Andrea Tafi

txirrindulari italiarra

Andrea Tafi (Fucecchio, Toskana, 1966ko maiatzak 7) Il Gladiatore (gladiadorea) ezizenduna, txirrindulari italiar ohia da, profesionala 1989 eta 2005 artean.

Andrea Tafi
Andréa TAFI.jpg
Bizitza
JaiotzaFucecchio1966ko maiatzaren 7a (56 urte)
Herrialdea Italia
Hezkuntza
Hizkuntzakitaliera
Jarduerak
Jardueraktxirrindularia
Ibilbidea
TaldeakUrteak
Mapei 1994-2002
Carrera (en) Itzuli 1992-1993
Saxo Bank-Sungard 2003-2003
Alessio-Bianchi (en) Itzuli 2004-2004
Saunier Duval-Prodir 2005-2005
 

Klasiken lehian espezializatu zen, bi aldiz Munduko Txirrindularitza Kopako hirugarren izan zelarik, eta txirrindularitzako monumentuetako hiru irabaziz.

PalmaresaAldatu

1991

1994

1995

1996

1997

1998

1999

2000

2001

2002

TaldeakAldatu