Jens Voigt

txirrindulari alemaniarra

Jens Voigt (Grevesmühlen, Mecklenburg-Aurrepomerania, 1971ko irailaren 17a) alemaniar txirrindulari ohia da, profesionala 1997tik 2014ra.

Jens Voigt

Bizitza
JaiotzaGrevesmühlen1971ko irailaren 17a (52 urte)
Herrialdea Alemania
Hezkuntza
Hizkuntzakalemana
Jarduerak
Jardueraktxirrindularia
Ibilbidea
TaldeakUrteak
Crédit Agricole 1998-2003
Saxo Bank-Sungard 2004-2010
Trek-Segafredo 2011-2014
 
Posizio edo espezialitatearoutierra
breakaway specialist (en) Itzuli
Pisua77 kilogramo
Altuera190 zentimetro
Lantokia(k)Berlin

IMDB: nm1956193 Twitter: thejensie Edit the value on Wikidata
Jens Voigt
Jens Voigt

Biografia aldatu

1997a geroztik profesionala da. ZVVZ Giant taldean hasi zen 1997an. 1998an Gan taldera joan zen 1998 eta ondoren, 1998tik 2003ra Crédit Agricolen korritu zuen. 2004an Team CSC taldera joan zen.

Profesional gisa, 1997an lortu zuen bere lehenengo garaipena Saxonia Behereko Itzulian.

Palmaresa aldatu

1998

1999

2000

2001

2003

2004

2005

2006

2007

2008

2009

2010

2012

  • Coloradoko Tourreko etapa bat


Frantziako Tourrean aldatu

  • 1998 : 83. sailkapen nagusian.
  • 1999 : 60. sailkapen nagusian.
  • 2000 : 60. sailkapen nagusian.
  • 2001 : 46. sailkapen nagusian eta etapa baten irabazle.
  • 2002 : 110. sailkapen nagusian.
  • 2003 : Bertan behera utzi zuen (11. etapan).
  • 2004 : 35. sailkapen nagusian.
  • 2005 : Bertan behera utzi zuen (11. etapan).
  • 2006 : 53. sailkapen nagusian eta etapa baten irabazle.


Wikimedia Commonsen badira fitxategi gehiago, gai hau dutenak: Jens Voigt