Ireki menu nagusia

Zerrenda:Lurreko sumendiak

Sumendien zerrenda» orritik birbideratua)

ZerrendaAldatu

Zbka Irudia Izena Kokapena Garaiera Lekua Herrialdea
1 Abu 34° 30′ N, 131° 36′ E / 34.5°N,131.6°E / 34.5; 131.6 641 m.   Japonia
2 Acamarachi 23° 17′ 45″ S, 67° 37′ 02″ W / 23.295833333333°S,67.617222222222°W / -23.295833333333; -67.617222222222 6.046 m. Q201349   Txile
3 Aconcagua 37° 51′ 08″ S, 71° 10′ 03″ W / 37.852222222222°S,71.1675°W / -37.852222222222; -71.1675 2.997 m. Q1191327   Argentina
4 Acotango 18° 23′ 00″ S, 69° 02′ 49″ W / 18.383333333333°S,69.046944444444°W / -18.383333333333; -69.046944444444 6.052 m. Q1425459 Bolivia
Txile
5 Agnano 40° 50′ 41″ N, 14° 08′ 59″ E / 40.84472222°N,14.14972222°E / 40.84472222; 14.14972222 63 m.   Italia
6 Agrigan Island Iparraldeko Mariana Uharteak   Ameriketako Estatu Batuak
7 Aguas Calientes 23° 22′ 06″ S, 67° 41′ 06″ W / 23.368333333333°S,67.685°W / -23.368333333333; -67.685 5.924 m. Q201349   Txile
8 Aguilera 50° 24′ 08″ S, 73° 47′ 17″ W / 50.402222222222°S,73.788055555556°W / -50.402222222222; -73.788055555556 2.546 m. Última Esperanza probintzia   Txile
9 Agung 8° 20′ 31″ S, 115° 30′ 28″ E / 8.3419444444444°S,115.50777777778°E / -8.3419444444444; 115.50777777778 3.031 m. Karangasem   Indonesia
10 Ahtanizovsky 45° 18′ 44″ N, 37° 04′ 55″ E / 45.31215556°N,37.08202222°E / 45.31215556; 37.08202222 67 m.   Errusia
11 Ahuna Mons 11° S, 316° E / 11°S,316°E / -11; 316{{#coordinates:}}: invalid longitude
10° 24′ S, 316° 12′ E / 10.4°S,316.2°E / -10.4; 316.2{{#coordinates:}}: invalid longitude
4.000 m.
12 Aiguanegra 42° 12′ 17″ N, 2° 31′ 03″ E / 42.20482778°N,2.51758639°E / 42.20482778; 2.51758639
42° 12′ 17″ N, 2° 31′ 13″ E / 42.20474°N,2.52025°E / 42.20474; 2.52025
591 m. Sant Joan les Fonts   Espainia
13 Aira Caldera 31° 40′ 01″ N, 130° 40′ 01″ E / 31.666944444444°N,130.66694444444°E / 31.666944444444; 130.66694444444 Kagoshima   Japonia
14 Ajn Azzán (vulkanické pole) Aljeria
Niger
15 Akhtang 55° 26′ N, 158° 39′ E / 55.43°N,158.65°E / 55.43; 158.65 1.956 m.   Errusia
16 Akita-Yakeyama 39° 57′ 52″ N, 140° 45′ 24″ E / 39.964444444444°N,140.75666666667°E / 39.964444444444; 140.75666666667 1.366 m. Q496499
Q846877
  Japonia
17 Aku Volcano 56° 10′ 39″ N, 117° 27′ 41″ E / 56.1776°N,117.4614°E / 56.1776; 117.4614   Errusia
18 Akutan 54° 07′ 59″ N, 165° 59′ 08″ W / 54.133055555556°N,165.98555555556°W / 54.133055555556; -165.98555555556 1.303 m. Alaska   Ameriketako Estatu Batuak
19 Al Ḩarrāt 33° 30′ N, 37° 12′ E / 33.5°N,37.2°E / 33.5; 37.2 Rif Dimashq eskualdea   Siria
20 Al Hāyif 33° 30′ 09″ N, 36° 43′ 17″ E / 33.5025°N,36.721388888889°E / 33.5025; 36.721388888889 Rif Dimashq eskualdea   Siria
21 Al Jafājif 33° 04′ 12″ N, 37° 13′ 15″ E / 33.0699°N,37.2209°E / 33.0699; 37.2209 Rif Dimashq eskualdea   Siria
