Mario Vicini

txirrindulari italiarra

Mario Vicini (Martorano de Cesena, 1913ko otsailaren 21a-ib., 1995eko abenduaren 6a), txirrindulari italiarra izan zen. Frantziako Tourrean eta Italiako Giroan podiumera igo zen. Guztira bost aldiz izan zen Itzuli Handiko lehenengo hamarren artean.

Mario Vicini

Bizitza
JaiotzaCesena1913ko otsailaren 21a
Herrialdea Italiako Erresuma  (1913ko otsailaren 21a -  1946ko ekainaren 18a)
 Italia  (1946ko ekainaren 18a -  1995eko abenduaren 6a)
HeriotzaCesena1995eko abenduaren 6a (82 urte)
Hezkuntza
Hizkuntzakitaliera
Jarduerak
Jardueraktxirrindularia
Ibilbidea
TaldeakUrteak
 

Taldeak

aldatu
  • Gloria (1936).
  • Ganna (1937).
  • Lygie (1938-1939).
  • Bianchi (1940-1942).
  • Viscontea (1943).
  • US Indipendenza (1945).
  • Viscontea (1946).
  • Bianchi (1947-1948).
  • Viscontea (1949-1951).
  • Vicini (1952-1953).

Palmaresa

aldatu

1935

1936

1937

1938

1939

1940

Erreferentziak

aldatu

Kanpo estekak

aldatu