Urrezko Hartza

Urrezko Hartza (alemanez: Goldener Bär) Berlinalen emandako sari nagusia da.

PalmaresaAldatu

Urtea Filma Zinema zuzendaria Herrialdea
2020 There Is No Evil Mohammad Rasoulof   Iran
2019 Synonymes Nadav Lapid   Frantzia /
  Israel
2018 Touch Me Not Adina Pintilie   Errumania
2017 Testről és lélekről Ildikó Enyedi   Hungaria
2016 Fuocoammare Gianfranco Rosi   Italia
2015 Taxi Jafar Panahi   Iran
2014 Bai ri yan huo Diao Yinan   Txina
2013 Poziția copilului Călin Peter Netzer   Errumania
2012 Cesare deve morire Paolo eta Vittorio Taviani   Italia
2011 Jodái-e Náder az Simin Asghar Farhadi   Iran
2010 'Bal Semih Kaplanoğlu   Turkia
2009 La teta asustada Claudia Llosa   Peru
2008 Tropa de elite Jose Padilha   Brasil
2007 Túyǎ de hūnshì Wang Quan'an   Txina
2006 Grbavica Jasmila Žbanić   Bosnia-Herzegovina
2005 U-Carmen e-Khayelitsha Mark Dornford-May   Hegoafrika
2004 Gegen die Wand Fatih Akin   Alemania /   Turkia
2003 In this World Michael Winterbottom   Erresuma Batua
2002 Chihiroren Bidaia Hayao Miyazaki   Japonia
Bloody Sunday Paul Greengrass   Erresuma Batua /   Irlandako Errepublika
2001 Intimacy Patrice Chereau   Frantzia /   Erresuma Batua
2000 Magnolia Paul Thomas Anderson   AEB
1999 The Thin Red Line Terrence Malick   AEB
1998 Central do Brasil Walter Salles   Brasil
1997 The People vs. Larry Flynt Milos Forman   AEB
1996 Sense and Sensibility Ang Lee   AEB
1995 L'Appât Bertrand Tavernier   Frantzia
1994 In the Name of the Father Jim Sheridan   Erresuma Batua /   Irlandako Errepublika
1993 Xiang Hunnü Xie Fei   Txina
Hsi Yen Ang Lee   Taiwan
1992 Grand Canyon Lawrence Kasdan   AEB
1991 La Casa del sorriso Marco Ferreri   Italia
1990 Music Box Costa-Gavras   AEB
Skrivánci na niti Jiri Menzel   Txekoslovakia
1989 Rain Man Barry Levinson   AEB
1988 Hóng Gāoliáng Zhang Yimou   Txina
1987 Tema Gleb Panfilov   Sobietar Batasuna
1986 Stammheim Reinhard Hauff   Alemania
1985 Die Frau und der Fremde Rainer Simon   Alemania
Wetherby David Hare   Erresuma Batua
1984 Love Streams John Cassavetes   AEB
1983 Ascendancy Edward Bennett   Erresuma Batua
La colmena Mario Camus   Espainia
1982 Die Sehnsucht der Veronika Voss Rainer Werner Fassbinder   Alemania
1981 Deprisa, deprisa Carlos Saura   Espainia
1980 Heartland Richard Pearce   AEB
Palermo oder Wolfsburg Werner Schroeter   Alemania
1979 David Peter Lilienthal   Alemania
1978 Las truchas Jose Luis Garcia Sanchez   Espainia
Las palabras de Max Emilio Martinez Lazaro   Espainia
1977 Voskhojdenie Larisa Shepitko   Sobietar Batasuna
1976 Buffalo Bill and the Indians Robert Altman   AEB
1975 Örökbefogadás Márta Mészáros   Hungaria
1974 The Apprenticeship of Duddy Kravitz Ted Kotcheff   Kanada
1973 Ashani sanket Satyajit Ray   India
1972 I racconti di Canterbury Pier Paolo Pasolini   Italia
1971 Il giardino dei Finzi Contini Vittorio De Sica   Italia /   Alemania
1970 Betegabea
1969 Rani Radovi Želimir Žilnik   Jugoslavia
1968 Ole dole doff Jan Troell   Suedia
1967 Le Départ Jerzy Skolimowski   Belgika
1966 Cul-de-sac Roman Polanski   Erresuma Batua
1965 Alphaville Jean-Luc Godard   Frantzia /   Italia
1964 Susuz yaz Metin Ercksam   Turkia
1963 Bushido zanzoku monogatari Tadashi Imai   Japonia
Il Diavolo Gian Luigi Polidoro   Italia
1962 A Kind of Loving John Schlesinger   Erresuma Batua
1961 La Notte Michelangelo Antonioni   Italia
1960 El Lazarillo de Tormes César Ardavin   Espainia /   Italia
1959 Les Cousins Claude Chabrol   Frantzia
1958 Smultronstället Ingmar Bergman   Suedia
1957 Twelve Angry Men Sidney Lumet   AEB
1956 Invitation to the dance Gene Kelly   AEB
1955 Die Ratten Robert Siodmak   Alemania
1954 Hobson’s Choice David Lean   Erresuma Batua
1953 Le Salaire de la peur Henri-Georges Clouzot   Frantzia
1952 Hon dansade en sommer Arne Mattsson   Suedia
1951 Die vier im jeep Leopold Lindtberg   Suitza
Justice est faite Andre Cayatte   Frantzia
Sans laisser d’adresse Jean-Paul Le Chanois   Frantzia
Cinderella Walt Disney   AEB

Ohorezko Urrezko HartzaAldatu

Urtea Sariduna
1982 James Stewart
1988 Alec Guinness
1989 Dustin Hoffman
1990 Oliver Stone
1993 Gregory Peck eta Billy Wilder
1994 Sophia Loren
1995 Alain Delon
1996 Elia Kazan eta Jack Lemmon
1997 Kim Novak
1998 Catherine Deneuve
1999 Shirley MacLaine
2000 Jeanne Moreau
2001 Kirk Douglas
2002 Robert Altman eta Claudia Cardinale
2003 Anouk Aimee
2004 Fernando Solanas
2005 Im Kwon-taek eta Fernando Fernán Gómez
2006 Andrzej Wajda eta Ian McKellen
2007 Arthur Penn
2008 Francesco Rosi
2009 Maurice Jarre
2010 Wolfgang Kohlhaase eta Hanna Schygulla
2011 Armin Mueller-Stahl
2012 Meryl Streep
2013 Claude Lanzmann
2014 Ken Loach
2015 Wim Wenders
2016 Michael Ballhaus
2017 Milena Canonero

Ikus, gaineraAldatu

Kanpo estekakAldatu