Francisco Gabika

txirrindulari bizkaitarra

Francisco Gabikagogeaskoa Ibarra, ezagunagoa Patxi Gabika laburdura ezizenez, (Ispaster, Bizkaia, 1937ko abenduaren 312014ko uztailaren 7a[1]) euskal txirrindularia izan zen.

Francisco Gabika

Bizitza
Jaiotzako izen-deiturakFrancisco Gabicagogueascoa Ibarra
JaiotzaIspaster1937ko abenduaren 31
Herrialdea Bizkaia, Euskal Herria
HeriotzaLekeitio2014ko uztailaren 7a (76 urte)
Hezkuntza
Hizkuntzakeuskara
gaztelania
Jarduerak
Jardueraktxirrindularia
Ibilbidea
TaldeakUrteak
 

Ibilbidea

aldatu

1961 eta 1972 artean txirrindulari profesionala izan zen eta 21 garaipen lortu zituen[2], haien artean 1966ko Espainiako Vuelta. Sei alditan parte hartu zuen Frantziako Tourrean eta zazpigarrena izan zen bere posturik oberena 1966an. Italiako Giroan etapa bat irabazi zuen eta bere posturik hoberena zortzigarrena izan zen 1967an eta bederatzigarrena urte bat geroxeago.

Palmaresa

aldatu

1960

1961

1962

1963

1964

1965

1966

1967

1968

1969

1970

1971

Sailkapen orokorra Itzuli Handietan

aldatu
Itzuli Handia 1961 1962 1963 1964 1965 1966 1967 1968 1969 1970 1971 1972
  Italiako Giroa 8. 8. 33.
  Frantziako Tourra 14. 13. 10. 7. 24. 23.
  Espainiako Vuelta 30. 5. 5. 9. 6. 1. UT 13. 16. 22. 35.
  Munduko Txapelketa 22. 9. 33.
Legenda
Ez zuen parte hartu
DSK Deskalifikatua
UT Utzi

Taldeak

aldatu

Erreferentziak

aldatu

Kanpo estekak

aldatu