Zerrenda:Euskal Herriko udalerri jendetsuenak

Euskal Herriko udalerriak populazioaren arabera

Hona hemen Euskal Herrian 5.000 biztanle baino gehiago dituzten udalerrien zerrenda:


100.000 biztanle baino gehiagoko hiriakAldatu

# Argazkia Udalerria Biztanleria Herrialdea
1.   Bilbo 342.481   Bizkaia
2.   Gasteiz 241.451   Araba
3.   Iruñea 201.311   Nafarroa
4.   Donostia 180.179   Gipuzkoa

50.000 biztanle baino gehiagoko eta 100.000 baino gutxiago hiriakAldatu

# Argazkia Udalerria Biztanleria Herrialdea
5.   Barakaldo 98.403   Bizkaia
6.   Getxo 77.759   Bizkaia
7.   Irun 59.673   Gipuzkoa

20.000 biztanle baino gehiagoko eta 50.000 baino gutxiago hiriakAldatu

# Argazkia Udalerria Biztanleria Herrialdea
8.   Portugalete 46.372   Bizkaia
9.   Santurtzi 45.703   Bizkaia
10.   Baiona 44.498   Lapurdi
11.   Basauri 40.876   Bizkaia
12.   Errenteria 39.905   Gipuzkoa
13.   Angelu 37.934   Lapurdi
14.   Tutera 35.062   Nafarroa
15.   Leioa 30.793   Bizkaia
16.   Galdakao 29.269   Bizkaia
17.   Durango 29.193   Bizkaia
18.   Sestao 27.286   Bizkaia
19.   Eibar 27.158   Gipuzkoa
20.   Biarritz 26.828   Lapurdi
21.   Erandio 23.906   Bizkaia
22.   Zarautz 23.040   Gipuzkoa
23.   Arrasate 21.903   Gipuzkoa
24.   Barañain 20.458   Nafarroa
25.   Hernani 20.013   Gipuzkoa

20.000 biztanle baino gutxiagoko hiriakAldatu

# Udalerria Biztanleria Herrialdea
26. Laudio 18.303   Araba
27. Tolosa 19.041   Gipuzkoa
28. Lasarte-Oria 18.494   Gipuzkoa
29. Burlata 18.237   Nafarroa
30. Zornotza 18.491   Bizkaia
31. Eguesibar 19.014   Nafarroa
32. Bermeo 16.709   Bizkaia
33. Mungia 17.091   Bizkaia
34. Gernika-Lumo 16.595   Bizkaia
35. Hondarribia 17.092   Gipuzkoa
36. Ermua 15.989   Bizkaia
37. Pasaia 16.587   Gipuzkoa
38. Andoain 14.827   Gipuzkoa
39. Bergara 14.905   Gipuzkoa
40. Azpeitia 14.812   Gipuzkoa
41. Lizarra 13.695   Nafarroa
42. Zizur Nagusia 14.253   Nafarroa
43. Hendaia 13.969   Lapurdi
44. Beasain 13.863   Gipuzkoa
45. Donibane Lohizune 13.728   Lapurdi
46. Arrigorriaga 12.029   Bizkaia
47. Sopela 12.592   Bizkaia
48. Trapagaran 11.938   Bizkaia
49. Azkoitia 11.852   Gipuzkoa
50. Elgoibar 11.481   Gipuzkoa
51. Tafalla 10.966   Nafarroa
52. Oñati 11.275   Gipuzkoa
53. Antsoain 10.861   Nafarroa
54. Atarrabia 10.211   Nafarroa
55. Etxebarri 10.951   Bizkaia
56. Amurrio 10.309   Araba
57. Oiartzun 10.211   Gipuzkoa
58. Zumarraga 9.820   Gipuzkoa
59. Abanto 9.570   Bizkaia
60. Ordizia 9.488   Gipuzkoa
61. Zumaia 9.746   Gipuzkoa
62. Berriozar 9.625   Nafarroa
63. Ondarroa 8.617   Bizkaia
64. Legazpi 8.438   Gipuzkoa
65. Ortuella 8.358   Bizkaia
66. Zalla 8.376   Bizkaia
67. Aranguren 8.982   Nafarroa
68. Corella 7.753   Nafarroa
69. Baztan 7.848   Nafarroa
70. Cintruénigo 7.768   Nafarroa
71. Urruña 7.759   Lapurdi
72. Altsasu 7.612   Nafarroa
73. Balmaseda 7.619   Bizkaia
74. Noain 7.837   Nafarroa
75. Muskiz 7.449   Bizkaia
76. Lekeitio 7.187   Bizkaia
77. Abadiño 7.548   Bizkaia
78. Elorrio 7.350   Bizkaia
79. Bokale 7.053   Lapurdi
80. Berango 7.116   Bizkaia
81. Urretxu 6.850   Gipuzkoa
82. Aretxabaleta 6.987   Gipuzkoa
83. Uharte 6.941   Nafarroa
84. Gueñes 6.607   Bizkaia
85. Ziburu 6.396   Lapurdi
86. San Adrián 6.216   Nafarroa
87. Urnieta 6.169   Gipuzkoa
88. Usurbil 6.223   Gipuzkoa
89. Lezo 6.002   Gipuzkoa
90. Azkoien 5.889   Nafarroa
91. Derio 6.496   Bizkaia
92. Kanbo 5.849   Lapurdi
93. Hazparne 5.839   Lapurdi
94. Villabona-Amasa 5.768   Gipuzkoa
95. Bidarte 5.718   Lapurdi
96. Uztaritze 5.517   Lapurdi
97. Gorliz 5.655   Bizkaia
98. Deba 5.427   Gipuzkoa
99. Orio 5.901   Gipuzkoa
100. Lazkao 5.426   Gipuzkoa
101. Senpere 5.251   Lapurdi
102. Zangoza 5.078   Nafarroa
103. Agurain 5.155   Araba

Biztanle kopuruen iturriak hauek dira:

ErreferentziakAldatu

Ikus, gaineraAldatu