Piemonteko Giroa

Piamonteko Giroa Cycling (road) pictogram.svg
Orokortasunak
KirolaErrepideko txirrindularitza
Sorrera1906
Ekitaldi kopurua105 (urtea: 2020)
Aldizkotasunaurterokoa (Abu)
MotaEgun bateko lasterketa
HerrialdeaITA Italia
Webgune ofizialaWebgune ofiziala
ZirkuituaUCI ProSeries
Palmaresa
Azken garaileaNZL George Bennett
Garaipen gehien lortu duenaITA Fiorenzo Magni
ITA Gino Bartali
ITA Giovanni Gerbi
ITA Costante Girardengo
ITA Aldo Bini
(3 garaipen)
Documentazioa Wikidata-logo S.svg

Piemonteko Giroa (italieraz: Gran Piemonte) txirrindularitza lasterketa profesional bat da, urtero urrian Italiako Piemonte eskualdean ospatzen dena. 1906an sortua, 2005ean UCI Zirkuitu kontinentalak sortu zirenetik UCI Europe Tourren zati da 1.HC mailan.

2010ean, lasterketa Gran Piemonte izenarekin berrizendatua izan zen.

PalmaresaAldatu

 UrteaTxapeldunaTxapeldunordeaHirugarrena
Giro del Piemonte
1906  Giovanni Gerbi  Battista Danesi  Luigi Ganna
1907  Giovanni Gerbi  Carlo Galetti  Mario Gaioni
1908  Giovanni Gerbi  Luigi Chiodi  Carlo Galetti
1909
ez zen jokatu
1910  Vincenzo Borgarello  Pietro Aymo  Cesare Zanzottera
1911  Mario Bruschera  Carlo Galetti  Giuseppe Santhià
1912  Costantino Costa  Francesco Innocenti  Pasquale Uzzo
1913  Romolo Verde  Marcello Sussio  Giovanni Abellono
1914  Giuseppe Santhià  Angelo Gremo  Costante Girardengo
1915  Natale Bosco  Giovanni Nuvoli  Federico Gay
1916  Francesco Cerutti  Paride Ferrari  Giovanni Abellono
1917  Domenico Schierano  Francesco Cerutti  Ugo Ruggeri
1918  Ugo Bianchi  Lorenzo Sinchetto  Nino Ronco
1919  Costante Girardengo  Gaetano Belloni  Angelo Gremo
1920  Costante Girardengo  Alfredo Sivocci  Gaetano Belloni
1921  Giovanni Brunero  Giuseppe Azzini  Alfredo Sivocci
1922  Angelo Gremo  Bartolomeo Aimo  Costante Girardengo
1923  Bartolomeo Aimo  Camillo Arduino  Angelo Gremo
1924  Costante Girardengo  Federico Gay  Bartolomeo Aimo
1925  Gaetano Belloni  Bartolomeo Aimo  Alfredo Binda
1926  Alfredo Binda  Giovanni Brunero  Costante Girardengo
1927  Alfredo Binda  Battista Giuntelli  Antonio Negrini
1928  Marco Giuntelli  Battista Giuntelli  Amulio Viarengo
1929  Antonio Negrini  Alfredo Binda  Battista Giuntelli
1930  Ambrogio Morelli  Aldo Canazza  Fabio Battesini
1931  Mario Cipriani  Guglielmo Marin  Giovanni Firpo
1932  Giuseppe Martano  Giuseppe Olmo  Felice Lessona
1933  Antonio Folco  Andrea Minasso  Battista Astrua
1934  Learco Guerra  Giuseppe Martano  Domenico Piemontesi
1935  Aldo Bini  Domenico Piemontesi  Romeo Rossi
1936  Aldo Bini  Giuseppe Olmo  Giovanni Cazzulani
1937  Gino Bartali  Fausto Montesi  Severino Canavesi
1938  Pietro Rimoldi  Severino Canavesi  Aldo Bini
1939  Gino Bartali  Cesare Del Cancia  Fausto Coppi
1940  Cino Cinelli  Aldo Bini  Osvaldo Bailo
1941  Aldo Bini  Gino Bartali  Osvaldo Bailo
1942  Fiorenzo Magni  Gino Bartali  Pierino Favalli
1943-1944
ez zen jokatu Bigarren Mundu Gerraren ondorioz
1945  Secondo Barisone  Carlo Rebella  Primo Volpi
1946  Sergio Maggini  Antonio Covolo  Antonio Bevilacqua
1947  Vito Ortelli  Aldo Ronconi  Mario Vicini
1948  Renzo Soldani  Dino-Placido Ottusi  Andrea Carrea
1949  Adolfo Leoni  Fausto Coppi  Fiorenzo Magni
1950  Alfredo Martini  Sergio Pagliazzi  Loretto Petrucci
1951  Gino Bartali  Pasquale Fornara  Vincenzo Rossello
1952  Giorgio Albani  Luciano Maggini  Ettore Milano
1953  Fiorenzo Magni  Loretto Petrucci  Giorgio Albani
1954  Nino Defilippis  Alfredo Martini  Angelo Conterno
