Zerrenda:Atletismoko dominadun olinpikoak (gizonak)

Honako hau Olinpiar Jokoetako atletismoko probetan domina irabazi duten gizonen zerrenda da:

DominadunakAldatu

Gaur egungo programaAldatu

100 mAldatu

Edizioa Urrea Zilarra Brontzea
1896, Atenas  AEB Tom Burke  Alemania Fritz Hoffmann  AEB Francis Lane
Hungaria HUN Alojz Sokol
1900, Paris  AEB Frank Jarvis  AEB John Tewksbury Flag of the United Kingdom.svg AUS Stanley Rowley
1904, Saint Louis  AEB Archie Hahn  AEB Nate Cartmell  AEB William Hogenson
1908, Londres Flag of the United Kingdom.svg Hegoafrika Reggie Walker  AEB James Rector Flag of Canada (1868–1921).svg CAN Bobby Kerr
1912, Stockholm  AEB Ralph Craig  AEB Alvah Meyer  AEB Don Lippincott
1920, Anberes  AEB Charlie Paddock  AEB Morris Kirksey  AEB Harry Edward
1924, Paris  UK Harold Abrahams  AEB Jackson Scholz  Zeelanda Berria Arthur Porritt
1928, Amsterdam Flag of Canada (1921–1957).svg CAN Percy Williams  UK Jack London  Alemania Georg Lammers
1932, Los Angeles  AEB Eddie Tolan  AEB Ralph Metcalfe  Alemania Arthur Jonath
1936, Berlin  AEB Jesse Owens  AEB Ralph Metcalfe  Herbehereak Tinus Osendarp
1948, Londres  AEB Harrison Dillard  AEB Barney Ewell  PAN Lloyd LaBeach
1952, Helsinki  AEB Lindy Remigino Flag of Jamaica (1906–1957).svg JAM Herb McKenley  UK Emmanuel McDonald
1956, Melbourne  AEB Bobby Morrow  AEB Thane Baker  Australia Hector Hogan
1960, Erroma  Alemania Armin Hary  AEB David Sime  UK Peter Radford
1964, Tokio  AEB Bob Hayes  Kuba Enrique Figuerola Flag of Canada (1957–1965).svg CAN Harry Jerome
1968, Mexiko Hiria  AEB Jim Hines  JAM Lennox Miller  AEB Charles Greene
1972, Munich  SESB Valeri Borzov  AEB Robert Taylor  JAM Lennox Miller
1976, Montreal  TRI Hasely Crawford  JAM Don Quarrie  SESB Valeri Borzov
1980, Mosku Olympic flag.svg UK Allan Wells  Kuba Silvio Leonard Flag of Bulgaria (1971 – 1990).svg BGR Petar Petrov
1984, Los Angeles  AEB Carl Lewis  AEB Sam Graddy  Kanada Ben Johnson
1988, Seul  AEB Carl Lewis  UK Linford Christie  AEB Calvin Smith
1992, Bartzelona  UK Linford Christie  NAM Frankie Fredericks  AEB Dennis Mitchell
1996, Atlanta  Kanada Donovan Bailey  NAM Frankie Fredericks  TRI Ato Boldon
2000, Sydney  AEB Maurice Greene  TRI Ato Boldon  BAR Obadele Thompson
2004, Atenas  AEB Justin Gatlin  Portugal Francis Obikwelu  AEB Maurice Greene
2008, Beijing  JAM Usain Bolt  TRI Richard Thompson  AEB Walter Dix
2012, Londres  JAM Usain Bolt  JAM Yohan Blake  AEB Justin Gatlin

200 mAldatu

Edizioa Urrea Zilarra Brontzea
1900, Paris  AEB John Tewksbury Flag of the United Kingdom.svg IND Norman Pritchard Flag of the United Kingdom.svg AUS Stanley Rowley
1904, Saint Louis  AEB Archie Hahn  AEB Nate Cartmell  AEB William Hogenson
1908, Londres Flag of Canada (1868–1921).svg CAN Bobby Kerr  AEB Robert Cloughen  AEB Nate Cartmell
1912, Stockholm  AEB Ralph Craig  AEB Don Lippincott  UK William Applegarth
1920, Anberes  AEB Allen Woodring  AEB Charlie Paddock  UK Harry Edward
1924, Paris  AEB Jackson Scholz  AEB Charlie Paddock  UK Eric Liddell
1928, Amsterdam Flag of Canada (1921–1957).svg CAN Percy Williams  UK Walter Rangeley  Alemania Helmut Körnig
1932, Los Angeles  AEB Eddie Tolan  AEB George Simpson  AEB Ralph Metcalfe
1936, Berlin  AEB Jesse Owens  AEB Mack Robinson  Herbehereak Tinus Osendarp
1948, Londres  AEB Mel Patton  AEB Barney Ewell  PAN Lloyd LaBeach
1952, Helsinki  AEB Andy Stanfield  AEB Thane Baker  AEB James Gathers
1956, Melbourne  AEB Bobby Joe Morrow  AEB Andy Stanfield  AEB Thane Baker
1960, Erroma  Italia Livio Berruti  AEB Lester Carney  Frantzia Abdoulaye Seye
1964, Tokio  AEB Henry Carr  AEB Paul Drayton  TRI Edwin Roberts
1968, Mexiko Hiria  AEB Tommie Smith  Australia Peter Norman  AEB John Carlos
1972, Munich  SESB Valeri Borzov  AEB Larry Black  Italia Pietro Mennea
1976, Montreal  JAM Don Quarrie  AEB Millard Hampton  AEB Dwayne Evans
1980, Mosku Olympic flag.svg ITA Pietro Mennea Olympic flag.svg UK Allan Wells  JAM Don Quarrie
1984, Los Angeles  AEB Carl Lewis  AEB Kirk Baptiste  AEB Thomas Jefferson
1988, Seul  AEB Joe DeLoach  AEB Carl Lewis  BRA Robson da Silva
1992, Bartzelona  AEB Michael Marsh  NAM Frankie Fredericks  AEB Michael Bates
1996, Atlanta  AEB Michael Johnson  NAM Frankie Fredericks  TRI Ato Boldon
2000, Sydney  GRE Konstantinos Kenteris  UK Darren Campbell  TRI Ato Boldon
2004, Atenas  AEB Shawn Crawford  AEB Bernard Williams  AEB Justin Gatlin
2008, Beijing  JAM Usain Bolt  AEB Shawn Crawford  AEB Walter Dix
2012, Londres  JAM Usain Bolt  JAM Yohan Blake  JAM Warren Weir

