Ireki menu nagusia

Claudio Chiapucci (Uboldo, Italia, 1963ko otsailak 28) Deabrua ezizenduna italiar txirrindulari ohi bat da, profesionala 1985 eta 1998 artean.

Claudio Chiappucci
Claudio CHAPPUCCI.jpg
Bizitza
Jaiotza Uboldo1963ko otsailaren 28a (56 urte)
Herrialdea  Italia
Jarduerak
Jarduerak txirrindularia
Ibilbidea
Taldeak Urteak
Carrera Itzuli 1985-1996
 

Mendian espezialista, bere kirol karrera Miguel Indurainen garairik hoberenean izateko zoritxarra izan zuen. Itzuli Handietan eginiko etengabeko eraso eta ihesaldi luzeengatik nabarmendu zen. 1990eko Frantziako Tourrean eman zen ezagutzera, pelotoiari minutu askoko abantaila atera zion ihesaldi handi bati esker. Urte horretan bigarren geratu zen Tourrean, maillot horia azken erlojupekoan Greg LeMonden aurka galduz.

Ez zuen Itzuli Handirik irabazi, baina, hala ere, arrastoa utzi zuen txirrindularitzaren historian, 1992ko Frantziako Tourreko 12. etapako balentria kasu, Sestrieren amaitu zen mendiko etapa zena, 200 kilometro baino gehiagokoa, eta non etapa hasieran ihes egin zuen.

PalmaresaAldatu

1989

1990

1991

3. Italiako errepide txirrindularitzako txapelketan

1992

1993

1994

1995

TaldeakAldatu

ErrekonozimenduakAldatu

Sailkapen orokorra Itzuli HandietanAldatu

Itzuli Handia 1985 1986 1987 1988 1989 1990 1991 1992 1993 1994 1995 1996 1997 1998
  Italiako Giroa 64 48 24 46 12 2 2 3 5 4 UT 60
  Frantziako Tourra 81 2 3 2 6 UT 11 37
  Espainiako Vuelta 26 11
  Munduko Txapelketa UT 23 17 21 12 2 UT 13
Legenda
Ez zuen parte hartu
DSK Deskalifikatua
UT Utzi


Aurrekoa
Luis Herrera
Italiako Giroko mendiko sailkapenaren garailea
1990
Ondorengoa
Iñaki Gaston


Aurrekoa
Iñaki Gaston
Italiako Giroko mendiko sailkapenaren garailea
1992 eta 1993
Ondorengoa
Pascal Richard


Aurrekoa
Thierry Claveyrolat
Frantziako Tourreko mendiko sailkapenaren garailea
1991 eta 1992
Ondorengoa
Tony Rominger