Ireki menu nagusia

Zerrenda:Espainiako Traineru Txapelketen emaitzak

Espainiako Traineru Txapelketa» orritik birbideratua)
Espainiako Traineru Txapelketa
Sorrera 1944
Antolatzailea Espainiako Arraunketa Federakuntza
Partehartzaileak EAEko, Kantabriako, Asturiasko eta Galiziako traineruak.
Modalitatea lerrokatua
Garaipen gehien Euskal Herria Orio (15)
Azken ekitaldia 2019
Irabazlea(k) Gizonezkoak:
Euskal Herria Santurtzi
Emakumezkoak:
Galizia Mecos-Coruxo
Webgunea www.federemo.org


Espainiako Traineru Txapelketa Espainiako Arraunketa Federakuntzak antolutako lehiaketa da. Estropada honetan Galizia, Asturias, Kantabria eta Euskal Autonomia Erkidegoko txapelketetako talde onenek hartzen dute parte. Lehenengo edizioa 1944an egin zen, Pedreña txapelduna izanik.

Eduki-taula

HistoriaAldatu

Espainiako Txapelketa urtero jokatzen da 1944 urtetik, 1953, 1954 eta 1956 izan ezik (1950ean jokatu zen, Castrok irabazita, baina fitxekin izandako arazo batzuengatik baliogabetu egin zen). Normalean abuztuaren erdian jokatu ohi da.

Estropada maiz hiriburuetan egin izan da, ikusle gehiago izateko. Hori dela eta, hamar aldiz jokatu da Santanderren edo A Coruñan, bederatzi aldiz Donostian edo zazpi aldiz Bilboko itsasadarrean. Horretaz gain, arraunketa mate duten herri txikietan ere egin da, tartean Castropol edo Castro Urdialesen.