400 mAldatu

Edizioa Urrea Zilarra Brontzea
1896, Atenas  AEB Tom Burke  AEB Herbert Jamison  UK Charles Gmelin
1900, Paris  AEB Maxey Long  AEB William Holland  DEN Ernst Schultz
1904, Saint Louis  AEB Harry Hillman  AEB Frank Waller  AEB Herman Groman
1908, Londres  UK Wyndham Halswelle Ez zen eman Ez zen eman
1912, Stockholm  AEB Charles Reidpath  Alemania Hanns Braun  AEB Edward Lindberg
1920, Anberes Red Ensign of South Africa (1910–1912).svg RSA Bevil Rudd  UK Guy Butler  Suedia Nils Engdahl
1924, Paris  UK Eric Liddell  AEB Horatio Fitch  UK Guy Butler
1928, Amsterdam  AEB Ray Barbuti Flag of Canada (1921–1957).svg CAN James Ball  Alemania Joachim Büchner
1932, Los Angeles  AEB Bill Carr  AEB Ben Eastman Flag of Canada (1921–1957).svg CAN Alex Wilson
1936, Berlin  AEB Archie Williams  UK Godfrey Brown  AEB James LuValle
1948, Londres Flag of Jamaica (1906–1957).svg JAM Arthur Wint Flag of Jamaica (1906–1957).svg JAM Herb McKenley  AEB Mal Whitfield
1952, Helsinki Flag of Jamaica (1906–1957).svg JAM George Rhoden Flag of Jamaica (1906–1957).svg JAM Herb McKenley  AEB Ollie Matson
1956, Melbourne  AEB Charlie Jenkins  Alemania Karl-Friedrich Haas  Finlandia Voitto Hellsten
 SESB Ardalion Ignatiev
1960, Erroma  AEB Otis Davis  Alemania Carl Kaufmann Flag of South Africa (1928–1994).svg RSA Malcolm Spence
1964, Tokio  AEB Michael Larrabee  TRI Wendell Mottley  Polonia Andrzej Badeński
1968, Mexiko Hiria  AEB Lee Evans  AEB Larry James  AEB Ron Freeman
1972, Munich  AEB Vincent Matthews  AEB Wayne Collett  KEN Julius Sang
1976, Montreal  Kuba Alberto Juantorena  AEB Fred Newhouse  AEB Herman Frazier
1980, Mosku  SESB Viktor Markin Olympic flag.svg AUS Rick Mitchell  GDR Frank Schaffer
1984, Los Angeles  AEB Alonzo Babers  CIV Gabriel Tiacoh  AEB Antonio McKay
1988, Seul  AEB Steve Lewis  AEB Butch Reynolds  AEB Danny Everett
1992, Bartzelona  AEB Quincy Watts  AEB Steve Lewis  KEN Samson Kitur
1996, Atlanta  AEB Michael Johnson  UK Roger Black  UGA Davis Kamoga
2000, Sydney  AEB Michael Johnson  AEB Alvin Harrison  JAM Greg Haughton
2004, Atenas  AEB Jeremy Wariner  AEB Otis Harris  AEB Derrick Brew
2008, Beijing  AEB LaShawn Merritt  AEB Jeremy Wariner  AEB David Neville
2012, Londres  GRN Kirani James  DOM Luguelín Santos  TRI Lalonde Gordon

800 mAldatu

Edizioa Urrea Zilarra Brontzea
1896, Atenas Flag of the United Kingdom.svg AUS Edwin Flack Flag of Hungary (1915-1918; angels; 3-2 aspect ratio).svg HUN Nándor Dáni Flag of Greece (1822-1978).svg GRE Dimitrios Golemis
1900, Paris  UK Alfred Tysoe  AEB John Cregan  AEB David Hall
1904, Saint Louis  AEB Jim Lightbody  AEB Howard Valentine  AEB Emil Breitkreutz
1908, Londres  AEB Mel Sheppard Flag of Italy (1861–1946).svg ITA Emilio Lunghi  Alemania Hanns Braun
1912, Stockholm  AEB Ted Meredith  AEB Mel Sheppard  AEB Ira Davenport
1920, Anberes  UK Albert Hill  AEB Earl Eby Red Ensign of South Africa (1910–1912).svg RSA Bevil Rudd
1924, Paris  UK Douglas Lowe  Suitza Paul Martin  AEB Schuyler Enck
1928, Amsterdam  UK Douglas Lowe  Suedia Erik Byléhn  Alemania Hermann Engelhard
1932, Los Angeles  UK Thomas Hampson Flag of Canada (1921–1957).svg CAN Alex Wilson Flag of Canada (1921–1957).svg CAN Phil Edwards
1936, Berlin  AEB John Woodruff Flag of Italy (1861–1946).svg ITA Mario Lanzi Flag of Canada (1921–1957).svg CAN Phil Edwards
1948, Londres  AEB Mal Whitfield Flag of Jamaica (1906–1957).svg JAM Arthur Wint  Frantzia Marcel Hansenne
1952, Helsinki  AEB Mal Whitfield Flag of Jamaica (1906–1957).svg JAM Arthur Wint  Alemania Heinz Ulzheimer
1956, Melbourne  AEB Tom Courtney  UK Derek Johnson  Norvegia Audun Boysen
1960, Erroma  Zeelanda Berria Peter Snell  Belgika Roger Moens Flag of the West Indies Federation (1958–1962).svg BWI George Kerr
1964, Tokio  Zeelanda Berria Peter Snell Flag of Canada (1957–1965).svg CAN Bill Crothers  KEN Wilson Kiprugut
1968, Mexiko Hiria  Australia Ralph Doubell  KEN Wilson Kiprugut  AEB Tom Farrell
1972, Munich  AEB Dave Wottle  SESB Jevgeni Arzhanov  KEN Mike Boit
1976, Montreal  Kuba Alberto Juantorena  Belgika Ivo Van Damme  AEB Rick Wohlhuter
1980, Mosku Olympic flag.svg UK Steve Ovett Olympic flag.svg UK Sebastian Coe  SESB Nikolay Kirov
1984, Los Angeles  BRA Joaquim Cruz  UK Sebastian Coe  AEB Earl Jones
1988, Seul  KEN Paul Ereng  BRA Joaquim Cruz  Maroko Saïd Aouita
1992, Bartzelona  KEN William Tanui  KEN Nixon Kiprotich  AEB Johnny Gray
1996, Atlanta  Norvegia Vebjørn Rodal  RSA Hezekiél Sepeng  KEN Fred Onyancha
2000, Sydney  Alemania Nils Schumann  DEN Wilson Kipketer  Aljeria Djabir Saïd-Guerni
2004, Atenas  Errusia Yuriy Borzakovskiy  RSA Mbulaeni Mulaudzi  DEN Wilson Kipketer
2008, Beijing  KEN Wilfred Bungei  SUD Ismail Ahmed Ismail  KEN Alfred Kirwa Yego
2012, Londres  KEN David Rudisha  BOT Nigel Amos  KEN Timothy Kitum

1.500 mAldatu

Edizioa Urrea Zilarra Brontzea
1896, Atenas Flag of the United Kingdom.svg AUS Edwin Flack  AEB Arthur Blake  Frantzia Albin Lermusiaux
1900, Paris  UK Charles Bennett  Frantzia Henri Deloge  AEB John Bray
1904, Saint Louis  AEB Jim Lightbody  AEB William Verner  AEB Lacey Hearn
1908, Londres  AEB Mel Sheppard  UK Harold Wilson  UK Norman Hallows
1912, Stockholm  UK Arnold Jackson  AEB Abel Kiviat  AEB Norman Taber
1920, Anberes  UK Albert Hill  UK Philip Baker  AEB Lawrence Shields
1924, Paris  Finlandia Paavo Nurmi  Suitza Willy Schärer  UK Henry Stallard
1928, Amsterdam  Finlandia Harry Larva  Frantzia Jules Ladoumègue  Finlandia Eino Purje
1932, Los Angeles Flag of Italy (1861–1946).svg ITA Luigi Beccali  UK Jerry Cornes Flag of Canada (1921–1957).svg CAN Phil Edwards
1936, Berlin  Zeelanda Berria Jack Lovelock  AEB Glenn Cunningham Flag of Italy (1861–1946).svg ITA Luigi Beccali
1948, Londres  Suedia Henry Eriksson  Suedia Lennart Strand  Herbehereak Wim Slijkhuis
1952, Helsinki  Luxenburgo Josy Barthel  AEB Bob McMillen  Alemania Werner Lueg
1956, Melbourne  Irlandako Errepublika Ron Delany  Alemania Klaus Richtzenhain  Australia John Landy
1960, Erroma  Australia Herb Elliott  Frantzia Michel Jazy  Hungaria István Rózsavölgyi
1964, Tokio  Zeelanda Berria Peter Snell  CSK Josef Odložil  Zeelanda Berria John Davies
1968, Mexiko Hiria  KEN Kipchoge Keino  AEB Jim Ryun  FRG Bodo Tümmler
1972, Munich  Finlandia Pekka Vasala  KEN Kipchoge Keino  Zeelanda Berria Rod Dixon
1976, Montreal  Zeelanda Berria John Walker  Belgika Ivo van Damme  FRG Paul-Heinz Wellmann
1980, Mosku Olympic flag.svg UK Sebastian Coe  GDR Jürgen Straub Olympic flag.svg UK Steve Ovett
1984, Los Angeles  UK Sebastian Coe  UK Steve Cram  Espainia José Manuel Abascal
1988, Seul  KEN Peter Rono  UK Peter Elliott  GDR Jens-Peter Herold
1992, Bartzelona  Espainia Fermín Cacho  Maroko Rachid El Basir  QAT Mohammed Suleiman
1996, Atlanta  Aljeria Noureddine Morceli  Espainia Fermín Cacho  KEN Stephen Kipkorir
2000, Sydney  KEN Noah Ngeny  Maroko Hicham El Guerrouj  KEN Bernard Lagat
2004, Atenas  Maroko Hicham El Guerrouj  KEN Bernard Lagat  Portugal Rui Silva
2008, Beijing  KEN Asbel Kiprop  Zeelanda Berria Nick Willis  Frantzia Mehdi Baala
2012, Londres  Aljeria Taoufik Makhloufi  AEB Leonel Manzano  Maroko Abdalaati Iguider

