Ireki menu nagusia

Michel Pollentier (Diksmuide, 1951ko otsailaren 13a) belgiar txirrindulari ohi bat da, profesionala 1973 eta 1984 artean, denbora horretan 89 garaipen lortu zituelarik.

Michel Pollentier
Michel Pollentier - Tour 1976.jpg
Bizitza
Jaiotza Diksmuide1951ko otsailaren 13a (68 urte)
Herrialdea  Belgika
Jarduerak
Jarduerak txirrindularia eta kirol zuzendaria
Ibilbidea
Taldeak Urteak
Splendor 1979-1980
Flandria 1973-1978
Vermeer-Thijs 1981-1981
Safir Itzuli 1982-1984
 

Zaletu bezala 20 garaipen lortu zituen 1971 eta 1972 artean, horien artean Belgikako taldekako erlojupeko txapeldun eta txapeldunorde izan zelarik.

Pollentier eskalatzaile ona eta txirrindulari bikaina izan zen egun bakarreko lasterketetan. Bere karrerako lorpenik handiena 1977ko Italiako Giroa irabazi izana da.

Espainiako Vueltan 2. izan zen 1982an, 3. 1979 eta 6. 1976an.

Frantziako Tourrari dagokionez, 7. izan zen 1974 eta 1976an.

PalmaresaAldatu

1974

1975

1976

1977

1978

  • Belgikako errepide txirrindularitzako txapelketa
  • Dauphiné Libéré eta 2 etapa
  • Montjuichera igoera eta 2 etapa
  • 2 etapa Suitzako Itzulian

1979

1980

1982

1984

ErrekonozimenduakAldatu

Sailkapen orokorra Itzuli HandietanAldatu

Itzuli Handia 1973 1974 1975 1976 1977 1978 1979 1980 1981 1982 1983 1984
  Italiako Giroa 1
  Frantziako Tourra 34 7 23 8 DSK UT UT UT
  Espainiako Vuelta 6 3 26 2 13
  Munduko Txapelketa UT UT UT 18 UT 6 UT
Legenda
Ez zuen parte hartu
DSK Deskalifikatua
UT Utzi

TaldeakAldatu


Aurrekoa
Felice Gimondi
Italiako Giroaren irabazlea
1977
Ondorengoa
Johan de Muynck