Edwin Moses

Edwin Corley Moses (Dayton, Ohio, 1955eko abuztuaren 31 -) atleta estatubatuarra izan da, 400 metroko hesi-lasterketan espezializatua.

Edwin Moses
Edwin Moses 2008 (cropped).jpg
Bizitza
JaiotzaDayton1955eko abuztuaren 31 (66 urte)
Herrialdea Ameriketako Estatu Batuak
Talde etnikoaafro-amerikarra
Hezkuntza
HeziketaMorehouse College (en) Itzuli
Jarduerak
Jarduerakatleta eta bobsledder (en) Itzuli
Pisua72 kilogramo
Altuera186 zentimetro

edwinmoses.com
IAAF: 1960 Olympic.org: edwin-moses Edit the value on Wikidata

1977 eta 1987 artean, Mosesek 107 final jarraian irabazi zituen (122 lasterketa jarraian) eta munduko errekorra ezarri zuen bere espezialitatean lau aldiz.

Palmares hautatuaAldatu

Palmaresa
Olinpiar Jokoak
Urrea 1976ko Udako Olinpiar Jokoak (Montreal) 400 metroko hesi-lasterketa
Urrea 1984ko Udako Olinpiar Jokoak (Los Angeles) 400 metroko hesi-lasterketa
Brontzea 1988ko Udako Olinpiar Jokoak (Seul) 400 metroko hesi-lasterketa
Munduko Atletismo Txapelketak
Urrea 1983 (Helsinki) 400 metroko hesi-lasterketa
Urrea 1987 (Erroma) 400 metroko hesi-lasterketa

Ikus, gaineraAldatu

Kanpo loturakAldatu

Wikimedia Commonsen badira fitxategi gehiago, gai hau dutenak: Edwin Moses  


  Artikulu hau Ohioko biografia baten zirriborroa da. Wikipedia lagun dezakezu edukia osatuz.