Stephen Roche

txirrindulari irlandarra

Stephen Roche (1959ko azaroaren 28a, Dundrum, Dublin) irlandar txirrindulari profesional ohi bat da. Nicolas Roche txirrindulariaren aita eta Dan Martin txirrindulariaren osaba da.

Stephen Roche
Stephen ROCHE.jpg
Bizitza
Jaiotza Dundrum1959ko azaroaren 28a (61 urte)
Herrialdea  Irlandako Errepublika
Familia
Seme-alabak
Anai-arrebak
Hezkuntza
Heziketa Dublin Institute of Technology (en) Itzuli
Jarduerak
Jarduerak txirrindularia
Ibilbidea
Taldeak Urteak
Peugeot 1981-1983
La Redoute-Cycles MBK 1984-1985
Carrera (en) Itzuli 1986-1987
Fagor-MBK 1988-1989
Histor-Sigma 1990-1990
Tonton Tapis-GB 1991-1991
Carrera (en) Itzuli 1992-1993
 

LorpenakAldatu

Bere lorpenik handienak Txirrindularitzako Munduko Txapelketa (1987)
Frantziako Tourra (1987)
Italiako Giroa (1987) irabaztea izan zen. Bestalde, bere ibilbidean zehar beste hainbat txirrindularitza lehiaketa eta txapelketa garrantzitsu ere irabazi izan ditu: Paris-Niza (1981), Romandiako Tourra (1982, 1984, 1987), Valoniako Sari Nagusia (1983), Arrateko Igoera (1984), Valentziako Erkidegoko Itzulia (1987), 1989ko Euskal Herriko Itzulia, Dunkerqueko Lau Egunak (1990), Setmana Catalana (1991) eta Nazioarteko Kriteriuma (1991).

PalmaresaAldatu

1979

  • FBD Insurance Rás

1981

1983

1984

1985

1987

1989

1990

1991

1992

Sailkapen orokorra Itzuli HandietanAldatu

Itzuli Handia 1981 1982 1983 1984 1985 1986 1987 1988 1989 1990 1991 1992 1993
  Italiako Giroa 1 9 9
  Frantziako Tourra 13 25 3 48 1 UT 44 UT 9 13
  Espainiako Vuelta 14
  Munduko Txapelketa 61 32 3 7 1 75 UT 23 UT
Legenda
Ez zuen parte hartu
DSK Deskalifikatua
UT Utzi

Kanpo estekakAldatu



Aurrekoa
Greg LeMond
Frantziako Tourraren irabazlea
1987
Ondorengoa
Pedro Delgado