22 Alamagan (volcano) 17° 36′ 07″ N, 145° 50′ 12″ E / 17.601944444444°N,145.83666666667°E / 17.601944444444; 145.83666666667   Ameriketako Estatu Batuak
23 Albert Park Volcano   Zeelanda Berria
24 Alcedo sumendia 0° 23′ 48″ S, 91° 06′ 33″ W / 0.396583°S,91.109104°W / -0.396583; -91.109104 1.130 m.   Ekuador
25 Aliso 0° 32′ S, 78° 00′ W / 0.53°S,78°W / -0.53; -78   Ekuador
26 Alu 13° 46′ 00″ N, 40° 14′ 00″ E / 13.766666666667°N,40.233333333333°E / 13.766666666667; 40.233333333333   Etiopia
27 Alutu 7° 45′ 56″ N, 38° 46′ 56″ E / 7.7654222222222°N,38.782325°E / 7.7654222222222; 38.782325 2.335 m. Q1109846   Etiopia
28 Amasing 0° 31′ 56″ S, 127° 29′ 53″ E / 0.53222222222222°S,127.49805555556°E / -0.53222222222222; 127.49805555556 1.030 m.   Indonesia
29 Ambang 0° 45′ 27″ N, 124° 24′ 57″ E / 0.7575°N,124.41583333333°E / 0.7575; 124.41583333333 1.795 m. Q15833   Indonesia
30 Ambano 14° 54′ 43″ N, 39° 54′ 05″ E / 14.911944444444°N,39.901388888889°E / 14.911944444444; 39.901388888889 206 m.   Eritrea
31 Ambitle 4° 03′ 55″ S, 153° 37′ 10″ E / 4.0652777777778°S,153.61944444444°E / -4.0652777777778; 153.61944444444 450 m.   Papua Ginea Berria
32 Amboy Crater 34° 32′ 38″ N, 115° 47′ 28″ W / 34.543888888889°N,115.79111111111°W / 34.543888888889; -115.79111111111 Adierazpen errorea: Hitz ezezaguna "br" Kalifornia   Ameriketako Estatu Batuak
33 Amorong 15° 50′ 16″ N, 120° 48′ 23″ E / 15.837777777778°N,120.80638888889°E / 15.837777777778; 120.80638888889 376 m.   Filipinak
34 Ampato 15° 49′ 00″ S, 71° 53′ 00″ W / 15.816666666667°S,71.883333333333°W / -15.816666666667; -71.883333333333 6.288 m. Q205068   Peru
35 Amsterdam uhartea 37° 49′ 33″ S, 77° 33′ 17″ E / 37.825833333333°S,77.554722222222°E / -37.825833333333; 77.554722222222 867 m. Q1681727   Frantzia
36 Anak Krakatau 6° 06′ 07″ S, 105° 25′ 23″ E / 6.1019444444444°S,105.42305555556°E / -6.1019444444444; 105.42305555556 110 m. Q8147   Indonesia
37 Aniakchak mendia 56° 54′ 21″ N, 158° 12′ 32″ W / 56.905833333333°N,158.20888888889°W / 56.905833333333; -158.20888888889 1.341 m. Q511679   Ameriketako Estatu Batuak
38 Ankaratra 19° 20′ 59″ S, 47° 14′ 36″ E / 19.349777777778°S,47.243341666667°E / -19.349777777778; 47.243341666667 2.642 m.   Madagaskar
39 Antaninaomby 13° 28′ 00″ S, 48° 21′ 00″ E / 13.466666666667°S,48.35°E / -13.466666666667; 48.35
13° 28′ 09″ S, 48° 20′ 42″ E / 13.4692°S,48.345°E / -13.4692; 48.345
Adierazpen errorea: Hitz ezezaguna "br" Q1143947   Madagaskar
40 Antisana 0° 28′ 53″ S, 78° 08′ 27″ W / 0.48138888888889°S,78.140833333333°W / -0.48138888888889; -78.140833333333 5.753 m. Q211900   Ekuador
41 Antofagasta de la Sierra 25° 58′ 05″ S, 67° 32′ 09″ W / 25.968055555556°S,67.535833333333°W / -25.968055555556; -67.535833333333 4.000 m. Q772414   Argentina
