Sebastian Coe

Sebastian Newbold "Seb" Coe (Londres, 1956ko irailaren 29a-) britainiar korrikalari izandakoa da, ertaineko distantzian espezializatua eta inoizko hoberenen artean duguna. Lau olinpiar domina irabazi zituen 1980ko hamarkadan, beste garaipen batzuen artean, eta garai hartan bizia izan zen haren lehia herrikideak zituen Steve Ovett eta Steve Cramekin.

Sebastian Coe
Lord Coe - World Economic Forum Annual Meeting 2012 cropped.jpg
Ahotsa
World Athletics President (en) Itzuli

2015 -
Lamine Diack (en) Itzuli
President of the Olympic Organizing Committee (en) Itzuli

2008ko abuztuaren 24a - 2012ko abuztuaren 12a
Liu Qi (en) Itzuli - Carlos Arthur Nuzman (en) Itzuli
London Organising Committee of the Olympic and Paralympic Games (en) Itzuli

2005 - 2012
Lorden Ganberako kidea

2000ko maiatzaren 16a -
Erresuma Batuko 51. Legebiltzarreko kidea

1992ko apirilaren 9a - 1997ko apirilaren 8a
Barrutia: Falmouth and Camborne (en) Itzuli
Hautetsia: 1992ko Erresuma Batuko hauteskundeak
Bizitza
JaiotzaLondres1956ko irailaren 29a (64 urte)
Herrialdea Erresuma Batua
Familia
AitaPeter Coe
AmaTina Angela Lall
Ezkontidea(k)Nicola Elliott (en) Itzuli  (1990eko abuztuaren 23a -
Carole Smith (en) Itzuli  (2011 -
Seme-alabak
Hezkuntza
HeziketaLoughborough University (en) Itzuli
Tapton School (en) Itzuli
Hizkuntzakingelesa
Jarduerak
Jarduerakpolitikaria, distantzia erdiko korrikalaria, autobiografialaria eta atleta
Atletismoa
Kirol diziplinak 800 metroko lasterketa
1.500 metroko lasterketa
mile run (en) Itzuli
Errekorrak
Berezitasuna Irizpidea Data M
Marka pertsonalak
Berezitasuna Lekua Data M
 
Pisua54 kilogramo
Altuera176 zentimetro
Lantokia(k)Londres
Jasotako sariak
Sinesmenak eta ideologia
Alderdi politikoaErresuma Batuko Alderdi Kontserbadorea

IMDB: nm1660012 Twitter: sebcoe IAAF: 519 Olympic.org: sebastian-coe Edit the value on Wikidata

Atletismoa utzita politikan sartu zen eta legebiltzarkide izendatu zuten Alderdi Kontserbadorearekin (1992-97). Gaur egun 2012ko Udako Olinpiar Jokoen antolatzaile batzordean dago.

PalmaresaAldatu

Palmaresa
Olinpiar Jokoak
Urrea 1980ko Udako Olinpiar Jokoak (Mosku) 1.500 metroko lasterketa
Zilarra 1980ko Udako Olinpiar Jokoak 800 metroko lasterketa
Urrea 1984ko Udako Olinpiar Jokoak (Los Angeles) 1.500 metroko lasterketa
Zilarra 1984ko Udako Olinpiar Jokoak 800 metroko lasterketa
Europako Atletismo Txapelketak
Brontzea 1978 (Praga) 800 metroko lasterketa
Zilarra 1982 (Atenas) 800 metroko lasterketa
Urrea 1986 (Stuttgart) 800 metroko lasterketa
Zilarra 1986 (Stuttgart) 1.500 metroko lasterketa

Ikus, gaineraAldatu

Kanpo loturakAldatu

Wikimedia Commonsen badira fitxategi gehiago, gai hau dutenak: Sebastian Coe