Ireki menu nagusia

Angelo Conterno (Turin, Italia, 1925eko martxoaren 13a - ib., 2007ko abenduaren 1a) 50eko hamarkadako txirrindulari profesional bat izan zen. 1956an Espainiako Vuelta irabazi zuen. Bigarren etapatik bukatu arte liderra izan zen eta Jesus Loroñori 13 segundo atera zizkion. Espainiako Vuelta irabazten zuen lehen italiarra izan zen.

Angelo Conterno
Bizitza
Jaiotza Turin1925eko martxoaren  13a
Herrialdea  Italiako Erresuma  (1925-03-13 -  1946-06-18)
 Italia  (1946-06-18 -  2007-12-01)
Heriotza Turin2007ko abenduaren  1a (82 urte)
Jarduerak
Jarduerak txirrindularia
Ibilbidea
Taldeak Urteak
 

PalmaresaAldatu

  • 1956 Espainiako Vuelta - Sailkapen nagusia eta etapa bat
  • 1952, 1954 eta 1955 Italiako Giroa - Etapa bana
  • 1953 - Apeninoko Giroa
  • 1959 - Zurich-eko txapelketa

Sailkapen orokorra Itzuli HandietanAldatu

Itzuli Handia 1952 1953 1954 1955 1956 1957 1958 1959 1960 1961 1962 1963
  Italiako Giroa 24 5 10 18 UT UT 14 21 16 21 27
  Frantziako Tourra 41
  Espainiako Vuelta 1
  Munduko Txapelketa 10 12
Legenda
Ez zuen parte hartu
DSK Deskalifikatua
UT Utzi