Severino Canavesi

Severino Canavesi (Gorla Maggiore, 1911ko urtarrilaren 27a - ib., 1990eko urtarrilaren 30a), italiar txirrindularia izan zen. 20 urtez izan zen profesionala, 1929tik 1949ra. Italiako Giroko podiuma bitan zapaldu zuen eta beste bi aldiz laugarren izan zen. Hau lau urte jarraian lortu zuen, 1936tik 1939ra.

Severino Canavesi
Bizitza
JaiotzaGorla Maggiore1911ko urtarrilaren 27a
Herrialdea Italiako Erresuma  (1911ko urtarrilaren 27a -  1946ko ekainaren 18a)
 Italia  (1946ko ekainaren 18a -  1990eko urtarrilaren 30a)
HeriotzaGorla Maggiore1990eko urtarrilaren 30a (79 urte)
Hezkuntza
Hizkuntzakitaliera
Jarduerak
Jardueraktxirrindularia

PalmaresaAldatu

1929Aldatu

  • San Geo Kopa.

1934Aldatu

1936Aldatu

  • 3. Italiako Giroan.

1938Aldatu

  • 3. Italiako Giroan.

1941Aldatu

1942Aldatu

  • Marin Kopa.

1944Aldatu

  • Mario Maga Kopa.

1945Aldatu

  • Italiako Txapelketa.

Kanpo estekakAldatu