PalmaresaAldatu

Edizioa Urtea Lekua       Patroi irabazlea
I 1944   Portugalete   Pedreña Orio Kaiku José Bedia
II 1945   Donostia   Donostia Hondarribia Eustakio Iraola "Famao"
III 1946   Santander   Orio Pedreña Kaiku Domingo Mitxelena
IV 1947   Getxo   Pedreña Orio Kaiku José Bedia
V 1948   A Coruña   Pedreña S.Pedro Visma (Cor.) Neptuno (Coruña) José Bedia
VI 1949   Donostia   Zierbena Peñacastillo Donostia Germán Barquín
- 1950   Santander anulatua
VII 1951   Portugalete   Orio Remeros del Nalón Iberia Inazio Sarasua
VIII 1952   Donostia   Orio Iberia Remeros del Nalón Inazio Sarasua
- 1953 - ez zen jokatu
- 1954 - ez zen jokatu
IX 1955   Santander   Orio Iberia Remeros del Nalón Inazio Sarasua
- 1956 - ez zen jokatu
X 1957   A Coruña   San Juan Ed. y D. Sestao (Iberia) San Amaro (A Coruña) Jose Angel Lujanbio
XI 1958   A Coruña   San Juan Iberia Cofr. Pesca Moaña Jose Angel Lujanbio
XII 1959   A Coruña   San Juan Iberia Moaña Jose Angel Lujanbio
XIII 1960   A Coruña   Ed. y D. Moaña Iberia San Juan Jaime Rúa
XIV 1961   A Coruña   Ed. y D. Tiran Parameiras (Mera) Iberia Armando Iglesias
XV 1962   Donostia   San Juan Moaña Kaiku Bibiano Etxabe
XVI 1963   Donostia   San Juan Iberia Moaña Bibiano Etxabe
XVII 1964   Bermeo   Orio Iberia Moaña Klaudio Etxeberria "Gorria"
XVIII 1965   A Coruña   Pedreña Jaizkibel Moaña José Bedia
XIX 1966   Santander   Pedreña Iberia Redes (Coruña) Víctor Castanedo
XX 1967   Portugalete   Pedreña Orio Astillero Rubén Laso
XXI 1968   Donostia   Pedreña Astillero Hondarribia Rubén Laso
XXII 1969   Santander   Lasarte Astillero Pedreña Klaudio Etxeberria "Gorria"
XXIII 1970   A Coruña   Pedreña Lasarte Astillero Jesús Castanedo
XXIV 1971   Portugalete   Orio Astillero Lasarte Juan Lizarralde "Altxerri"
XXV 1972   Donostia   Astillero Lasarte Orio Jose Angel Lujanbio
XXVI 1973   Santoña   Orio Lasarte Astillero Juan Lizarralde "Altxerri"
XXVII 1974   Portugalete   Orio Lasarte Astillero Juan Lizarralde "Altxerri"
XXVIII 1975   Xixon   Orio Lasarte Castro Urdiales Juan Lizarralde "Altxerri"
XXIX 1976   Donostia   Orio Lasarte Castro Urdiales Juan Lizarralde "Altxerri"
XXX 1977   Santander   Santurtzi Lasarte Hernani Koldo Urtiaga
XXXI 1978   Portugalete   Kaiku Santurtzi San Juan Norberto Torres "Txirri"
XXXII 1979   Zarautz   Santurtzi Orio Kaiku Koldo Urtiaga
XXXIII 1980   Castro Urdiales   Santurtzi Kaiku Orio Koldo Urtiaga
XXXIV 1981   A Coruña   Kaiku Zumaia Castro Urdiales Norberto Torres "Txirri"
XXXV 1982   Portugalete   Kaiku Zumaia Algorta Norberto Torres "Txirri"
XXXVI 1983   Castro Urdiales   Zumaia Orio S.Juan Tiran Klaudio Etxeberria "Gorria"
XXXVII 1984   Castropol   Zumaia Orio Santurtzi Klaudio Etxeberria "Gorria"
XXXVIII 1985   Moaña   Santurtzi Zumaia Samertolameu Meira Jesus Fdez. Cirilo "Roke"
XXXIX 1986   Santander   Orio Samertolameu Meira S.Juan Tiran Juan Angel Garmendia
XL 1987   Boiro   Zumaia San Juan Samertolameu Meira Edu Aristi
XLI 1988   Bermeo   San Pedro Zierbena San Juan Juan Carlos Fontan
XLII 1989   A Coruña   San Pedro Zierbena Samertolameu Meira Juan Carlos Fontan
XLIII 1990   Castropol   San Pedro San Juan Samertolameu Meira Juan Carlos Fontan
XLIV 1991   El Astillero   San Juan San Pedro Orio Juan Mari Lujanbio
XLV 1992   Donostia   Arraun Lagunak Orio Donibaneko Arraunlariak Asier Lopez
XLVI 1993   Meira   Orio San Pedro Ciudad Santander Juan Mari Larrañaga "Txiki"
XLVII 1994   Castropol   San Pedro Samertolameu Meira Arraun Lagunak Juan Carlos Fontan
XLVIII 1995   Santander   Orio Hondarribia Samertolameu Meira Juan Mari Larrañaga "Txiki"
IL 1996   Castro Urdiales   Tiran Orio Amegrove Jose Manuel Francisco
L 1997   Meira   Tiran Perillo Mecos Raul Rey "Ruly"
LI 1998   Luanco   Orio Tiran Perillo Juan Mari Larrañaga "Txiki"
LII 1999   Santander   Orio Astillero Amegrove Joseba Ostolaza
LIII 2000   Cangas do Morrazo   Astillero Tiran Mecos Juan Mari Lujanbio
LIV 2001   Vigo   Castro Urdiales Tiran Perillo Iker Gimeno
LV 2002   Xixon   Astillero Mecos Castro Urdiales Jose Manuel Francisco
LVI 2003   Santander   Astillero Pedreña Samertolameu Meira Izortz Zabala
LVII 2004   Castropol   Astillero Cabo da Cruz Mecos Izortz Zabala
LVIII 2005   Vigo   Astillero Castro Urdiales Pedreña Izortz Zabala
LIX 2006   Santander   Astillero Amegrove Samertolameu Meira Izortz Zabala
LX 2007   Pedreña   Urdaibai Hondarribia Pedreña Asier Arego
LXI 2008   Castro Urdiales   Astillero Urdaibai Hondarribia Joseba Arbona
LXII 2009   Vilaxoan   Kaiku Pedreña Astillero Asier Zurinaga
LXIII 2010   Pedreña   Kaiku Castro Urdiales Tiran Asier Zurinaga
LXIV 2011   Castro Urdiales   Kaiku Urdaibai Hondarribia Asier Zurinaga
LXV 2012   Castro Urdiales   Hondarribia Kaiku Urdaibai Joseba Amunarriz
LXVI 2013   Moaña   Kaiku Orio Tiran Asier Zurinaga
LXVII 2014   Castro Urdiales   Urdaibai Kaiku Orio Gorka Aranberri
LXVIII 2015   Castro Urdiales   Urdaibai Orio Hondarribia Gorka Aranberri
LXIX 2016   Castro Urdiales   Hondarribia Urdaibai Kaiku Joseba Amunarriz
LXX 2017   Castro Urdiales   Urdaibai Hondarribia Orio Vicente Carpintero
LXXI 2018   Castro Urdiales   Zierbena Urdaibai Hondarribia Borja Gómez
LXXII 2019   Moaña   Santurtzi Zierbena Donostiarra Cristian Garma

GaraipenakAldatu

HerriakAldatu

Herrien garaipenak:

