Gorka Izagirre

Gorka Izagirre Insausti (Ormaiztegi, 1987ko urriaren 7a - ) euskal txirrindularia da, 2009z geroztik profesionala dena. Ordiziako Klasika hiru aldiz irabazi du[1] eta 2017an Italiako Giroan etapa bat ere bai.

Gorka Izagirre
Gorka Izagirre.jpg
Bizitza
Izen osoa Gorka Izagirre Insausti
Jaiotza Ormaiztegi1987ko urriaren 7a (33 urte)
Herrialdea  Gipuzkoa, Euskal Herria
Familia
Aita Jose Ramon Izagirre
Anai-arrebak
Hezkuntza
Hizkuntzak euskara
gaztelania
Jarduerak
Jarduerak txirrindularia eta cyclo-cross cyclist (en) Itzuli
Ibilbidea
Taldeak Urteak
Movistar Team 2014-2017
Seguros Bilbao (txirrindularitza taldea) 2007-2008
NGC Medical-OTC Industria Porte (en) Itzuli (ikaslea)2008ko urriaren 1a-2008ko abenduaren 31
Contentpolis-Ampo (en) Itzuli 2009-2009
Euskaltel-Euskadi 2010-2013
Bahrain-Merida 2018-2018
Astana 2019-
 
Pisua 67 kilogramo
Altuera 177 zentimetro

2019an Euskal Herriko Ziklo-kros Txapelketa irabazi zuen.

Aita Jose Ramon Izagirre ziklokrosari ohia du. Bere anaia Ion ere txirrindularia da.

PalmaresaAldatu

2010

2012

2014

2015

2017

EmaitzakAldatu

Itzuli Handia 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018 2019 2020
  Italiako Giroa 83 28
  Frantziako Tourra 66 39 69 32 UT 24 42 22
  Espainiako Vuelta 37 29 53
  Munduko Txapelketa 107 9
  Munduko Erlojupeko Tx 27
Legenda
Ez zuen parte hartu
DSK Deskalifikatua
UT Utzi

Ziklo-krosaAldatu

TaldeakAldatu

ErreferentziakAldatu

  1. sitiodeciclismo.net
  2. Berria.eus. «Gorka Izagirrek irabazi du Giroan» Berria . Noiz kontsultatua: 2017-05-14.
  3. Urriaren 1ez geroztik.

Kanpo estekakAldatu