42 Antofalla 25° 33′ 45″ S, 67° 52′ 51″ W / 25.5625°S,67.880833333333°W / -25.5625; -67.880833333333 6.409 m. Catamarcako probintzia   Argentina
43 Antsiferov 50° 12′ 00″ N, 154° 59′ 00″ E / 50.2°N,154.98333333333°E / 50.2; 154.98333333333 761 m. Q2109294   Errusia
44 Antuco 37° 24′ 36″ S, 71° 21′ 04″ W / 37.41°S,71.351111111111°W / -37.41; -71.351111111111 2.969 m. Q201131   Txile
45 Aogashima 32° 27′ 28″ N, 139° 45′ 33″ E / 32.457777777778°N,139.75916666667°E / 32.457777777778; 139.75916666667
32° 27′ 37″ N, 139° 45′ 43″ E / 32.460277777778°N,139.76194444444°E / 32.460277777778; 139.76194444444
Tokio
Hachijō suprefetura
  Japonia
46 Aogashima 32° 27′ 29″ N, 139° 45′ 32″ E / 32.458°N,139.759°E / 32.458; 139.759
47 Apo mendia 6° 59′ 15″ N, 125° 16′ 15″ E / 6.9875°N,125.27083333333°E / 6.9875; 125.27083333333 2.938 m. Davaoko eskualdea
Q13794
  Filipinak
48 Apoyeque 12° 14′ 30″ N, 86° 20′ 30″ W / 12.241666666667°N,86.341666666667°W / 12.241666666667; -86.341666666667 518 m.   Nikaragua
49 Aracar 24° 17′ 14″ S, 67° 47′ 34″ W / 24.287222222222°S,67.792777777778°W / -24.287222222222; -67.792777777778
24° 17′ 24″ S, 67° 47′ 00″ W / 24.29°S,67.7833°W / -24.29; -67.7833
6.082 m. Q514500   Argentina
50 Arāḑī an Nūrīyah 33° 10′ 41″ N, 37° 25′ 04″ E / 33.178055555556°N,37.417777777778°E / 33.178055555556; 37.417777777778 Rif Dimashq eskualdea   Siria
51 Arayat mendia 15° 12′ 00″ N, 120° 44′ 31″ E / 15.2°N,120.742°E / 15.2; 120.742 1.026 m. Erdialdeko Luzon
Q13870
Q55694
  Filipinak
52 Arḑ Amīrah 33° 01′ 40″ N, 37° 16′ 20″ E / 33.02778°N,37.27222°E / 33.02778; 37.27222 Rif Dimashq eskualdea   Siria
53 Arḑ Bint Samrā 33° 07′ 23″ N, 37° 17′ 43″ E / 33.1231°N,37.2953°E / 33.1231; 37.2953 Rif Dimashq eskualdea   Siria
54 Arḑ Umm al Qadhqādh 33° 26′ 52″ N, 37° 15′ 21″ E / 33.4477°N,37.2559°E / 33.4477; 37.2559 Rif Dimashq eskualdea   Siria
55 Arḑ Umm Raḩīl 33° 15′ 34″ N, 37° 23′ 18″ E / 33.259444444444°N,37.388333333333°E / 33.259444444444; 37.388333333333 Rif Dimashq eskualdea   Siria
56 Ardoukoba 11° 34′ 19″ N, 42° 29′ 45″ E / 11.571944444444°N,42.495833333333°E / 11.571944444444; 42.495833333333 298 m.   Djibuti
57 Argo Point 66° 15′ S, 60° 55′ W / 66.25°S,60.92°W / -66.25; -60.92 <no value>
58 Arhabeko Harra 15° 35′ 51″ N, 44° 02′ 46″ E / 15.5975°N,44.046111111111°E / 15.5975; 44.046111111111 3.100 m.   Yemen
59 Arik volcano 53° 22′ 00″ N, 158° 40′ 00″ E / 53.366666666667°N,158.66666666667°E / 53.366666666667; 158.66666666667 2.310 m.   Errusia
60 Arintica 18° 45′ S, 69° 03′ W / 18.75°S,69.05°W / -18.75; -69.05 5.597 m. Arica eta Parinacota eskualdea   Txile
61 Arizaro 24° 25′ 01″ S, 67° 59′ 15″ W / 24.416944°S,67.9875°W / -24.416944; -67.9875 5.754 m. Q514500   Argentina
