Carlo Galetti

txirrindulari italiarra

Carlo Galetti (1882ko abuztuaren 26a, Corsico- 1949ko apirilaren 2a, Milan) txirrindulari italiarra zen. Profesionala izan zen 1901etik 1921era eta 39 garaipen lortu zituen. Historiako lehenengo Italiako Giroan bigarren amaitu zuen eta hurrengo bi ekitaldiak irabazi zituen. 1912ko ekitaldia taldeka egin zen eta bera eta bere taldekideek irabazi zuten.

Carlo Galetti
Carlo Galetti - Paris-Roubaix 1913.jpeg
Bizitza
JaiotzaCorsico1882ko abuztuaren 26a
Herrialdea Italiako Erresuma  (1882ko abuztuaren 26a -  1946ko ekainaren 18a)
 Italia  (1946ko ekainaren 18a -  1949ko apirilaren 2a)
HeriotzaMilan1949ko apirilaren 2a (66 urte)
Hezkuntza
Hizkuntzakitaliera
Jarduerak
Jardueraktxirrindularia
Ibilbidea
TaldeakUrteak
Legnano 1909-
Atala 1910-
Bianchi 1911-
Atala 1912-
Legnano 1913-
Bianchi 1914-
Legnano 1918-1921
 

PalmaresaAldatu

1906

1907

1908

1909

1910

1911

1912

1913

1914

1915

1918

1919

1920

1921

Kanpo estekakAldatu