977

1978

1979

Sailkapen orokorra Itzuli HandietanAldatu

Itzulia 1971 1972 1973 1974 1975 1976 1977 1978 1979 1980
Italiako Giroa - - - - 14. 21. - - - -
Frantziako Tourra - - - 19. - - - 39. 83. UT
Espainiako Vuelta 22. 11. 32. UT 15. 13. 17. 11. - -

TaldeakAldatu

ErreferentziakAldatu

Kanpo estekakAldatu



Aurrekoa
José Luis Abilleira
Espainiako Itzuliko mendiko sailkapenaren garailea
1975 eta 1976
Ondorengoa
Pedro Torres


Aurrekoa
Pedro Torres
Espainiako Itzuliko mendiko sailkapenaren garailea
1978
Ondorengoa
Felipe Yáñez