62 Arjuno-Welirang 7° 45′ 54″ S, 112° 35′ 23″ E / 7.765°S,112.58972222222°E / -7.765; 112.58972222222
8° 13′ 19″ S, 112° 46′ 46″ E / 8.2219°S,112.7795°E / -8.2219; 112.7795
7° 44′ 00″ S, 112° 35′ 00″ E / 7.73333333°S,112.5833333°E / -7.73333333; 112.5833333
Adierazpen errorea: Hitz ezezaguna "br" Q11115   Indonesia
63 Arshan 47° 30′ N, 120° 42′ E / 47.5°N,120.7°E / 47.5; 120.7   Txinako Herri Errepublika
64 Arteni 40° 22′ 33″ N, 43° 47′ 06″ E / 40.375844444444°N,43.784880555556°E / 40.375844444444; 43.784880555556 2.047 m. Aragatsotn   Armenia
65 Asacha 52° 21′ 18″ N, 157° 49′ 37″ E / 52.355°N,157.827°E / 52.355; 157.827 1.910 m.   Errusia
66 Asama Yama 36° 28′ 54″ N, 138° 55′ 48″ E / 36.481666666667°N,138.93°E / 36.481666666667; 138.93 1.095 m. Gunma   Japonia
67 aSan Pedro-Pellado 35° 59′ 42″ S, 70° 53′ 11″ W / 35.9948665°S,70.8863297°W / -35.9948665; -70.8863297 3.621 m. Maule eskualdea   Txile
68 Ash Shalīl 33° 31′ 58″ N, 36° 43′ 48″ E / 33.532777777778°N,36.73°E / 33.532777777778; 36.73 Rif Dimashq eskualdea   Siria
69 Aso mendia 32° 53′ 06″ N, 131° 06′ 15″ E / 32.885°N,131.10416666667°E / 32.885; 131.10416666667 Adierazpen errorea: Hitz ezezaguna "br" Kumamoto   Japonia
70 Ata 31° 13′ N, 130° 34′ E / 31.22°N,130.57°E / 31.22; 130.57   Japonia
71 Ata volcano 27° 10′ 55″ S, 68° 34′ 34″ W / 27.1819°S,68.5762°W / -27.1819; -68.5762
27° 10′ 55″ S, 68° 34′ 34″ W / 27.181944444444°S,68.576111111111°W / -27.181944444444; -68.576111111111
6.501 m. Q1080210 Argentina
Txile
72 Atacazo 0° 21′ 26″ S, 78° 37′ 09″ W / 0.35722222222222°S,78.619166666667°W / -0.35722222222222; -78.619166666667 4.463 m. Q272586   Ekuador
73 Atlasov 50° 52′ 00″ N, 155° 34′ 00″ E / 50.866666666667°N,155.56666666667°E / 50.866666666667; 155.56666666667
50° 51′ 35″ N, 155° 33′ 34″ E / 50.859722222222°N,155.55944444444°E / 50.859722222222; 155.55944444444
2.339 m. Q2109294   Errusia
74 Atsonupuri 44° 48′ 26″ N, 147° 07′ 39″ E / 44.807222222222°N,147.1275°E / 44.807222222222; 147.1275 Adierazpen errorea: Hitz ezezaguna "br" Nemuro suprefetura
Q2213976
  Errusia
75 Aucanquilcha 21° 13′ 00″ S, 68° 28′ 00″ W / 21.216666666667°S,68.466666666667°W / -21.216666666667; -68.466666666667 6.176 m. Antofagasta eskualdea   Txile
76 Auch   Frantzia
77 Audili 14° 55′ 57″ N, 39° 54′ 35″ E / 14.9325°N,39.909722222222°E / 14.9325; 39.909722222222 140 m.   Eritrea
78 Azhdahak 40° 13′ 33″ N, 44° 56′ 50″ E / 40.225761111111°N,44.947255555556°E / 40.225761111111; 44.947255555556 3.598 m. Gegharkunik
Kotaik
  Armenia
79 Azul 12° 33′ 11″ N, 83° 57′ 32″ W / 12.55305556°N,83.95888889°W / 12.55305556; -83.95888889
12° 31′ 44″ N, 83° 52′ 08″ W / 12.528888888889°N,83.868888888889°W / 12.528888888889; -83.868888888889
201 m. Hego Atlantikoko Eskualde Autonomoa   Nikaragua