5.000 mAldatu

Edizioa Urrea Zilarra Brontzea
1912, Stockholm Flag of Russia.svg FIN Hannes Kolehmainen  Frantzia Jean Bouin  UK George Hutson
1920, Anberes  Frantzia Joseph Guillemot  Finlandia Paavo Nurmi  Suedia Eric Backman
1924, Paris  Finlandia Paavo Nurmi  Finlandia Ville Ritola  Suedia Edvin Wide
1928, Amsterdam  Finlandia Ville Ritola  Finlandia Paavo Nurmi  Suedia Edvin Wide
1932, Los Angeles  Finlandia Lauri Lehtinen  AEB Ralph Hill  Finlandia Lauri Virtanen
1936, Berlin  Finlandia Gunnar Höckert  Finlandia Lauri Lehtinen  Suedia Henry Jonsson
1948, Londres  Belgika Gaston Reiff  CSK Emil Zátopek  Herbehereak Wim Slijkhuis
1952, Helsinki  CSK Emil Zátopek  Frantzia Alain Mimoun  Alemania Herbert Schade
1956, Melbourne  SESB Vladimir Kuts  UK Gordon Pirie  UK Derek Ibbotson
1960, Erroma  Zeelanda Berria Murray Halberg  Alemania Hans Grodotzki  Polonia Kazimierz Zimny
1964, Tokio  AEB Bob Schul  Alemania Harald Norpoth  AEB William Dellinger
1968, Mexiko Hiria  Tunisia Mohammed Gammoudi  KEN Kipchoge Keino  KEN Naftali Temu
1972, Munich  Finlandia Lasse Virén  Tunisia m Gammoudi  UK Ian Stewart
1976, Montreal  Finlandia Lasse Virén  Zeelanda Berria Dick Quax  FRG Klaus Hildenbrand
1980, Mosku  ETH Miruts Yifter  TAN Suleiman Nyambui  Finlandia Kaarlo Maaninka
1984, Los Angeles  Maroko Saïd Aouita  Suitza Markus Ryffel  Portugal Antonio Leitão
1988, Seul  KEN John Ngugi  FRG Dieter Baumann  DDR Hansjörg Kunze
1992, Bartzelona  Alemania Dieter Baumann  KEN Paul Bitok  ETH Fita Bayisa
1996, Atlanta  BDI Vénuste Niyongabo  KEN Paul Bitok  Maroko Khalid Boulami
2000, Sydney  ETH Million Wolde  Aljeria Ali Saidi-Sief  Maroko Brahim Lahlafi
2004, Atenas  Maroko Hicham El Guerrouj  ETH Kenenisa Bekele  KEN Eliud Kipchoge
2008, Beijing  ETH Kenenisa Bekele  KEN Eliud Kipchoge  KEN Edwin Soi
2012, Londres  UK Mo Farah  ETH Dejen Gebremeskel  KEN Thomas Pkemei Longosiwa

10.000 mAldatu

Edizioa Urrea Zilarra Brontzea
1912, Stockholm Flag of Russia.svg FIN Hannes Kolehmainen  AEB Lewis Tewanima Flag of Russia.svg FIN Albin Stenroos
1920, Anberes  Finlandia Paavo Nurmi  Frantzia Joseph Guillemot  UK James Wilson
1924, Paris  Finlandia Ville Ritola  Suedia Edvin Wide  Finlandia Eero Berg
1928, Amsterdam  Finlandia Paavo Nurmi  Finlandia Ville Ritola  Suedia Edvin Wide
1932, Los Angeles  Polonia Janusz Kusociński  Finlandia Volmari Iso-Hollo  Finlandia Lasse Virtanen
1936, Berlin  Finlandia Ilmari Salminen  Finlandia Arvo Askola  Finlandia Volmari Iso-Hollo
1948, Londres  CSK Emil Zátopek  Frantzia Alain Mimoun  Suedia Bertil Albertsson
1952, Helsinki  CSK Emil Zátopek  Frantzia Alain Mimoun  SESB Aleksandr Anufrijev
1956, Melbourne  SESB Vladimir Kuts  Hungaria József Kovács  Australia Allan Lawrence
1960, Erroma  SESB Piotr Bolotnikov  Alemania Hans Grodotzki  Australia David Power
1964, Tokio  AEB Billy Mills  Tunisia Mohammed Gammoudi  Australia Ron Clarke
1968, Mexiko Hiria  KEN Naftali Temu  ETH Mamo Wolde  Tunisia Mohammed Gammoudi
1972, Munich  Finlandia Lasse Virén  Belgika Emiel Puttemans  ETH Miruts Yifter
1976, Montreal  Finlandia Lasse Virén  Portugal Carlos Lopes  UK Brendan Foster
1980, Mosku  ETH Miruts Yifter  Finlandia Kaarlo Maaninka  ETH Mohamed Kedir
1984, Los Angeles  Italia Alberto Cova  UK Mike McLeod  KEN Michael Musyoki
1988, Seul  Maroko Brahim Boutayeb  Italia Salvatore Antibo  KEN Kipkemboi Kimeli
1992, Bartzelona  Maroko Khalid Skah  KEN Richard Chelimo  ETH Addis Abebe
1996, Atlanta  ETH Haile Gebrselassie  KEN Paul Tergat  Maroko Saleh Hissou
2000, Sydney  ETH Haile Gebrselassie  KEN Paul Tergat  ETH Assefa Mezgebu
2004, Atenas  ETH Kenenisa Bekele  ETH Sileshi Sihine  ERI Zersenay Tadese
2008, Beijing  ETH Kenenisa Bekele  ETH Sileshi Sihine  KEN Micah Kogo
2012, Londres  UK Mo Farah  AEB Galen Rupp  ETH Tariku Bekele