1955  Giuseppe Minardi  Angelo Conterno  Adolfo Grosso
1956  Fiorenzo Magni  Pasquale Fornara  Pietro Giudici
1957  Silvano Ciampi  Giuliano Michelon  Giacomo Fini
1958  Nino Defilippis  Alessandro Fantini  Arigo Padovan
1959  Silvano Ciampi  Aldo Moser  Arigo Padovan
1960  Alfredo Sabbadin  Nello Fabbri  Carlo Brugnami
1961  Angelo Conterno  Jos Hoevenaers  Giovanni Pettinati
1962  Vito Taccone  Franco Cribiori  Graziano Battistini
1963  Adriano Durante  Italo Zilioli  Franco Cribiori
1964  Willy Bocklant  Jaume Alomar Florit  Guido Carlesi
1965  Romeo Venturelli  Roberto Poggiali  Dino Zandegù
1966  Rudi Altig  Franco Bitossi  Gianni Motta
1967  Guido De Rosso  Roberto Ballini  Mario Di Toro
1968
ez zen jokatu
1969  Marino Basso  Ole Ritter  Cesarino Carpanelli
1970  Italo Zilioli  Mauro Simonetti  Franco Balmamion
1971  Felice Gimondi  Gianni Motta  Giorgio Favaro
1972  Eddy Merckx  Felice Gimondi  Wladimiro Panizza
1973  Felice Gimondi  Marcello Bergamo  Giancarlo Polidori
1974  Francesco MoserHutsik  Constantino Conti
1975
ez zen jokatu
1976
Milan-Turinekin batera jokatu zen
1977  Roger De Vlaeminck  Giuseppe Saronni  Bernt Johansson
1978  Gianbattista Baronchelli  Clyde Sefton  Riccardo Magrini
1979  Silvano Contini  Wladimiro Panizza  Gianbattista Baronchelli
1980  Gianbattista Baronchelli  Wladimiro Panizza  Giovanni Battaglin
1981  Marino Amadori  Bruno Wolfer  Luciano Rabottini
1982  Faustino Rupérez  Pascal Jules  Michael Wilson
1983  Guido Bontempi  Seán Kelly  Francesco Moser
1984  Christian Jourdan  Acácio da Silva  Teun van Vliet
1985  Charly Mottet  Urs Zimmermann  Robert Millar
1986  Gianni Bugno  Enrico Grimani  Jean-François Bernard
1987  Adri van der Poel  Eric Van Lancker  Adriano Baffi
1988  Rolf Gölz  Gianni Bugno  Marco Lietti
1989  Claudio Chiappucci  Søren Lilholt  Per Pedersen
1990  Franco Ballerini  Dante Rezze  Kim Andersen
1991  Djamolidine Abdoujaparov  Frédéric Moncassin  Sammie Moreels
1992  Erik Breukink  Stephen Roche  Alex Zülle
1993  Beat Zberg  Laurent Dufaux  Fabrizio Bontempi
1994  Nicola Miceli  Roberto Petito  Peter Meinert Nielsen
1995  Claudio Chiappucci  Stefano Zanini  Davide Cassani
1996  Richard Virenque  Andrea Tafi  Mauro Gianetti
1997  Gianluca Bortolami  Paolo Lanfranchi  Biagio Conte
1998  Marco Serpellini  Daniele Nardello  Stefano Colagè
1999  Andrea Tafi  Marco Serpellini  Sergio Barbero
2000
ez zen jokatu, urte horretan izandako uholdeen ondorioz
2001  Nico Mattan  Fabio Sacchi  Matthé Pronk
2002  Luca Paolini  Matthias Kessler  Gianluca Bortolami
2003  Alessandro Bertolini  Thomas Liese  Angelo Lopeboselli
2004  Allan Davis  Alberto Ongarato  Francesco Chicchi
2005  Murilo Fischer  Steven de Jongh  Paride Grillo
2006  Daniele Bennati  Grégory Rast  Gene Bates
2007
ez zen jokatu, babesle faltagatik
Gran Piemonte
2008  Daniele Bennati  Luca Paolini  Alexandre Usov
2009  Philippe Gilbert  Daniel Moreno  Francesco Gavazzi
2010  Philippe Gilbert  Leonardo Bertagnolli  Matti Breschel
2011  Daniel Moreno  Greg Van Avermaet  Luca Paolini
2012  Rigoberto Urán  Luca Paolini  Gorka Verdugo
2013-2014
ez zen jokatu, arazo ekonomikoak zirela eta
2015  Jan Bakelants  Matteo Trentin  Sonny Colbrelli
2016  Giacomo Nizzolo  Fernando Gaviria  Daniele Bennati
2017  Fabio Aru  Diego Ulissi  Rinaldo Nocentini
2018  Sonny Colbrelli  Florian Sénéchal  Davide Ballerini
2019  Egan Bernal  Iván Sosa  Nans Peters
2020  George Bennett  Diego Ulissi  Mathieu van der Poel
2021

Kanpo estekakAldatu