80 Baekdu mendia 41° 59′ 34″ N, 128° 04′ 38″ E / 41.992777777778°N,128.07722222222°E / 41.992777777778; 128.07722222222 2.744 m. Ryanggang
Jilin
Ipar Korea
Txinako Herri Errepublika
81 Bagabag 4° 48′ 00″ S, 146° 14′ 00″ E / 4.8°S,146.23333333333°E / -4.8; 146.23333333333 Madang   Papua Ginea Berria
82 Bal Haf 14° 03′ 00″ N, 48° 20′ 00″ E / 14.05°N,48.333333333333°E / 14.05; 48.333333333333 233 m. Adengo golkoa   Yemen
83 Balagan-Tas 65° 57′ 30″ N, 145° 53′ 35″ E / 65.958258333333°N,145.89305°E / 65.958258333333; 145.89305 993 m. Yakutia   Errusia
84 Ballen piramidea 31° 45′ 15″ S, 159° 15′ 06″ E / 31.754166666667°S,159.25166666667°E / -31.754166666667; 159.25166666667 562 m. Hegoaldeko Gales Berria   Australia
85 Baluan Island 2° 33′ 00″ S, 147° 17′ 00″ E / 2.55°S,147.28333333333°E / -2.55; 147.28333333333 Manus   Papua Ginea Berria
86 Baluran 7° 51′ 00″ S, 114° 22′ 00″ E / 7.85°S,114.36666666667°E / -7.85; 114.36666666667
7° 50′ 47″ S, 114° 21′ 44″ E / 7.8463888888889°S,114.36222222222°E / -7.8463888888889; 114.36222222222
Adierazpen errorea: Hitz ezezaguna "br" Q11134
Ekialdeko Java
  Indonesia
87 Balut Island 5° 24′ 00″ N, 125° 22′ 30″ E / 5.4°N,125.375°E / 5.4; 125.375
5° 24′ 00″ N, 125° 23′ 30″ E / 5.4°N,125.39166666667°E / 5.4; 125.39166666667
862 m. Q314999   Filipinak
88 Bam 3° 37′ 00″ S, 144° 49′ 00″ E / 3.6166666666667°S,144.81666666667°E / -3.6166666666667; 144.81666666667 Ekialdeko Sepik   Papua Ginea Berria
89 Banda Api 4° 31′ 30″ S, 129° 52′ 17″ E / 4.525°S,129.87138888889°E / -4.525; 129.87138888889 640 m.   Indonesia
90 Bandama Caldera 28° 02′ 00″ N, 15° 27′ 20″ W / 28.033333°N,15.455556°W / 28.033333; -15.455556 569 m. Las Palmasko probintzia   Espainia
91 Banne d'Ordanche 45° 36′ 39″ N, 2° 46′ 22″ E / 45.6108°N,2.77278°E / 45.6108; 2.77278 1.512 m. Puy-de-Dôme   Frantzia
92 Baransky 45° 06′ 12″ N, 148° 00′ 56″ E / 45.103333333333°N,148.01555555556°E / 45.103333333333; 148.01555555556 1.132 m. Q2213976   Errusia
93 Bárðarbunga 64° 38′ 27″ N, 17° 31′ 40″ W / 64.640833333333°N,17.527777777778°W / 64.640833333333; -17.527777777778 2.010 m. Þingeyjarsveit   Islandia
94 Bas Dong Nai 10° 48′ N, 107° 12′ E / 10.8°N,107.2°E / 10.8; 107.2   Vietnam
95 Batapona Mountain 2° 32′ 35″ S, 147° 17′ 40″ E / 2.5430555555556°S,147.29444444444°E / -2.5430555555556; 147.29444444444 121 m. Manus   Papua Ginea Berria
96 Batu Tara 7° 47′ 30″ S, 123° 34′ 45″ E / 7.7916666666667°S,123.57916666667°E / -7.7916666666667; 123.57916666667 748 m.   Indonesia
97 Bayonnaise Rocks 31° 53′ 00″ N, 139° 55′ 00″ E / 31.883333333333°N,139.91666666667°E / 31.883333333333; 139.91666666667   Japonia
98 Beerenberg 71° 04′ 47″ N, 8° 09′ 21″ W / 71.079666666667°N,8.1558805555556°W / 71.079666666667; -8.1558805555556 2.277 m. Jan Mayen   Norvegia