MaratoiaAldatu

Edizioa Urrea Zilarra Brontzea
1896, Atenas Flag of Greece (1822-1978).svg GRE Spiridon Louis Flag of Greece (1822-1978).svg GRE Kharilaos Vasilakos Flag of Hungary (1915-1918; angels; 3-2 aspect ratio).svg HUN Gyula Kellner
1900, Paris  Frantzia Michel Théato  Frantzia Émile Champion Swedish civil ensign (1844–1905).svg SWE Ernst Fast
1904, Saint Louis  AEB Thomas J. Hicks  AEB Albert Coray  AEB Arthur Newton
1908, Londres  AEB Johnny Hayes Red Ensign of South Africa (1910–1912).svg RSA Charles Hefferon  AEB Joseph Forshaw
1912, Stockholm Red Ensign of South Africa (1910–1912).svg RSA Kenneth McArthur Red Ensign of South Africa (1910–1912).svg RSA Christian Gitsham  AEB Gaston Strobino
1920, Anberes  Finlandia Hannes Kolehmainen  Estonia Jüri Lossmann Flag of Italy (1861–1946).svg ITA Valerio Arri
1924, Paris  Finlandia Albin Stenroos Flag of Italy (1861–1946).svg ITA Romeo Bertini  AEB Clarence DeMar
1928, Amsterdam  Frantzia Boughera El Ouafi  CHI Manuel Plaza  Finlandia Martti Marttelin
1932, Los Angeles  ARG Juan Carlos Zabala  UK Samuel Ferris  Finlandia Armas Toivonen
1936, Berlin  JPN Sohn Kee-chung  UK Ernest Harper  JPN Nam Sung-yong
1948, Londres  ARG Delfo Cabrera  UK Thomas Richards  Belgika Etienne Gailly
1952, Helsinki  CSK Emil Zátopek  ARG Reinaldo Gorno  Suedia Gustaf Jansson
1956, Melbourne  Frantzia Alain Mimoun  YUG Franjo Mihalić  Finlandia Veikko Karvonen
1960, Erroma  ETH Abebe Bikila  Maroko Rhadi Ben Abdesselam  Zeelanda Berria Barry Magee
1964, Tokio  ETH Abebe Bikila  UK Basil Heatley  JPN Kokichi Tsuburaya
1968, Mexiko Hiria  ETH Mamo Wolde  JPN Kenji Kimihara  Zeelanda Berria Mike Ryan
1972, Munich  AEB Frank Shorter  Belgika Karel Lismont  ETH Mamo Wolde
1976, Montreal  GDR Waldemar Cierpinski  AEB Frank Shorter  Belgika Karel Lismont
1980, Mosku  GDR Waldemar Cierpinski Olympic flag.svg NED Gerard Nijboer  SESB Satimkul Dzhumanazarov
1984, Los Angeles  Portugal Carlos Lopes  Irlandako Errepublika John Treacy  UK Charlie Spedding
1988, Seul  Italia Gelindo Bordin  KEN Douglas Wakiihuri  DJI Ahmed Salah
1992, Bartzelona  Hego Korea Hwang Young-Cho  JPN Koichi Morishita  Alemania Stephan Freigang
1996, Atlanta  RSA Josia Thugwane  Hego Korea Lee Bong-Ju  KEN Erick Wainaina
2000, Sydney  ETH Gezahegne Abera  KEN Erick Wainaina  ETH Tesfaye Tola
2004, Atenas  Italia Stefano Baldini  AEB Mebrahtom Keflezighi  BRA Vanderlei de Lima
2008, Beijing  KEN Samuel Wanjiru  Maroko Jaouad Gharib  ETH Tsegay Kebede
2012, Londres  UGA Stephen Kiprotich  KEN Abel Kirui  KEN Wilson Kipsang Kiprotich

110 m hesidunakAldatu

Edizioa Urrea Zilarra Brontzea
1896, Atenas  AEB Thomas Curtis  UK Grantley Goulding Ez zen eman
1900, Paris  AEB Alvin Kraenzlein  AEB John McLean  AEB Fred Moloney
1904, Saint Louis  AEB Frederick Schule  AEB Thaddeus Schideler  AEB Lesley Ashburner
1908, Londres  AEB Forrest Smithson  AEB John Garrels  AEB Arthur Shaw
1912, Stockholm  AEB Frederick Kelly  AEB James Wendell  AEB Martin Hawkins
1920, Anberes Flag of Canada (1921–1957).svg CAN Earl Thomson  AEB Harold Barron  AEB Frederick Murray
1924, Paris  AEB Daniel Kinsey Red Ensign of South Africa (1910–1912).svg RSA Sydney Atkinson  Suedia Sten Pettersson
1928, Amsterdam Flag of South Africa (1928–1994).svg RSA Sydney Atkinson  AEB Steve Anderson  AEB John Collier
1932, Los Angeles  AEB George Saling  AEB Percy Beard  UK Donald Finlay
1936, Berlin  AEB Forrest Towns  UK Donald Finlay  AEB Frederick Pollard
1948, Londres  AEB William Porter  AEB Clyde Scott  AEB Craig Dixon
1952, Helsinki  AEB Harrison Dillard  AEB Jack Davis  AEB Arthur Barnard
1956, Melbourne  AEB Lee Calhoun  AEB Jack Davis  AEB Joel Shankle
1960, Erroma  AEB Lee Calhoun  AEB Willie May  AEB Hayes Jones
1964, Tokio  AEB Hayes Jones  AEB Blaine Lindgren  SESB Anatoli Mikhailov
1968, Mexiko Hiria  AEB Willie Davenport  AEB Ervin Hall  Italia Eddy Ottoz
1972, Munich  AEB Rod Milburn  Frantzia Guy Drut  AEB Thomas Hill
1976, Montreal  Frantzia Guy Drut  Kuba Alejandro Casañas  AEB Willie Davenport
1980, Mosku  GDR Thomas Munkelt  Kuba Alejandro Casañas  SESB Aleksandr Putxkov
1984, Los Angeles  AEB Roger Kingdom  AEB Greg Foster  Finlandia Arto Bryggare
1988, Seul  AEB Roger Kingdom  UK Colin Jackson  AEB Tony Campbell
1992, Bartzelona  Kanada Mark McKoy  AEB Tony Dees  AEB Jack Pierce
1996, Atlanta  AEB Allen Johnson  AEB Mark Crear  Alemania Florian Schwarthoff
2000, Sydney  Kuba Anier García  AEB Terrence Trammell  AEB Mark Crear
2004, Atenas  Txina Liu Xiang  AEB Terrence Trammell  Kuba Anier García
2008, Beijing  Kuba Dayron Robles  AEB David Payne  AEB David Oliver
2012, Londres  AEB Aries Merritt  AEB Jason Richardson  JAM Hansle Parchment