Herria Garaipenak Urteak
  Orio 15 1946, 1951, 1952, 1955, 1964, 1971, 1973, 1974, 1975, 1976, 1986, 1993, 1995, 1998, 1999
  Pedreña 8 1944, 1947, 1948, 1965, 1966, 1967, 1968, 1970
  Astillero 8 1972, 2000, 2002, 2003, 2004, 2005, 2006, 2008
  Sestao (Kaiku+Iberia) 7 1978, 1981, 1982, 2009, 2010, 2011, 2013
  San Juan 6 1957, 1958, 1959, 1962, 1963, 1991
  Santurtzi 5 1977, 1979, 1980, 1985, 2019
  Moaña (Moaña+Meira+Tiran) 4 1961, 1962, 1996, 1997
  San Pedro 4 1988, 1989, 1990, 1994
  Bermeo 4 2007, 2014, 2015, 2017
  Zumaia 3 1983, 1984, 1987
  Donostia (Donostia+Arraun) 2 1945, 1992
  Hondarribia 2 2012, 2016
  Zierbena 2 1949, 2018
  Lasarte 1 1969
  Castro Urdiales 1 2001

PatroiakAldatu

Patroia Garaipenak Urteak
  Juan Lizarralde "Altxerri" 5 1971, 1973, 1974, 1975, 1976
  José Bedia 4 1944, 1947, 1948, 1965
  Jose Angel Lujanbio 4 1957, 1958, 1959, 1972
  Klaudio Etxeberria "Gorria" 4 1964, 1969, 1983, 1984
  Juan Carlos Fontan 4 1988, 1989, 1990, 1994
  Izortz Zabala 4 2003, 2004, 2005, 2006
  Asier Zurinaga 4 2009, 2010, 2011, 2013
  Inazio Sarasua 3 1951, 1952, 1955
  Koldo Urtiaga 3 1977, 1979, 1980
  Norberto Torres "Txirri" 3 1978, 1981, 1982
  Juan Mari Larrañaga "Txiki" 3 1993, 1995, 1998

DominakAldatu

Zbk. Elkartea       Guztira
1   Orio 15 10 5 30
2   Astillero 8 4 5 17
3   Pedreña 8 3 3 14
4   Kaiku 7 3 6 16
5   San Juan 6 2 3 11
6   Santurtzi 5 1 1 7
7   Urdaibai 4 4 1 9
8   San Pedro 4 2 6
9   Tiran 3 3 4 10
10   Zumaia 3 3 6
11   Hondarribia 2 4 5 11
12   Zierbena 2 3 5
13   Lasarte 1 7 1 9
14   Castro Urdiales 1 2 4 7
15   Moaña 1 1 4 6
16   Donostia 1 1 2
17   Arraun Lagunak 1 1 2
18   Iberia 9 2 11
19   Samertolameu Meira 3 7 9
19   Mecos 1 3 4
21   A Coruña 1 2 3
22   Perillo 1 2 3
23   Remeros Nalon 1 2 3
24   Amegrove 1 2 3
25   Peñacastillo 1 1
26   Cabo de Cruz 1 1
27   Jaizkibel 1 1
28   Ciudad Santander 1 1
29   Donibaneko Arraunlariak 1 1
30   Hernani 1 1
31   Algorta 1 1
32   Donostiarra 1 1
72 72 71 215
Zbk. Erkidegoa       Guztira
1   Euskal Herria 51 49 30 130
2   Kantabria 17 10 13 40
3   Galizia 4 12 26 42
4   Asturias 1 2 3
72 72 71 215
Zbk. Probintzia  
1 Gipuzkoa 33
2 Kantabria 17
Bizkaia 18
4 Pontevedra 4
5 Asturias 0
Coruña 0
72

Emakumezkoen txapelketaAldatu

2010an Emakumezkoen Espainiako Txapelketa jokatzeko asmoa izan zen. Galiziatik Rías Baixas, Kantabriatik Astillero eta Euskal Herritik Getaria-Tolosa eta Bilbo Handia ziren sailkatuak, baina gipuzkoarrek nahiango izan zuten Gipuzkoako Ligako estropada jokatzea eta beraz hiru traineru baino ez zeudenez Espainiako Txapelketa beharrean Espainiako Federazioaren Trofeoa jokatu zen. 2011ean ere berriz hiru traineru aurkeztu ziren. 2012tik aurrera ez zen estropadarik izan.

2019 urtean hiru traineru galiziarrek parte hartu zuten eta Espainiako txaapelketa jokatu ahal izan zen berriro.

Edizioa Urtea Lekua       Patroi irabazlea
I 2010   Pedreña   S.D. Rías Baixas Bilbo Handiko Erramulariak S.D.R. Astillero Laura Hermo
II 2011   Castro Urdiales   S.D. Rías Baixas Getaria-Tolosa San Juan Laura Hermo
III 2019   Moaña   Mecos-Coruxo Riveira Tirán Laura Romero

Ikus, gaineraAldatu

Kanpo loturakAldatu