99 Behm Canal-Rudyerd Bay 55° 19′ N, 131° 03′ W / 55.32°N,131.05°W / 55.32; -131.05   Ameriketako Estatu Batuak
100 Belinda mendia 58° 26′ 00″ S, 26° 20′ 00″ W / 58.43333333°S,26.33333333°W / -58.43333333; -26.33333333 1.370 m. Hegoaldeko Georgiak eta Hegoaldeko Sandwich uharteak   Erresuma Batua
101 Bellerberg volcano 50° 20′ 50″ N, 7° 13′ 49″ E / 50.347334°N,7.230359°E / 50.347334; 7.230359 Q516611   Alemania
102 Bely 57° 53′ N, 160° 32′ E / 57.88°N,160.53°E / 57.88; 160.53 2.080 m.   Errusia
103 Benbow 16° 15′ 39″ S, 168° 05′ 48″ E / 16.2608°S,168.0967°E / -16.2608; 168.0967 908 m.   Vanuatu
104 Benham Plateau 16° 30′ N, 124° 45′ E / 16.5°N,124.75°E / 16.5; 124.75   Filipinak
105 Bental mendia 33° 07′ 45″ N, 35° 46′ 58″ E / 33.129166666667°N,35.782777777778°E / 33.129166666667; 35.782777777778
33° 07′ 41″ N, 35° 47′ 08″ E / 33.1281°N,35.7856°E / 33.1281; 35.7856
1.171 m. Golan Israel
Siria
106 Berutarube 44° 28′ 30″ N, 146° 55′ 38″ E / 44.475°N,146.92722222222°E / 44.475; 146.92722222222 1.221 m. Q2213976   Errusia
107 Bibinoi Hill 0° 46′ 00″ S, 127° 43′ 00″ E / 0.76666666666667°S,127.71666666667°E / -0.76666666666667; 127.71666666667 900 m.   Indonesia
108 Big Ben 53° 06′ 05″ S, 73° 30′ 43″ E / 53.101388888889°S,73.511944444444°E / -53.101388888889; 73.511944444444 2.745 m. Heard eta McDonald uharteak   Australia
109 Biliran 11° 31′ 23″ N, 124° 32′ 06″ E / 11.523°N,124.535°E / 11.523; 124.535 1.301 m. Ekialdeko Bisayak
Q13751
  Filipinak
110 Billy Mitchell 6° 06′ 00″ S, 155° 13′ 00″ E / 6.1°S,155.21666666667°E / -6.1; 155.21666666667 1.544 m. Bougainvilleko Eskualde Autonomoa   Papua Ginea Berria
111 Bingushi Yama 36° 29′ 17″ N, 138° 51′ 46″ E / 36.4881°N,138.86291°E / 36.4881; 138.86291 1.291 m. Gunma   Japonia
112 Bir Borhut 15° 33′ 00″ N, 50° 38′ 00″ E / 15.55°N,50.633333333333°E / 15.55; 50.633333333333   Yemen
113 Bisaroques volcano 42° 10′ 57″ N, 2° 30′ 10″ E / 42.18246944°N,2.50288611°E / 42.18246944; 2.50288611
42° 10′ 56″ N, 2° 30′ 12″ E / 42.1822°N,2.50325°E / 42.1822; 2.50325
546 m. Olot   Espainia
114 Biu Plateau 10° 45′ N, 12° 00′ E / 10.75°N,12°E / 10.75; 12
10° 33′ 00″ N, 12° 08′ 00″ E / 10.55°N,12.1333333°E / 10.55; 12.1333333
  Nigeria
115 Black Butte 43° 11′ 07″ N, 114° 21′ 10″ W / 43.185367°N,114.352691°W / 43.185367; -114.352691 1.550 m. Lincoln konderria (Idaho)   Ameriketako Estatu Batuak
116 Black Butte Crater Lava Field 43° 10′ 59″ N, 114° 21′ 07″ W / 43.183°N,114.352°W / 43.183; -114.352   Ameriketako Estatu Batuak
117 Black Rock Desert volcanic field 38° 58′ 00″ N, 112° 30′ 00″ W / 38.966666666667°N,112.5°W / 38.966666666667; -112.5 Utah   Ameriketako Estatu Batuak
118 Bláhnjúkur 63° 58′ 36″ N, 19° 04′ 05″ W / 63.9768°N,19.0681°W / 63.9768; -19.0681 940 m. Rangárþing ytra   Islandia
