Franco Balmamion

txirrindulari italiarra

Franco Balmamion (Nole Cavanese, Turin, 1940ko urtarrilak 11) italiar txirrindulari ohi bat da, profesionala 1960ko hamarkadan zehar.

Franco Balmamion
Franco Balmamion 1968.jpg
Bizitza
JaiotzaNole1940ko urtarrilaren 11 (82 urte)
Herrialdea Italia
Hezkuntza
Hizkuntzakitaliera
Jarduerak
Jardueraktxirrindularia
Ibilbidea
TaldeakUrteak
 
Pisua67 kilogramo
Altuera172 zentimetro

Bere kirol karrerako lorpenik handiena 1962ko Italiako Giroa irabaztea izan zen, hurrengo urtean berriz Giroa irabazi zuelarik. Bitxikeria bat, bi Giroak etapa garaipenik lortu gabe irabazi zituela da.

Bere garaipenez gain, beste emaitza on batzuk 1962ko Suitzako Itzulian lortutako 2. postua, 1965eko Milan-San Remon lortutako 3. postua, 1967ko Frantziako Tourreko mendiko sailkapenean lortutako 2. postua eta 1970eko Piamonteko Giroan lortutako 3. postua dira.

PalmaresaAldatu

1962

1963

1964

1965

1966

1967

1970

Sailkapen orokorra Itzuli HandietanAldatu

Itzuli Handia 1961 1962 1963 1964 1965 1966 1967 1968 1969 1970 1971 1972
Italiako Giroa 20. 1. 1. 8. 5. 6. 2. 7. UT 12. UT 38.
Frantziako Tourra - - UT - - - 3. - 39. 12. UT -
Espainiako Vuelta - - - - - - - - - - - -
Munduko Errepideko Txapelketa   - - - - 8. - 30. - - - - -

-: ez zuen parte hartu
UT.: utzi, ez zuen amaitu

Kanpo estekakAldatu



Aurrekoa
Arnaldo Pambianco
Italiako Giroaren irabazlea
1962 eta 1963
Ondorengoa
Jacques Anquetil