400 m hesidunakAldatu

Edizioa Urrea Zilarra Brontzea
1900, Paris  AEB John Tewksbury  Frantzia Henri Tauzin Flag of Canada (1868–1921).svg CAN George Orton
1904, Saint Louis  AEB Harry Hillman  AEB Frank Waller  AEB George Poage
1908, Londres  AEB Charles Bacon  AEB Harry Hillman  UK Leonard Tremeer
1912, Stockholm Ez zen sartu olinpiar programan
1920, Anberes  AEB Frank Loomis  AEB John Norton  AEB August Desch
1924, Paris  AEB Morgan Taylor  Finlandia Erik Wilén  AEB Ivan Riley
1928, Amsterdam  UK David Burghley  AEB Frank Cuhel  AEB Morgan Taylor
1932, Los Angeles  Irlandako Errepublika Bob Tisdall  AEB Glenn Hardin  AEB Morgan Taylor
1936, Berlin  AEB Glenn Hardin Flag of Canada (1921–1957).svg CAN John Loaring  PHI Miguel White
1948, Londres  AEB Roy Cochran Flag of Ceylon (1948–1951).svg Zeilan Duncan White  Suedia Rune Larsson
1952, Helsinki  AEB Charles Moore  SESB Juri Lituiev  Zeelanda Berria John Holland
1956, Melbourne  AEB Glenn Davis  AEB Eddie Southern  AEB Josh Culbreath
1960, Erroma  AEB Glenn Davis  AEB Clifton Cushman  AEB Richard Howard
1964, Tokio  AEB Rex Cawley  UK John Cooper  Italia Salvatore Morale
1968, Mexiko Hiria  UK David Hemery  FRG Gerhard Hennige  UK John Sherwood
1972, Munich  UGA John Akii-Bua  AEB Ralph Mann  UK David Hemery
1976, Montreal  AEB Edwin Moses  AEB Michael Shine  SESB Yevgeny Gavrilenko
1980, Mosku  GDR Volker Beck  SESB Vasili Arkhipenko Olympic flag.svg UK Gary Oakes
1984, Los Angeles  AEB Edwin Moses  AEB Danny Harris  FRG Harald Schmid
1988, Seul  AEB André Phillips  SEN Amadou Dia Ba  AEB Edwin Moses
1992, Bartzelona  AEB Kevin Young  JAM Winthrop Graham  UK Kriss Akabusi
1996, Atlanta  AEB Derrick Adkins  ZAM Samuel Matete  AEB Calvin Davis
2000, Sydney  AEB Angelo Taylor  KSA Hadi Al Somayli  RSA Llewellyn Herbert
2004, Atenas  DOM Félix Sánchez  JAM Danny McFarlane  Frantzia Naman Keita
2008, Beijing  AEB Angelo Taylor  AEB Kerron Clement  AEB Bershawn Jackson
2012, Londres  DOM Félix Sánchez  AEB Michael Tinsley  PUR Javier Culson

3.000 metroko oztopo-lasterketaAldatu

Edizioa Urrea Zilarra Brontzea
1920, Anberes  UK Percy Hodge  AEB Patrick Flynn Flag of Italy (1861–1946).svg ITA Ernesto Ambrosini
1924, Paris  Finlandia Ville Ritola  Finlandia Elias Katz  Frantzia Paul Bontemps
1928, Amsterdam  Finlandia Toivo Loukola  Finlandia Paavo Nurmi  Finlandia Ove Andersen
1932, Los Angeles  Finlandia Volmari Iso-Hollo  UK Thomas Evenson  AEB Joe McCluskey
1936, Berlin  Finlandia Volmari Iso-Hollo  Finlandia Kalle Tuominen Flag of the NSDAP (1920–1945).svg ALE Alfred Dompert
1948, Londres  Suedia Tore Sjöstrand  Suedia Erik Elmsäter  Suedia Göte Hagström
1952, Helsinki  AEB Horace Ashenfelter  SESB Vladimir Kazantsev  UK John Disley
1956, Melbourne  UK Chris Brasher  Hungaria Sándor Rozsnyói  Norvegia Ernst Larsen
1960, Erroma  Polonia Zdzisław Krzyszkowiak  SESB Nikolai Sokolov  SESB Semion Rzhishtxin
1964, Tokio  Belgika Gaston Roelants  UK Maurice Herriott  SESB Ivan Belyayev
1968, Mexiko Hiria  KEN Amos Biwott  KEN Benjamin Kogo  AEB George Young
1972, Munich  KEN Kipchoge Keino  KEN Ben Jipcho  Finlandia Tapio Kantanen
1976, Montreal  Suedia Anders Gärderud  Polonia B. Malinowski  GDR Frank Baumgartl
1980, Mosku  Polonia Bronisław Malinowski  TAN Filbert Bayi  ETH Eshetu Tura
1984, Los Angeles  KEN Julius Korir  Frantzia Joseph Mahmoud  AEB Brian Diemer
1988, Seul  KEN Julius Kariuki  KEN Peter Koech  UK Mark Rowland
1992, Bartzelona  KEN Matthew Birir  KEN Patrick Sang  KEN William Mutwol
1996, Atlanta  KEN Joseph Keter  KEN Moses Kiptanui  Italia Alessandro Lambruschini
2000, Sydney  KEN Reuben Kosgei  KEN Wilson Boit Kipketer  Maroko Ali Ezzine
2004, Atenas  KEN Ezekiel Kemboi  KEN Brimin Kipruto  KEN Paul Kipsiele
2008, Beijing  KEN Brimin Kipruto  Frantzia Mahiedine Mekhissi  KEN Richard Kipkemboi
2012, Londres  KEN Ezekiel Kemboi  Frantzia Mahiedine Mekhissi  KEN Abel Mutai

