Aries Merritt

Aries Merritt (Chicago, Illinois, 1985eko uztailaren 24a)[1] hesi lasterketetan espezializatutako atleta estatubatuarra da. 110 metro hesietako munduko errekorra du 12,80 segundoko denborarekin, Bruselan 2012ko irailaren 7an lortua.[2] 2012ko Londresko Olinpiar Jokoetan urrezko domina irabazi zuen 110 metro hesietan.[3]

Aries Merritt
Aries Merritt, Bislet Games 2011.jpg
Bizitza
Jaiotza Chicago1985eko uztailaren 24a (35 urte)
Herrialdea  Ameriketako Estatu Batuak
Bizilekua Bryan (Texas)
Hezkuntza
Heziketa University of Tennessee, Knoxville (en) Itzuli
Joseph Wheeler High School (en) Itzuli
Jarduerak
Jarduerak hesilaria eta atleta
Atletismoa
Kirol diziplinak Hesi-lasterketa
Errekorrak
Berezitasuna Irizpidea Data M
Marka pertsonalak
Berezitasuna Lekua Data M
 
Pisua 72 kilogramo
Altuera 185 zentimetro

ariesmerrittonline.com
Twitter: amhurdlestar Instagram: amhurdlestar IAAF: 200563 Edit the value on Wikidata

Kirol ibilbideaAldatu

Urrezko domina irabazi zuen 110 metro hesietan 2004ko Junior mailako Munduko Atletismo Txapelketan eta seigarren sailkatu zen 2006ko IAAFeko Munduko Atletismo Finalean. 2006ko unibertsitateko denboraldian inork ez zuen lortu bera garaitzea ospatu ziren hesi proba guztietan. Tennessee Unibertsitateko errekorra hautsi zuen 110 metroko hesietan, Willie Gault atletak zuena 13,29 segundorekin. Merritt-ek 2006ko NCAA Txapelketako 110 metroko hesi lasterketa irabazi zuen 13,21 segundoko denborarekin, unibertsitateko txapelketetan inoizko bigarren denborarik onena eginaz, Renaldo Nehemiah-ren atzetik 1979an 13,00 segundu lortu zituen eta.

2008ko IAAFeko Munduko Atletismo Finaleko finalera iritsi zen, laugarren sailkatuta. Merritt da urte berean AEBetako pista estaliko txapelketan, Pista Rstaliko Atletismoko Munduko Txapelketan, AEBetako proba olinpikoetan eta Joko Olinpikoetan urrea lortu zuen lehen hesilaria.

Munduko errekorraAldatu

2012ko irailaren 7an, Van Damme Memorialean, urte horretako azken Diamond League-ean, Bruselan, Merritt-ek 110 metroko hesien munduko errekorra egin zuen 12,80 segundurekin, 2008tik Dayron Roblesen munduko errekorra gaindituz (12,87s).

Marka pertsonalakAldatu

Proba Marka Lekua Data
60 metro hesi 7.43 Albuquerque  (Estatu Batuak) 2012ko otsailaren 26a
110 metro hesi 12,80 (WR) Brusela   (Belgika) 2012ko irailaren 7a
400 metro hesi 51,94 Knoxville   (Estatu Batuak) 2004ko apirilaren 9a

PalmaresaAldatu

Urtea Lehiaketa Lekua Postua Proba Marka
2004 Junior mailako Atletismo Munduko Txapelketa Grosseto   (Italia) 1 110 metro hesi 13.56
2009 Munduko Atletismo txapelketa Berlin   (Alemania) 27 110 metro hesi 13,70
2011 Munduko Atletismo txapelketa Daegu   (Hego Korea) 5 110 metro hesi 13,67
2012 Pista Estaliko Munduko Atletismo Txapelketa Istanbul   (Turkia) 1 60 metro hesi 7.44
2012 Olinpiar Jokoak Londres   (Erresuma Batua) 1 110 metro hesi 12,92
2013 Munduko Atletismo txapelketa Mosku   (Errusia) 6 110 metro hesi 13.31

ErreferentziakAldatu

  1. «USA Track & Field | Aries Merritt» usatf.org Noiz kontsultatua: 2021-03-10.
  2. (Gaztelaniaz) S.L.U, Unidad Editorial Información General. «No hay vallas para Merritt» www.elmundo.es Noiz kontsultatua: 2021-03-10.
  3. (Gaztelaniaz) «Londres 2012: Aries Merritt impone el bloqueo a la Cuba de Robles» abc 2012-08-08 Noiz kontsultatua: 2021-03-10.

Kanpo estekakAldatu


Aurrekoa
Dayron Robles
110m hesi-en munduko errekorduna
2012ko irailaren 7a - Gaur egun
Ondorengoa
-


Aurrekoa
Dayron Robles
110m hesi-en Olinpiar Txapelduna
Londres 2012
Ondorengoa
Omar Mcleod