Sergio Pardilla

txirrindulari espainiarra

Sergio Pardilla Bellón (Membrilla, 1984ko urtarrilak 16a) espainiar txirrindulari ohi bat da, profesionala 2006tik 2019ra. Viña Magna-Copru taldearekin debutatu zuen profesionaletan 2005eko Circuito Montañéseko etapa garaipen bat lortu ondoren. Eskalatzaile bezala nabarmentzen zen.

Sergio Pardilla
Pardilla Spandelles RDS 2012.jpg
Bizitza
Jaiotzako izen-deiturakSergio Pardilla Bellón
JaiotzaMembrilla1984ko urtarrilaren 16a (38 urte)
Herrialdea Espainia
Hezkuntza
Hizkuntzakgaztelania
Jarduerak
Jardueraktxirrindularia
Ibilbidea
TaldeakUrteak
Burgos BH 2006-2008
Carmiooro NGC (en) Itzuli 2009-2010
Movistar Team 2011-2012
Dimension Data 2013-2014
Caja Rural-Seguros RGA 2015-
 
Posizio edo espezialitateaigotzailea
Pisua56 kilogramo
Altuera170 zentimetro

2011n Team Movistar taldera pasa zen, Eusebio Unzué nafarrak zuzenduriko taldea.

2011n bere lehen Itzuli Handian debutatu zuen Italiako Giroan parte hartuz, bere taldeko liderra zen David Arroyorentzat lan eginez eta sailkapen nagusian 64. postuan amaituz.

PalmaresaAldatu

2005

2006

2007

2008

2009

2010

2012

2013

2016

Emaitzak Itzuli Handietan eta Munduko TxapelketanAldatu

Lasterketa 2006 2007 2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018 2019
Italiako Giroa 48. 18.
Frantziako Tourra
Espainiako Vuelta UT 17. 18. 15. 49. 88.

—: ez zuen parte hartu
UT: utzi, ez zuen amaitu

TaldeakAldatu

ErreferentziakAldatu