4 x 100 m erreleboakAldatu

Edizioa Urrea Zilarra Brontzea
1912, Stockholm  UK
David Jacobs
Henry Macintosh
Victor d'Arcy
William Applegarth
 Suedia
Ivan Möller
Charles Luther
Ture Person
Knut Lindberg
Ez zen eman
1920, Anberes  AEB
Charlie Paddock
Jackson Scholz
Loren Murchison
Morris Kirksey
 Frantzia
René Lorain
René Tirard
René Mourlon
Émile Ali-Khan
 Suedia
Agne Holmström
William Petersson
Sven Malm
Nils Sandström
1924, Paris  AEB
Loren Murchison
Louis Clarke
Frank Hussey
Alfred LeConey
 UK
Harold Abrahams
Walter Rangeley
William Nichol
Lancelot Royle
 Herbehereak
Jan de Vries
Jacob Boot
Harry Broos
Marinus van den Berge
1928, Amsterdam  AEB
Frank Wykoff
James Quinn
Charles Borah
Henry Russell
 Alemania
Georg Lammers
Richard Corts
Hubert Houben
Helmut Körnig
 UK
Cyril Gill
Teddy Smouha
Walter Rangeley
Jack London
1932, Los Angeles  AEB
Robert Kiesel
Emmett Toppino
Hector Dyer
Frank Wykoff
 Alemania
Helmut Körnig
Friedrich Hendrix
Erich Borchmeyer
Arthur Jonath
Flag of Italy (1861–1946).svg ITA
Giuseppe Castelli
Ruggero Maregatti
Gabriele Salviati
Edgardo Toetti
1936, Berlin  AEB
Jesse Owens
Ralph Metcalfe
Foy Draper
Frank Wykoff
Flag of Italy (1861–1946).svg ITA
Orazio Mariani
Gianni Caldana
Elio Ragni
Tullio Gonnelli
Flag of the NSDAP (1920–1945).svg DEU
Wilhelm Leichum
Erich Borchmeyer
Erwin Gillmeister
Gerd Hornberger
1948, Londres  AEB
Barney Ewell
Lorenzo Wright
Harrison Dillard
Mel Patton
 UK
John Archer
John Gregory
Alastair McCorquodale
Kenneth Jones
Flag of Italy (1861–1946).svg ITA
Michele Tito
Enrico Perucconi
Antonio Siddi
Carlo Monti
1952, Helsinki  AEB
Dean Smith
Harrison Dillard
Lindy Remigino
Andy Stanfield
 SESB
Boris Tokariev
Levan Kaliaiev
Levan Sanadze
Vladimir Sukhariev
Flag of Hungary (1949-1956).svg HUN
László Zarándi
Géza Varasdi
György Csányi
Bela Goldoványi
1956, Melbourne  AEB
Ira Murchison
Leamon King
Thane Baker
Bobby Joe Morrow
 SESB
Leonid Bartenev
Boris Tokariev
Juri Konovalov
Vladimir Sukhariev
 Alemania
Lothar Knörzer
Leonhard Pohl
Heinz Fütterer
Manfred Germar
1960, Erroma  Alemania
Bernd Cullmann
Armin Hary
Walter Mahlendorf
Martin Lauer
 SESB
Gusman Kosanov
Leonid Bartenev
Juri Konovalov
Edvin Ozolinš
 UK
Peter Radford
David Jones
David Segal
Neville Whitehead
1964, Tokio  AEB
Paul Drayton
Gerald Ashworth
Richard Stebbins
Bob Hayes
 Polonia
Andrzej Zieliński
Wiesław Maniak
Marian Foik
Marian Dudziak
 Frantzia
Paul Genevay
Bernard Laidebeur
Claude Piquemal
Jocelyn Delecour
1968, Mexiko Hiria  AEB
Charles Greene
Melvin Pender
Ronnie Ray Smith
Jim Hines
 Kuba
Hermes Ramírez
Juan Morales
Pablo Montes
Enrique Figuerola
 Frantzia
Gérard Fénouil
Jocelyn Delecour
Claude Piquemal
Roger Bambuck
1972, Munich  AEB
Larry Black
Robert Taylor
Gerald Tinker
Edward Hart
 SESB
Aleksandr Korneliuk
Vladimir Lovetski
Juris Silovs
Valeri Borzov
 FRG
Jobst Hirscht
Karlheinz Klotz
Gerhard Wucherer
Klaus Ehl
1976, Montreal  AEB
Harvey Glance
John Wesley Jones
Millard Hampton
Steven Riddick
 GDR
Manfred Kokot
Jörg Pfeifer
Klaus-Dieter Kurrat
Alexander Thieme
 SESB
Aleksandr Aksinin
Nikolai Kolesnikov
Juris Silovs
Valeri Borzov
1980, Mosku  SESB
Vladimir Muraviov
Nikolai Sidorov
Aleksandr Aksinin
Andrei Prokofiev
 Polonia
Krzysztof Zwoliński
Zenon Licznerski
Leszek Dunecki
Marian Woronin
Olympic flag.svg FRA
Antoine Richard
Pascal Barré
Patrick Barré
Hermann Panzo
1984, Los Angeles  AEB
Sam Graddy
Ron Brown
Calvin Smith
Carl Lewis
 JAM
Albert Lawrence
Greg Meghoo
Don Quarrie
Ray Stewart
 Kanada
Ben Johnson
Tony Sharpe
Desai Williams
Sterling Hinds
1988, Seul  SESB
Viktor Brizgin
Vladimir Krilov
Vladimir Muraviov
Vitali Savin
 UK
Elliot Bunney
John Regis
Michael McFarlane
Linford Christie
 Frantzia
Bruno Marie-Rose
Daniel Sangouma
Gilles Quenehervé
Max Morinière
1992, Bartzelona  AEB
Michael Marsh
Leroy Burrell
Dennis Mitchell
Carl Lewis
James Jett
 Nigeria
Oluyemi Kayode
Chidi Imoh
Olapade Adeniken
Davidson Ezinwa
Osmond Ezinwa
 Kuba
Andrés Simón
Joel Lamela
Joel Isasi
Jorge Aguilera
1996, Atlanta  Kanada
Robert Esmie
Glenroy Gilbert
Bruny Surin
Donovan Bailey
Carlton Chambers
 AEB
Jon Drummond
Tim Harden
Michael Marsh
Dennis Mitchell
Tim Montgomery
 BRA
Arnaldo da Silva
Robson da Silva
Edson Ribeiro
André da Silva
2000, Sydney  AEB
Jon Drummond
Bernard Williams
Brian Lewis
Maurice Greene
Tim Montgomery
Kenneth Brokenburr
 BRA
Vicente de Lima
Edson Ribeiro
André da Silva
Claudinei da Silva
Claudio Souza
 Kuba
José Angel Cesar
Luis Alberto Pérez
Ivan García
Freddy Mayola
2004, Atenas  UK
Jason Gardener
Darren Campbell
Marlon Devonish
Mark Lewis-Francis
 AEB
Shawn Crawford
Justin Gatlin
Coby Miller
Maurice Greene
Darvis Patton
 Nigeria
Olusoji Fasuba
Uchenna Emedolu
Aaron Egbele
Deji Aliu
2008, Beijing  JAM
Usain Bolt
Asafa Powell
Nesta Carter
Michael Frater
Dwight Thomas
 TRI
Emmanuel Callender
Richard Thompson
Aaron Armstrong
Marc Burns
Keston Bledman
 JPN
Naoki Tsukahara
Shingo Suetsugu
Shinji Takahira
Nobuharu Asahara
2012, Londres  JAM
Nesta Carter
Michael Frater
Yohan Blake
Usain Bolt
Kemar Bailey-Cole
 AEB
Trell Kimmons
Justin Gatlin
Tyson Gay
Ryan Bailey
Jeff Demps
Darvis Patton
 TRI
Richard Thompson
Marc Burns
Emmanuel Callender
Keston Bledman
  • 1992tik sailkapen probetan besterik laster egiten ez duten atletek ere dagokien domina jasotzen dute.

