Ireki menu nagusia

Jens Voigt (Grevesmühlen, Mecklenburg-Aurrepomerania, 1971ko irailaren 17a) alemaniar txirrindulari da.

Jens Voigt
Jens Voigt.jpg
Bizitza
Jaiotza Grevesmühlen1971ko irailaren  17a (48 urte)
Herrialdea  Alemania
Hezkuntza
Hizkuntzak alemana
Jarduerak
Jarduerak txirrindularia
Ibilbidea
Taldeak Urteak
Crédit Agricole 1998-2003
Saxo Bank-Sungard 2004-2010
Trek-Segafredo 2011-2014
 
Posizio edo espezialitatea routierra
Breakaway specialista Itzuli
Pisua 77 kilogramo
Altuera 190 zentimetro
Lantokia(k) Berlin
Jens Voigt
Jens Voigt

BiografiaAldatu

1997a geroztik profesionala da. ZVVZ Giant taldean hasi zen 1997an. 1998an Gan taldera joan zen 1998 eta ondoren, 1998tik 2003ra Crédit Agricolen korritu zuen. 2004an Team CSC taldera joan zen.

Profesional gisa, 1997an lortu zuen bere lehenengo garaipena Saxonia Behereko Itzulian.

PalmaresaAldatu

Frantziako TourreanAldatu

  • 1998 : 83. sailkapen nagusian.
  • 1999 : 60. sailkapen nagusian.
  • 2000 : 60. sailkapen nagusian.
  • 2001 : 46. sailkapen nagusian eta etapa baten irabazle.
  • 2002 : 110. sailkapen nagusian.
  • 2003 : Bertan behera utzi zuen (11. etapan).
  • 2004 : 35. sailkapen nagusian.
  • 2005 : Bertan behera utzi zuen (11. etapan).
  • 2006 : 53. sailkapen nagusian eta etapa baten irabazle.


Wikimedia Commonsen badira fitxategi gehiago, gai hau dutenak: Jens Voigt