119 Blanca, Laguna 39° 01′ S, 70° 22′ W / 39.02°S,70.37°W / -39.02; -70.37   Argentina
120 Bliznetsy 57° 21′ 03″ N, 161° 22′ 12″ E / 57.350833333333°N,161.37°E / 57.350833333333; 161.37   Errusia
121 Blue Lake Crater 44° 24′ 41″ N, 121° 46′ 26″ W / 44.411388888889°N,121.77388888889°W / 44.411388888889; -121.77388888889 Oregon   Ameriketako Estatu Batuak
122 Blup Blup 3° 30′ 24″ S, 144° 36′ 18″ E / 3.5066666666667°S,144.605°E / -3.5066666666667; 144.605   Papua Ginea Berria
123 Bobrof 51° 54′ 30″ N, 177° 26′ 20″ W / 51.90833333°N,177.4388889°W / 51.90833333; -177.4388889
51° 54′ 24″ N, 177° 26′ 32″ W / 51.9067°N,177.4422°W / 51.9067; -177.4422
  Ameriketako Estatu Batuak
124 Bogachevsky 54° 58′ 24″ N, 160° 42′ 26″ E / 54.973214°N,160.707136°E / 54.973214; 160.707136 Kamtxatka   Errusia
125 Bogdan Khmelnitsky 45° 20′ 13″ N, 147° 55′ 13″ E / 45.336944444444°N,147.92027777778°E / 45.336944444444; 147.92027777778
45° 22′ 37″ N, 147° 54′ 48″ E / 45.37698°N,147.91324°E / 45.37698; 147.91324
1.540 m. Nemuro suprefetura
Q2213976
  Errusia
126 Bogoria 0° 15′ N, 36° 05′ E / 0.25°N,36.08°E / 0.25; 36.08   Kenya
127 Boina (fumarolové pole) 11° 15′ 00″ N, 41° 50′ 00″ E / 11.25°N,41.833333333333°E / 11.25; 41.833333333333 300 m.   Djibuti
128 Bolshaya Ipelka 52° 39′ 48″ N, 156° 58′ 21″ E / 52.663333333333°N,156.9725°E / 52.663333333333; 156.9725 1.154 m. Kamtxatka   Errusia
129 Bolshe-Bannaya 52° 54′ 00″ N, 157° 46′ 00″ E / 52.9°N,157.76666666667°E / 52.9; 157.76666666667   Errusia
130 Bolshoi Payalpan 55° 50′ 00″ N, 157° 45′ 00″ E / 55.833333333333°N,157.75°E / 55.833333333333; 157.75 1.906 m.   Errusia
131 Bolshoy Kekuknaysky 56° 30′ 00″ N, 157° 58′ 00″ E / 56.5°N,157.96666666667°E / 56.5; 157.96666666667 1.401 m.   Errusia
132 Boomerang Seamount 38° 11′ 18″ S, 78° 23′ 04″ E / 38.188336111111°S,78.384458333333°E / -38.188336111111; 78.384458333333   Frantzia
133 Borawli 13° 18′ 14″ N, 40° 59′ 11″ E / 13.303888888889°N,40.986388888889°E / 13.303888888889; 40.986388888889 812 m. Q3444683
Q193494
  Etiopia
134 Borawli 11° 38′ 00″ N, 41° 27′ 00″ E / 11.633333333333°N,41.45°E / 11.633333333333; 41.45   Etiopia
135 Borawli 13° 18′ N, 40° 59′ E / 13.3°N,40.98°E / 13.3; 40.98   Etiopia
136 Bordeira (Fogo) 2.692 m.   Cabo Verde
137 Bouillante Chain 16° 07′ N, 61° 45′ W / 16.12°N,61.75°W / 16.12; -61.75   Frantzia
138 Bratan 8° 17′ 00″ S, 115° 08′ 00″ E / 8.2833333333333°S,115.13333333333°E / -8.2833333333333; 115.13333333333 2.276 m.   Indonesia
139 Brava 14° 51′ 00″ N, 24° 43′ 00″ W / 14.85°N,24.716666666667°W / 14.85; -24.716666666667   Cabo Verde
140 Brennisteinsalda 63° 58′ 51″ N, 19° 08′ 45″ W / 63.980833°N,19.145833°W / 63.980833; -19.145833 855 m. Rangárþing ytra   Islandia
141 Bridgeman Island 62° 04′ 00″ S, 56° 44′ 00″ W / 62.066666666667°S,56.733333333333°W / -62.066666666667; -56.733333333333 240 m. Itun Antartikoko eskualde <no value>