4 x 400 m erreleboakAldatu

Edizioa Urrea Zilarra Brontzea
1912, Stockholm  AEB
Mel Sheppard
Edward Lindberg
Ted Meredith
Charles Reidpath
 Frantzia
Charles Lelong
Robert Schurrer
Pierre Failliot
Charles Poulenard
 UK
George Nicol
Ernest Henley
James Soutter
Cyril Seedhouse
1920, Anberes  UK
Cecil Griffiths
Robert Lindsay
John Ainsworth-Davies
Guy Butler
Red Ensign of South Africa (1910–1912).svg RSA
Harry Davel
Clarence Oldfield
Jack Oosterlaak
Bevil Rudd
 Frantzia
Georges André
Gaston Féry
Maurice Delvart
Jean Delvaux
1924, Paris  AEB
Commodore Cochran
Alan Helffrich
Oliver MacDonald
William Stevenson
 Suedia
Artur Svensson
Erik Byléhn
Gustaf Weijnarth
Nils Engdahl
 UK
Edward Toms
George Renwick
Richard Ripley
Guy Butler
1928, Amsterdam  AEB
George Baird
Emerson Spencer
Frederick Alderman
Ray Barbuti
 Alemania
Otto Neumann
Harry Storz
Richard Krebs
Hermann Engelhard
Flag of Canada (1921–1957).svg CAN
Alex Wilson
Phil Edwards
Stanley Glover
James Ball
1932, Los Angeles  AEB
Ivan Fuqua
Edgar Ablowich
Karl Warner
Bill Carr
 UK
Crew Stoneley
Thomas Hampson
David Burghley
Godfrey Rampling
Flag of Canada (1921–1957).svg CAN
Ray Lewis
James Ball
Phil Edwards
Alex Wilson
1936, Berlin  UK
Frederick Wolff
Godfrey Rampling
William Roberts
Godfrey Brown
 AEB
Harold Cagle
Robert Young
Edward O’Brien
Alfred Fitch
Flag of the NSDAP (1920–1945).svg DEU
Helmut Hamann
Friedrich von Stülpnagel
Harry Voigt
Rudolf Harbig
1948, Londres  AEB
Arthur Harnden
Clifford Bourland
Roy Cochran
Mal Whitfield
 Frantzia
Jean Kerebel
Francois Schewetta
Robert Chef d'Hotel
Jacques Lunis
 Suedia
Kurt Lundquist
Lars Wolfbrandt
Folke Alnevik
Rune Larsson
1952, Helsinki Flag of Jamaica (1906–1957).svg JAM
Arthur Wint
Leslie Laing
Herb McKenley
George Rhoden
 AEB
Ollie Matson
Gerald Cole
Charles Moore
Mal Whitfield
 Alemania
Hans Geister
Günther Steines
Heinz Ulzheimer
Karl-Friedrich Haas
1956, Melbourne  AEB
Charlie Jenkins
Louis Jones
Jesse Mashburn
Tom Courtney
 Australia
Graham Gipson
Leon Gregory
David Lean
Kevan Gosper
 UK
Francis Higgins
Michael Wheeler
John Salisbury
Derek Johnson
1960, Erroma  AEB
Jack Yerman
Earl Young
Glenn Davis
Otis Davis
 Alemania
Joachim Reske
Manfred Kinder
Johannes Kaiser
Carl Kaufmann
Flag of the West Indies Federation (1958–1962).svg BWI
Malcolm Spence
James Wedderburn
Keith Gardner
George Kerr
1964, Tokio  AEB
Ollan Cassell
Michael Larrabee
Ulis Williams
Henry Carr
 UK
Timothy Graham
Adrian Metcalfe
John Cooper
Robbie Brightwell
 TRI
Edwin Skinner
Kenneth Bernard
Edwin Roberts
Wendell Mottley
1968, Mexiko Hiria  AEB
Vincent Matthews
Ron Freeman
Larry James
Lee Evans
 KEN
Daniel Rudisha
Hezahiah Nyamau
Naftali Bon
Charles Asati
 FRG
Helmar Müller
Manfred Kinder
Gerhard Hennige
Martin Jellinghaus
1972, Munich  KEN
Charles Asati
Hezahiah Nyamau
Robert Ouko
Julius Sang
 UK
Martin Reynolds
Alan Pascoe
David Hemery
David Jenkins
 Frantzia
Gilles Bertould
Daniel Velasques
Francis Kerbiriou
Jacques Carette
1976, Montreal  AEB
Herman Frazier
Benjamin Brown
Fred Newhouse
Maxie Parks
 Polonia
Ryszard Podlas
Jan Werner
Zbigniew Jaremski
Jerzy Pietrzyk
 FRG
Franz-Peter Hofmeister
Lothar Krieg
Harald Schmid
Bernd Herrmann
1980, Mosku  SESB
Remigijus Valiulis
Mikhail Linge
Nikolai Txernetski
Viktor Markin
 GDR
Klaus Thiele
Andreas Knebel
Frank Schaffer
Volker Beck
Olympic flag.svg ITA
Stefano Malinverni
Mauro Zuliani
Roberto Tozzi
Pietro Mennea
1984, Los Angeles  AEB
Sunder Nix
Ray Armstead
Alonzo Babers
Antonio McKay
 UK
Kriss Akabusi
Garry Cook
Todd Bennett
Philip Brown
 Nigeria
Sunday Uti
Moses Ugbusien
Rotimi Peters
Innocent Egbunike
1988, Seul  AEB
Danny Everett
Steve Lewis
Kevin Robinzine
Butch Reynolds
 JAM
Howard Davis
Devon Morris
Winthrop Graham
Bertland Cameron
 FRG
Norbert Dobeleit
Edgar Itt
Jörg Vaihinger
Ralf Lübke
1992, Bartzelona  AEB
Andrew Valmon
Quincy Watts
Michael Johnson
Steve Lewis
Darnell Hall
Charles Jenkins
 Kuba
Lazaro Martínez
Hector Herrera
Norberto Téllez
Roberto Hernández
 UK
Roger Black
David Grindley
Kriss Akabusi
John Regis
Du'aine Ladejo
Mark Richardson
1996, Atlanta  AEB
LaMont Smith
Alvin Harrison
Derek Mills
Anthuan Maybank
Jason Rouser
 UK
Iwan Thomas
Jamie Baulch
Mark Richardson
Roger Black
Du'aine Ladejo
Mark Hylton
 JAM
Michael McDonald
Roxbert Martin
Greg Haughton
Davian Clarke
Dennis Blake
Garth Robinson
2000, Sydney Eman gabe[1][2]  Nigeria
Clement Chukwu
Jude Monye
Sunday Bada
Enefiok Udo-Obong
Nduka Awazie
Fidelis Gadzama
 JAM
Michael Blackwood
Greg Haughton
Christopher Williams
Danny McFarlane
Sanjay Ayre
Michael McDonald
2004, Atenas  AEB
Otis Harris
Derrick Brew
Jeremy Wariner
Darold Williamson
Kelly Willie
Andrew Rock
 Australia
John Steffensen
Mark Ormrod
Patrick Dwyer
Clinton Hill
 Nigeria
James Godday
Musa Audu
Saul Weigopwa
Enefiok Udo Obong
2008, Beijing  AEB
LaShawn Merritt
Angelo Taylor
David Neville
Jeremy Wariner
Kerron Clement
Regi Witherspoon
 BAH
Andretti Bain
Michael Mathieu
Andrae Williams
Chris Brown
Avard Moncur
Ramon Miller
 Errusia
Maksim Dildin
Vladislav Frolov
Anton Kokorin
Denis Alekseiev
2012, Londres  BAH
LaShawn Merritt
Chris Brown
Michael Mathieu
Ramon Miller
Demetrius Pinder
Wesley Neymour
Andrae Williams
 AEB
Joshua Mance
Manteo Mitchell
Tony McQuay
Bryshon Nellum
Angelo Taylor
 TRI
Ade Alleyne-Forte
Lalonde Gordon
Deon Lendore
Jarrin Solomon
  • 1992tik sailkapen probetan besterik laster egiten ez duten atletek ere dagokien domina jasotzen dute.

20 km ibilketaAldatu

Edizioa Urrea Zilarra Brontzea
1956, Melbourne  SESB Leonid Spirin  SESB Antanas Mikėnas  SESB Bruno Junk
1960, Erroma  SESB Volodimir Holubnitxi  Australia Noel Freeman  UK Stanley Vickers
1964, Tokio  UK Kenneth Matthews  Alemania Dieter Lindner  SESB Volodimir Holubnitxi
1968, Mexiko Hiria  SESB Volodimir Holubnitxi  Mexiko José Pedraza  SESB Nikolai Smaga
1972, Munich  GDR Peter Frenkel  SESB Volodimir Holubnitxi  GDR Hans-Georg Reimann
1976, Montreal  Mexiko Daniel Bautista  GDR Hans Reimann  GDR Peter Frenkel
1980, Mosku Olympic flag.svg ITA Maurizio Damilano  SESB Piotr Potxentxuk  GDR Roland Wieser
1984, Los Angeles  Mexiko Ernesto Canto  Mexiko Raúl González  Italia Maurizio Damilano
1988, Seul  TCH Jozef Pribilinec  GDR Ronald Weigel  Italia Maurizio Damilano
1992, Bartzelona  Espainia Daniel Plaza  Kanada Guillaume LeBlanc  Italia Giovanni De Benedictis
1996, Atlanta  ECU Jefferson Pérez  Errusia Ilia Markov  Mexiko Bernardo Segura
2000, Sydney  Polonia Robert Korzeniowski  Mexiko Noe Hernández  Errusia Vladimir Andreyev
2004, Atenas  Italia Ivano Brugnetti  Espainia Paquillo Fernández  Australia Nathan Deakes
2008, Beijing  Errusia Valeriy Bortxin  ECU Jefferson Pérez  Australia Jared Tallent
2012, Londres  Txina Chen Ding  GUA Erick Barrondo  Txina Wang Zhen

