Ireki menu nagusia

Giuseppe "Beppe" Saronni (Novara, 1957ko irailak 22) italiar txirrindulari bat izan zen, profesionala 1977 eta 1989 artean, denbora horretan 129 garaipen lortu zituelarik.

Giuseppe Saronni
Bizitza
Jaiotza Novara1957ko irailaren  22a (62 urte)
Herrialdea  Italia
Lehen hizkuntza italiera
Hezkuntza
Hizkuntzak italiera
Jarduerak
Jarduerak txirrindularia eta kirol zuzendaria
Ibilbidea
Taldeak Urteak
Gis Gelati 1980-1981
Scic 1977-1979
 
Pisua 67 kilogramo
Altuera 170 zentimetro

Saronnik, bere kirol karreran zehar Francesco Moser arerio nagusi bezala izan zuena, Italiako Giroa bi aldiz irabazi zuen, 1979an eta 1983an, itzuli handi honetan 24 etapa garaipen ere lortuz.

Munduko Txapelketako bi domina ere lortu ditu. Urrezko bat 1982an eta zilarrezko bat 1981ean.

1991n Lampre taldearen kirol zuzendari bihurtu zen.

PalmaresaAldatu

1977

1978

1979

1980

1981

1982

1982 (jarr.)

1983

1984

1985

1986

1987

1988

1989

1990

ErrekonozimenduakAldatu

Sailkapen orokorra Itzuli HandietanAldatu

Itzuli Handia 1977 1978 1979 1980 1981 1982 1983 1984 1985 1986 1987 1988 1989 1990
  Italiako Giroa 5 1 7 3 6 1 16 15 2 UT 27 75 45
  Frantziako Tourra UT
  Espainiako Vuelta UT UT UT UT
  Munduko Txapelketa 9 4 8 UT 2 1 17 24 3 48
Legenda
Ez zuen parte hartu
DSK Deskalifikatua
UT Utzi

TaldeakAldatu


Aurrekoa
Johan De Muynck
Italiako Giroaren irabazlea
1979
Ondorengoa
Bernard Hinault


Aurrekoa
Bernard Hinault
Italiako Giroaren irabazlea
1983
Ondorengoa
Francesco Moser


Aurrekoa
Freddy Maertens
Munduko Txirrindularitza Txapelduna
1982
Ondorengoa
Greg LeMond