Bartolomeo Aimo

txirrindulari italiarra

Bartolomeo Aimo (Carignano, 1889ko irailaren 25a - Turin, 1970eko abenduaren 11), italiar txirrindulari bat izan zen. Ez zuen inoiz itzuli handi bat irabazi, baina postu onak egin zituen beti. Amaitu zituen zazpi itzuli handi guztietan podiumean bukatu zuen, bat izan ezik, non laugarren bukatu zuen.

Bartolomeo Aimo
Bizitza
JaiotzaCarignano1889ko irailaren 24a
Herrialdea Italiako Erresuma  (1889ko irailaren 24a -  1946ko ekainaren 18a)
 Italia  (1946ko ekainaren 18a -  1970eko abenduaren 1a, 1970eko abenduaren 11)
HeriotzaTurin1970eko abenduaren 11 (81 urte)
Hezkuntza
Hizkuntzakitaliera
Jarduerak
Jardueraktxirrindularia
Ibilbidea
TaldeakUrteak
 

TaldeakAldatu

  • Verdi y Ganna (1919).
  • Ganna (1920).
  • Legnano-Pirelli (1921-1922).
  • Atala (1923).
  • Legnano-Pirelli (1924).
  • Dunlop (1925-1926).
  • Mifa (1927).
  • Alcyon-Dunlop (1928).

PalmaresaAldatu

1921

1922

1923

1924

1925

1926

1928

ErreferentziakAldatu

Kanpo estekakAldatu

Bartolomeo Aimo - ProCyclingStats