Angelo Conterno

Angelo Conterno (Turin, Italia, 1925eko martxoaren 13a - ib., 2007ko abenduaren 1a) 50eko hamarkadako txirrindulari profesional bat izan zen. 1956an Espainiako Vuelta irabazi zuen. Bigarren etapatik bukatu arte liderra izan zen eta Jesus Loroñori 13 segundo atera zizkion. Espainiako Vuelta irabazten zuen lehen italiarra izan zen.

Angelo Conterno
Bizitza
JaiotzaTurin1925eko martxoaren 13a
Herrialdea Italiako Erresuma  (1925eko martxoaren 13a -  1946ko ekainaren 18a)
 Italia  (1946ko ekainaren 18a -  2007ko abenduaren 1a)
HeriotzaTurin2007ko abenduaren 1a (82 urte)
Hezkuntza
Hizkuntzakitaliera
Jarduerak
Jardueraktxirrindularia
Ibilbidea
TaldeakUrteak
 

PalmaresaAldatu

1950

1951

1952

1953

1954

1955

1956

1957

1958

1959

1960

1961

1962

1963

1964

Sailkapen orokorra Itzuli HandietanAldatu

Itzuli Handia 1952 1953 1954 1955 1956 1957 1958 1959 1960 1961 1962 1963
  Italiako Giroa 24 5 10 18 UT UT 14 21 16 21 27
  Frantziako Tourra 41
  Espainiako Vuelta 1
  Munduko Txapelketa 10 12
Legenda
Ez zuen parte hartu
DSK Deskalifikatua
UT Utzi

Kanpo estekakAldatu