Pasquale Fornara

Pasquale Fornara (Borgomanero, 1925eko martxoaren 29-ib., 1990eko uztailaren 24a), txirrindulari italiarra izan zen. Bost aldiz izan zen lehenengo hamarren artean Italiako Giroan, Espainiako Vueltako podiumean egon zen behin eta Frantziako Tourrean laugarren postua lortu zuen, baita ere.

Pasquale Fornara
Pasquale Fornara.JPG
Bizitza
JaiotzaBorgomanero1925eko martxoaren 29a
Herrialdea Italiako Erresuma  (1925eko martxoaren 29a -  1946ko ekainaren 18a)
 Italia  (1946ko ekainaren 18a -  1990eko uztailaren 24a)
HeriotzaBorgomanero1990eko uztailaren 24a (65 urte)
Hezkuntza
Hizkuntzakitaliera
Jarduerak
Jardueraktxirrindularia
Ibilbidea
TaldeakUrteak
 

TaldeakAldatu

  • Legnano (1949).
  • Cilo (1950).
  • Legnano (1951).
  • Bianchi (1952).
  • Bottecchia (1953).
  • Leo (1954).
  • Welter (1957).
  • Doniselli (1958).
  • Guerra (1959).
  • Emi y Mondia (1960).
  • Vov (1961).

PalmaresaAldatu

1950Aldatu

  • Milan-Modena.

1952Aldatu

1953Aldatu

1954Aldatu

1955Aldatu

1956Aldatu

1957Aldatu

1958Aldatu

1959Aldatu

  • Cyclomotoristiko Sari Nagusiko etapa bat.

Kanpo estekakAldatu