Igor Astarloa

txirrindulari bizkaitarra

Igor Astarloa Askasibar (Ermua, 1976ko martxoaren 29a - ) bizkaitar txirrindulari ohia da.

Igor Astarloa
Henninger Turm 2006 - Igor Astarloa.jpg
Bizitza
Izen osoaIgor Astarloa Askasibar
JaiotzaErmua1976ko martxoaren 29a (45 urte)
Herrialdea Bizkaia, Euskal Herria
Hezkuntza
Hizkuntzakgaztelania
Jarduerak
Jardueraktxirrindularia
Ibilbidea
TaldeakUrteak
Barloworld (txirrindularitza taldea) 2005-2006
Milram 2007-2008
Amica Chips-Knauf 2009-2009
Mercatone Uno 2000-2001
Saeco 2002-2003
Cofidis 2004ko urtarrila-2004ko apirila
UAE Team Emirates 2004ko maiatza-2004ko abendua
 
Posizio edo espezialitateaklasikomanoa

2000. urtean txirrindulari profesional bihurtu zen, Mercatone Uno taldearekin. Klasikomano aparta da, 2003. urtean errepideko txirrindularitzako munduko txapelketa irabazi baitzuen.

2008ko maiatzaren 29an Team Milram taldeko arduradunek bere taldetik kanporatu zuten.

PalmaresaAldatu

2001

2002

2003

2004

2005

2006

Sailkapen orokorra Itzuli HandietanAldatu

Itzuli Handia 2001 2002 2003 2004 2005 2006 2007 2008
  Italiako Giroa 53. 56. UT
  Frantziako Tourra
  Espainiako Vuelta UT 63. UT UT
  Munduko Txapelketa 59. 1. 64. 62.
Legenda
Ez zuen parte hartu
DSK Deskalifikatua
UT Utzi

TaldeakAldatu

  • 1999 - Riso Scotti-Vinavil (ez profesionala)
  • 2000 - Mercatone Uno-Albacom
  • 2001 - Mercatone Uno-Stream TV
  • 2002 - Saeco Macchine per Caffé-Longoni Sport
  • 2003 - Saeco Macchine per Caffé
  • 2004 - Cofidis, le Crédit par Téléphone
  • 2004 - Lampre
  • 2005 - Team Barloworld-Valsir
  • 2006 - Team Barloworld
  • 2007 - Team Milram
  • 2008 - Team Milram

Kanpo estekakAldatu