Wladimiro Panizza

txirrindulari italiarra

Wladimiro Panizza (Fagnano Olona, 1945eko ekainaren 5a-Cassano Magnano, 2002ko ekainaren 21a) italiar txirrindulari bat izan zen. Italiako Giroan bigarren egin zuen behin, Bernard Hinault handiaren atzetik. 18 aldiz (errekorra dauka) parte hartu zuen Italiako Giroan, eta hauetatik, 16 bukatu zituen. Bederatzi aldiz izan zen lehenengo hamarren artean.

Wladimiro Panizza
Wladimiro Panizza - Tour 1976.jpg
Bizitza
JaiotzaFagnano Olona1945eko ekainaren 5a
Herrialdea Italiako Erresuma  (1945eko ekainaren 5a -  1946ko ekainaren 18a)
 Italia  (1946ko ekainaren 18a -  2002ko ekainaren 21a)
HeriotzaCassano Magnago2002ko ekainaren 21a (57 urte)
Hezkuntza
Hizkuntzakitaliera
Jarduerak
Jardueraktxirrindularia

TaldeakAldatu

  • Vittadello (1967).
  • Pepsi-Cola (1968).
  • Salvarani (1969-1970).
  • Cosatto (1971).
  • Zonca (1972).
  • GBC-Sony (1973).
  • Brooklyn (1974-1975).
  • Scic (1976-1977).
  • Vibor (1978).
  • Sanson (1979).
  • Gis Gelati (1980-1981).
  • Del Tongo (1982).
  • Atala (1983-1984).
  • Ceramiche Ariostea (1985).

PalmaresaAldatu

1967

  • Montelupo Sari Nagusia.

1970

  • Monako Sari nagusia.

1971

1973

1974

1975

1976

1977

1978

1979

1980

1981

1982

Sailkapen orokorra Itzuli HandietanAldatu

Itzuli Handia 1967 1968 1969 1970 1971 1972 1973 1974 1975 1976 1977 1978 1979 1980 1981 1982 1983 1984 1985
Italiako Giroa 22. - 16. Utzi 9. 5. 6. 12. 6. 6. 5. 4. 13. 2. Ab. 20. 10. 11. 28.
Frantziako Tourra - - 14. 18. - - - 4. - 13. - - - - - - - - -
Espainiako Vuelta Utzi - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Munduko Txapelketa   - - - - - 11. - - - - - - - 4. 29. - - - -

Kanpo estekakAldatu