Gipuzkoako Traineru Txapelketa

Gipuzkoako Traineru Txapelketa Gipuzkoako arraun talde federatuetako traineruek urteko jokatzen duten txapelketa da, Gipuzkoako Arraun Federazioak antolatua.

Gipuzkoako Traineru Txapelketa
Sorrera 1967
Antolatzailea Gipuzkoako Arraun Federazioa
Partehartzaileak Gipuzkoako traineruak
Modalitatea lerrokatua
Garaipen gehien Gizonezkoak:
Euskal Herria Orio (12)
Euskal Herria Hondarribia (12)
Emakumezkoak:
Euskal Herria Zumaia (4)
Euskal Herria San Juan (4)
Azken ekitaldia 2021
Irabazlea(k) Gizonezkoak:
Euskal Herria Hondarribia
Emakumezkoak:
Euskal Herria Arraun Lagunak
Webgunea Gipuzkoako Arraun Federazioaren webgunea
Oriok hamabi garaipen lortu ditu.
Hondarribiak hamabi garaipen lortu ditu.

HistoriaAldatu

Gipuzkoako Arraun Federazioak informazio xehea jasotzen du 1967ko txapelketatik hona. Aurreko urteei buruz, Espainiako Txapelketak ematen digu probintziako txapeldunei buruzko informazioa[1], baina ezin da zehazki jakin zein izan zen urteroko txapelduna Gipuzkoan.

Uztailean astegun buruzurian jokatzeak eragiten dituen eragozpenak ikusita 2021. urtean ekainean jokatzea erabaki zen, Ligak hasi aurretik hain zuzen ere.

PalmaresaAldatu

Lekua Urtea      
Donostia 1967 Hondarribia Orio Lasarte-Michelin
Hondarribia 1970 Lasarte-Michelin San Juan Hondarribia
Donostia 1973 Orio Lasarte-Michelin Getaria
Donostia 1974 Lasarte-Michelin Hernani Koxtape-Beraun
Hondarribia 1975 Lasarte-Michelin Orio Koxtape
Zarautz 1976 Lasarte-Michelin Orio Hernani
Hondarribia 1977 Lasarte-Michelin Hernani San Juan
Zarautz 1978 San Juan Lasarte-Michelin Hernani
Hondarribia 1979 Lasarte-Michelin Orio Hondarribia
Getaria 1980 Orio Zumaia San Juan
Getaria 1981 Zumaia Donostia Hondarribia
Zarautz 1982 Orio Zumaia Hernani
Donostia 1983 Zumaia Orio Ur-Kirolak
Hondarribia 1984 Zumaia Orio San Juan
Getaria 1985 Zumaia San Juan Orio
1986 [2]
Getaria 1987 Zumaia San Pedro San Juan
Getaria 1988 San Pedro San Juan Zumaia
Getaria 1989 San Pedro San Juan Zumaia
Getaria 1990 San Pedro San Juan Arraun Lagunak
Donostia 1991 San Juan Orio San Pedro
Getaria 1992 Donibaneko San Pedro Orio
Getaria 1993 San Pedro Donibaneko Orio
Getaria 1994 San Pedro Donibaneko Hondarribia
Getaria 1995 San Pedro Orio Donibaneko
Getaria 1996 San Pedro Orio Hondarribia
Getaria 1997 San Pedro Orio P.D. Koxtape
Getaria 1998 Orio San Pedro Trintxerpe
Getaria 1999 Orio P.D. Koxtape Donibaneko
Getaria 2000 Koxtape Arraun Lagunak Orio
Getaria 2001 Orio Getaria-Zumaia P.D. Koxtape
Getaria 2002 Orio San Juan Donostia-Santiagotarrak
Donostia 2003 Koxtape Hondarribia Orio
Donostia 2004 Hondarribia Orio Trintxerpe
Mutriku 2005 Hondarribia Orio Zumaia
Getaria 2006 Hondarribia Zarautz Orio
Donostia 2007 Zarautz Orio Zumaia
Donostia 2008 Orio San Pedro Hondarribia
Getaria 2009 San Pedro Hondarribia Orio
Donostia 2010 Hondarribia San Juan Orio
Donostia 2011 Hondarribia Zumaia Orio
Donostia 2012 Hondarribia San Juan Zumaia
Donostia 2013 Orio San Pedro Hondarribia
Zumaia 2014 Orio Hondarribia San Juan
Donostia 2015 Hondarribia Orio San Juan
Zumaia 2016 Hondarribia Orio San Juan
Getaria 2017 Orio Hondarribia Donostiarra
Mutriku 2018 Hondarribia Orio Donostiarra
Donostia 2019 Orio Hondarribia Donostiarra
Orio 2020 Hondarribia Donostiarra Orio
Donostia 2021 Hondarribia Donostiarra Orio

GaraipenakAldatu

Elkartea Garaipenak Urteak
     Orio 12 1973, 1980, 1982, 1998, 1999, 2001, 2002, 2008, 2013, 2014, 2017, 2019
     Hondarribia 12 1967, 2004, 2005, 2006, 2010, 2011, 2012, 2015, 2016, 2018, 2020, 2021
     San Pedro 9 1988, 1989, 1990, 1993, 1994, 1995, 1996, 1997, 2009
     Lasarte 6 1970, 1974, 1975, 1976, 1977, 1979
     Zumaia 5 1981, 1983, 1984, 1985, 1987
     Pasai Donibane (Koxtape eta Donibaneko) 5 1978, 1991, 1992, 2000, 2003
     Zarautz 1 2007

Emakumezkoen txapelketaAldatu

Palmaresa

Lekua Urtea      
Donostia 2008 Zumaia-Getaria Hondarribia Tolosaldea
Getaria 2009 Getaria-Tolosa Zumaia Hondarribia
Donostia 2010 Zumaia Getaria-Tolosa San Juan
Donostia 2011 Getaria-Tolosa Zumaia San Juan
Donostia 2012 San Juan Zumaia Getaria-Tolosa
Donostia 2013 Zumaia San Juan Hibaika
Zumaia 2014 San Juan Hibaika Zumaia
Donostia 2015 Zumaia San Juan Orio
Zumaia 2016 Hibaika Orio San Juan
Getaria 2017 San Juan Hibaika Orio
Mutriku 2018 San Juan Orio Donostiarra
Donostia 2019 Orio Hondarribia Hibaika
Orio 2020 Orio Donostiarra Arraun Lagunak
Donostia 2021 Arraun Lagunak Orio Tolosaldea

Garaipenak

Elkartea Garaipenak Urteak
     Zumaia 4 2008, 2010, 2013, 2015
     San Juan 4 2012, 2014, 2017, 2018
     Getaria 3 2008, 2009, 2011
     Tolosaldea 2 2009, 2011
     Orio 2 2019, 2020
     Hibaika 1 2016
     Arraun Lagunak 1 2021

ErreferentziakAldatu

Ikus, gaineraAldatu

Kanpo estekakAldatu