Nino Defilippis

txirrindulari italiarra

Nino Defilippis (Turin, 1932ko martxoaren 21a - 2010eko uztailaren 13a ), italiar txirrindularia izan zen. Profesionala izan zen 1952tik 1964ra. Bi aldiz sailkatu zen Italiako Giroko eta Frantziako Tourreko lehenengo hamarren artean eta beste bi aldiz lehenengo bosten artean Munduko Txapelketan. Palmares ikaragarria dauka garaipen handiz josia.

Nino Defilippis
Nino Defilippis.jpg
Bizitza
JaiotzaTurin1932ko martxoaren 21a
Herrialdea Italiako Erresuma  (1932ko martxoaren 21a -  1946ko ekainaren 18a)
 Italia  (1946ko ekainaren 18a -  2010eko uztailaren 13a)
HeriotzaTurin2010eko uztailaren 13a (78 urte)
Heriotza moduaberezko heriotza: minbizia
Hezkuntza
Hizkuntzakitaliera
Jarduerak
Jardueraktxirrindularia
Ibilbidea
TaldeakUrteak
 

PalmaresaAldatu

1952

1953

1954

1955

1956

1957

1958

1959

1960

1961

1962

1963

1964

Sailkapen orokorra Itzuli HandietanAldatu

Lasterketa 1952 1953 1954 1955 1956 1957 1958 1959 1960 1961 1962 1963 1964
Italiako Giroa 22. 12. 15. 51. UT 13. 34. 18. 22. 10. 3. UT 35.
Frantziako Tourra - - - - 5. 7. - - 67. - UT - -
Espainaiko Vuelta - - - - 18. - - - - - UT - -
Munduko txapelketa   - 5. - 13. - 24. 14. 23. 20. 2. - - -

-: ez zuen parte hartu
UT: utzi, ez zuen amaitua

Kanpo estekakAldatu