Rudi Altig

txirrindulari alemaniarra

Rudi Altig (Mannheim, 1937ko martxoaren 18a - Remagen, 2016ko ekainaren 11) alemaniar txirrindularia izan zen.

Rudi Altig
Rudi Altig 20060809 005.jpg
Bizitza
JaiotzaMannheim1937ko martxoaren 18a
Herrialdea Mendebaldeko Alemania  (1949 -  1990eko urriaren 3a)
 Alemania  (1990 -  2016ko ekainaren 11)
HeriotzaRemagen2016ko ekainaren 11 (79 urte)
Heriotza moduaberezko heriotza: minbizia
Hezkuntza
Hizkuntzakalemana
Jarduerak
Jardueraktxirrindularia, pistako txirrindularia eta kirol zuzendaria
Ibilbidea
TaldeakUrteak
Saint-Raphaël-Gitane-Dunlop 1962-1964
Rapha-Gitane-Dunlop 1960-1961
Margnat-Paloma-Inuri 1965-1965
Molteni-Campagnolo 1966-1967
Salvarani 1968-1969
G.B.C. 1970-1971
 
Pisua80 kilogramo
Altuera180 zentimetro
Jasotako sariak

Kirol ibilbideaAldatu

Alemanian inoiz izan den txirrindularirik onenetakotzat jotzen da. Amateur gisa hasi zen Alemaniako nahiz munduko lasterketak irabazten. Besteak beste, amateur-mailako kilometro bateko (1´09´´6) eta 5 kilometroko (6´10´´2) munduko errekorrak lortu zituen Kolonian, profesional egin zen urte berean (1959). Profesionaletan, 5 kilometroko munduko errekorra ere lortu zuen 1962an Zurichen (6´07´´60). Oso-osorik pistan jarduteko aukera izan zuen arren, errepiderako zituen gaitasun handiak ere frogatu nahi izan zituen, eta goi-mendietan izan ezik beste alor guztietan nabarmendu zen. Jacques Anquetilen taldekide zelarik, azken erlojupekoan aurrea hartu eta Rudik irabazi zuen 1962ko Espainiako Itzulia. 1963an, bizkarrezurrean ebakuntza izan ondoren, izter-hezurra hautsi zuen Espainiako Itzulian, eta, beste ebakuntza bat jasan eta gero, berriro lehiatzen hasi zen. Harrezkero, Andaluziako Itzulia eta Flandriakoa irabazi zituen 1964an, Lasarteko Munduko Txapelketan bigarren izan zen, eta, 1966an, berriz, munduko txapeldun Alemaniako Nurbugrigen, orduan ere J. Anquetilen aurretik. Erretiratu zenean (1971), Alemaniako taldearen entrenatzaile egin zen.

PalmaresaAldatu

1953

  •   Alemaniako errepideko junior mailako txapelketa

1960

1962

1963

1964

1965

1966

1967

1968

1969

1970

Sailkapen orokorra Itzuli HandietanAldatu

Lasterketa 1962 1963 1964 1965 1966 1967 1968 1969 1970
  Italiako Giroa 13. UT UT 9. 45.
  Frantziako Tourra 31. 15. 12. UT
  Espainiako Vuelta 1. UT 18.
  Munduko Txapelketa UT UT 18. 2. 1 14. 12. 41. 15.
Legenda
Ez zuen parte hartu
DSK Deskalifikatua
UT Utzi

ErreferentziakAldatu

Kanpo estekakAldatu