Urs Zimmermann

txirrindulari suitzarra

Urs Zimmermann (Muhledorf, 1959ko azaroaren 29a), suitzako txirrindulari ohia da. 1983. urteko Frantziako Tourrean hirugarren postua lortu zuen, Greg Lemond eta Bernard Hinaulten atzetik. Peio Ruiz Cabestanyk "Historias de un ciclista" liburuan berari buruz hitz egin zuen. Urs elikadura baliatuz bakarrik lasterka egiten zuen txirrindulari bakarra zela esan zuen, bitamina eta komplementurik gabe.

Urs Zimmermann
Bizitza
JaiotzaMühledorf (en) Itzuli1959ko azaroaren 29a (62 urte)
Herrialdea Suitza
Jarduerak
Jardueraktxirrindularia
Ibilbidea
TaldeakUrteak
Cilo-Aufina 1983-1984
Carrera (en) Itzuli 1985-1989
Team Motorola (en) Itzuli 1990-1990
Motorola 1991ko ekaina-1991ko abendua
Motorola 1992ko maiatza-1992ko abendua
 

TaldeakAldatu

  • Cilo-Aufina (1983-1984).
  • Carrera (1985-1989).
  • Motorola (1990).

PalmaresaAldatu

1981

  • Hegiberg-Rundfahrt.

1984

1985

1986

1988

1989

1990

Kanpo estekakAldatu