50 km ibilketaAldatu

Edizioa Urrea Zilarra Brontzea
1932, Los Angeles  UK Thomas Green  LAT Jānis Daliņš Flag of Italy (1861–1946).svg ITA Ugo Frigerio
1936, Berlin  UK Harold Whitlock  Suitza Arthur Schwab  LAT Adalberts Bubenko
1948, Londres  Suedia John Ljunggren  Suitza Gaston Godel  UK Tebbs Lloyd-Johnson
1952, Helsinki  Italia Giuseppe Dordoni  TCH Josef Dolezal Flag of Hungary (1949-1956).svg HUN Antal Róka
1956, Melbourne  Zeelanda Berria Norman Read  SESB Jevgeni Maskinskov  Suedia John Ljunggren
1960, Erroma  UK Don Thompson  Suedia John Ljunggren  Italia Abdon Pamich
1964, Tokio  Italia Abdon Pamich  UK Paul Nihill  Suedia Ingvar Pettersson
1968, Mexiko Hiria  GDR Christoph Höhne  Hungaria Antal Kiss  AEB Larry Young
1972, Munich  FRG Bernd Kannenberg  SESB Veniamin Soldatenko  AEB Larry Young
1976, Montreal Ez zegoen olinpiar programan
1980, Mosku  GDR Hartwig Gauder Olympic flag.svg ESP Jordi Llopart  SESB Jevgeni Ivtxenko
1984, Los Angeles  Mexiko Raúl González  Suedia Bo Gustafsson  Italia Sandro Bellucci
1988, Seul  SESB Viatxeslav Ivanenko  GDR Ronald Weigel  GDR Hartwig Gauder
1992, Bartzelona Olympic flag.svg Talde Batua Andrei Perlov  Mexiko Carlos Mercenario  Alemania Ronald Weigel
1996, Atlanta  Polonia Robert Korzeniowski  Errusia Mikhail Shtxennikov  Espainia Valentí Massana
2000, Sydney  Polonia Robert Korzeniowski  LAT Aigars Fadejevs  Mexiko Joel Sánchez
2004, Atenas  Polonia Robert Korzeniowski  Errusia Denis Nizhegorodov  Errusia Aleksei Voievodin
2008, Beijing  Italia Alex Schwazer  Australia Jared Tallent  Errusia Denis Nizhegorodov
2012, Londres  Errusia Sergei Kirdiapkin  Australia Jared Tallent  Txina Si Tianfeng

Gorako jauziaAldatu

Edizioa Urrea Zilarra Brontzea
1896, Atenas  AEB Ellery Clark  AEB James Connolly Eman gabe
 AEB Robert Garrett
1900, Paris  AEB Irving Baxter  UK Patrick Leahy Hungaria HUN Lajos Gönczy
1904, Saint Louis  AEB Samuel Jones  AEB Garrett Serviss Flag of the German Empire.svg DEU Paul Weinstein
1908, Londres  AEB Harry Porter  Frantzia Georges André Eman gabe
 UK Cornelius Leahy
Hungaria HUN István Somodi
1912, Stockholm  AEB Alma Richards Flag of the German Empire.svg DEU Hans Liesche  AEB George Horine
1920, Anberes  AEB Richmond Landon  AEB Harold Muller  Suedia Bo Ekelund
1924, Paris  AEB Harold Osborn  AEB Leroy Brown  Frantzia Pierre Lewden
1928, Amsterdam  AEB Robert Wade King  AEB Benjamin Hedges  Frantzia Claude Ménard
1932, Los Angeles Flag of Canada (1921–1957).svg CAN Duncan McNaughton  AEB Robert van Osdel  PHI Simeon Toribio
1936, Berlin  AEB Cornelius Johnson  AEB Dave Albritton  AEB Delos Thurber
1948, Londres  Australia John Winter  Norvegia Bjørn Paulson  AEB George Stanich
1952, Helsinki  AEB Walter Davis  AEB Kenneth Wiesner  BRA José da Conceição
1956, Melbourne  AEB Charles Dumas  Australia Charles Porter  SESB Igor Kashkarov
1960, Erroma  SESB Robert Shavlakadze  SESB Valeri Brumel  AEB John Thomas
1964, Tokio  SESB Valeri Brumel  AEB John Thomas  AEB John Rambo
1968, Mexiko Hiria  AEB Dick Fosbury  AEB Ed Caruthers  SESB Valentin Gavrilov
1972, Munich  SESB Jüri Tarmak  GDR Stefan Junge  AEB Dwight Stones
1976, Montreal  Polonia Jacek Wszoła  Kanada Greg Joy  AEB Dwight Stones
1980, Mosku  GDR Gerd Wessig  Polonia Jacek Wszoła  GDR Jörg Freimuth
1984, Los Angeles  FRG Dietmar Mögenburg  Suedia Patrik Sjöberg  Txina Zhu Jianhua
1988, Seul  SESB Gennadi Avdeienko  AEB Hollis Conway  SESB Rudolf Povarnitsin
 Suedia Patrik Sjöberg
1992, Bartzelona  Kuba Javier Sotomayor  Suedia Patrik Sjöberg  AEB Hollis Conway
 Australia Tim Forsyth
 Polonia Artur Partyka
1996, Atlanta  AEB Charles Austin  Polonia Artur Partyka  UK Steve Smith
2000, Sydney  Errusia Sergei Kliugin  Kuba Javier Sotomayor  Aljeria Abderahmane Hammad
2004, Atenas  Suedia Stefan Holm  AEB Matt Hemingway  Txekia Jaroslav Baba
2008, Beijing  Errusia Andrei Silnov  UK Germaine Mason  Errusia Jaroslav Ribakov
2012, Londres  Errusia Ivan Ukhov  AEB Erik Kynard  QAT Mutaz Essa Barshim
 Kanada Derek Drouin
 UK Robert Grabarz

Pertika jauziaAldatu

Edizioa Urrea Zilarra Brontzea
1896, Atenas  AEB Welles Hoyt  AEB Albert Tyler Flag of Greece (1822-1978).svg GRE Evangelos Damaskos
Flag of Greece (1822-1978).svg GRE Ioannis Theodoropoulos
1900, Paris  AEB Irving Baxter  AEB Meredith Colket  Norvegia Carl-Albert Andersen
1904, Saint Louis  AEB Charles Dvorak  AEB LeRoy Samse  AEB Louis Wilkins
1908, Londres  AEB Edward Cook Eman gabe Flag of Canada (1868–1921).svg CAN Edward Archibald
 AEB Charles Jacobs
 AEB Alfred Carlton Gilbert
 Suedia Bruno Söderström
1912, Stockholm  AEB Harry Babcock  AEB Frank Nelson Flag of Canada (1868–1921).svg CAN William Happenny
 AEB Frank Murphy
 AEB Marc Wright
 Suedia Bertil Uggla
1920, Anberes  AEB Frank Foss  DEN Henry Petersen  AEB Edwin Myers
1924, Paris  AEB Lee Barnes  AEB Glen Graham  AEB James Brooker
1928, Amsterdam  AEB Sabin Carr  AEB William Droegemuller  AEB Charles McGinnis
1932, Los Angeles  AEB William Miller  JPN Shuhei Nishida  AEB George Jefferson
1936, Berlin  AEB Earle Meadows  JPN Shuhei Nishida  JPN Sueo Oe
1948, Londres  AEB Guinn Smith  Finlandia Erkki Kataja  AEB Bob Richards
1952, Helsinki  AEB Bob Richards  AEB Donald Laz  Suedia Ragnar Lundberg
1956, Melbourne  AEB Bob Richards  AEB Bob Gutowski Flag of Greece (1822-1978).svg GRE Georgios Roubanis
1960, Erroma  AEB Don Bragg  AEB Ron Morris  Finlandia Eeles Landström
1964, Tokio  AEB Fred Hansen  Alemania Wolfgang Reinhardt  Alemania Klaus Lehnertz
1968, Mexiko Hiria  AEB Bob Seagren  FRG Claus Schiprowski  GDR Wolfgang Nordwig
1972, Munich  GDR Wolfgang Nordwig