Ireki menu nagusia

Francis Morgan Ayodélé Thompson edo Daley Thompson (Londres, Ingalaterra, 1958ko uztailaren 30a - ) dekatloian espezializatutako britainiar atleta ohia da. Lau munduko errekorrekin, bi olinpiar dominekin eta Europa eta Munduko txapelketetan lortutako garaipenekin, hainbatek Thompson inoizko dekatletarik hoberentzat jotzen dute.

Daley Thompson
Daley Thomson 2007 Laureus day.jpg
Bizitza
Jaiotza Londres1958ko uztailaren  30a (61 urte)
Herrialdea  Erresuma Batua
Jarduerak
Jarduerak atleta
Pisua 92 kilogramo
Altuera 184 zentimetro
Jasotako sariak

Aita nigeriarra eta ama eskoziarra zituen.

PalmaresaAldatu

Palmaresa
Olinpiar Jokoak
Urrea 1980ko Udako Olinpiar Jokoak (Mosku) Dekatloia
Urrea 1984ko Udako Olinpiar Jokoak (Los Angeles) Dekatloia
Munduko Atletismo Txapelketak
Urrea 1983ko Munduko Atletismo Txapelketa (Helsinki) Dekatloia
Europako Atletismo Txapelketak
Zilarra 1978ko Europako Atletismo Txapelketa (Praga) Dekatloia
Urrea 1982ko Europako Atletismo Txapelketa (Atenas) Dekatloia
Urrea 1986ko Europako Atletismo Txapelketa (Stuttgart) Dekatloia
Brontzea 1986ko Europako Atletismo Txapelketa (Stuttgart) 4 x 100 metroko lasterketa

Ikus, gaineraAldatu

Kanpo loturakAldatu

Wikimedia Commonsen badira fitxategi gehiago, gai hau dutenak: Daley Thompson