142 Brontona Island   Errusia
143 Brothers volcano 34° 52′ 29″ S, 179° 04′ 31″ E / 34.874722222222°S,179.07527777778°E / -34.874722222222; 179.07527777778
  Zeelanda Berria
144 Broutona 46° 43′ 00″ N, 150° 44′ 00″ E / 46.716666666667°N,150.73333333333°E / 46.716666666667; 150.73333333333 801 m. Q2213976   Errusia
145 Buckle Island 66° 47′ 00″ S, 163° 15′ 00″ E / 66.783333333333°S,163.25°E / -66.783333333333; 163.25 Itun Antartikoko eskualde <no value>
146 Bud Dajo 6° 00′ 48″ N, 121° 03′ 24″ E / 6.01333333°N,121.05666667°E / 6.01333333; 121.05666667 620 m. Mindanao Musulmaneko Eskualde Autonomoa
Q13887
  Filipinak
147 Bukit Daun 3° 23′ S, 102° 22′ E / 3.38°S,102.37°E / -3.38; 102.37 2.467 m. Sumatra   Indonesia
148 Bukit Lumut Balai 4° 13′ S, 103° 37′ E / 4.22°S,103.62°E / -4.22; 103.62 2.055 m.   Indonesia
149 Bur ni Telong 4° 46′ 08″ N, 96° 49′ 16″ E / 4.768889°N,96.8211°E / 4.768889; 96.8211 2.617 m.   Indonesia
150 Búrfell 64° 05′ 13″ N, 19° 49′ 40″ W / 64.08694444°N,19.82777778°W / 64.08694444; -19.82777778 669 m. Q335459   Islandia
151 Bus-Obo 47° 07′ 00″ N, 109° 05′ 00″ E / 47.116666666667°N,109.08333333333°E / 47.116666666667; 109.08333333333
47° 07′ N, 109° 05′ E / 47.12°N,109.08°E / 47.12; 109.08
  Mongolia
152 Butak mendia 7° 55′ S, 112° 27′ E / 7.92°S,112.45°E / -7.92; 112.45 2.868 m. Q11095   Indonesia
153 Butay 9° 06′ 59″ N, 124° 45′ 59″ E / 9.1163888888889°N,124.76638888889°E / 9.1163888888889; 124.76638888889 340 m. Q13769   Filipinak
154 Buzzard Creek 64° 04′ 00″ N, 148° 25′ 18″ W / 64.066666666667°N,148.42166666667°W / 64.066666666667; -148.42166666667 830 m. Alaska   Ameriketako Estatu Batuak
155 Buzzard Creek 64° 03′ 43″ N, 148° 25′ 59″ W / 64.062°N,148.433°W / 64.062; -148.433 Alaska   Ameriketako Estatu Batuak
156 Cabalian sumendia 10° 17′ 08″ N, 125° 13′ 04″ E / 10.28555556°N,125.21777778°E / 10.28555556; 125.21777778 945 m. Q13884
Ekialdeko Bisayak
  Filipinak
157 Cabezo Negro de Zeneta 37° 59′ 52″ N, 0° 57′ 55″ W / 37.9978°N,0.965278°W / 37.9978; -0.965278 203 m.   Espainia
158 Cagua sumendia 18° 13′ 18″ N, 122° 07′ 24″ E / 18.221666666667°N,122.12333333333°E / 18.221666666667; 122.12333333333 1.160 m. Cagayan Harana
Q13759
  Filipinak
159 Calbuco sumendia 41° 19′ 58″ S, 72° 36′ 40″ W / 41.332777777778°S,72.611111111111°W / -41.332777777778; -72.611111111111 2.003 m. Araucanía eskualdea   Txile
160 Caldeira de l'Agrio 37° 51′ S, 71° 00′ W / 37.85°S,71°W / -37.85; -71 2.300 m.   Argentina
161 Caldera de Caviahue   Argentina
162 Caldera de Pino Hachado   Argentina
163 Callaqui 37° 55′ 00″ S, 71° 27′ 00″ W / 37.916666666667°S,71.45°W / -37.916666666667; -71.45 3.164 m. Q201131   Txile
164 Camaldoli 40° 51′ 27″ N, 14° 11′ 29″ E / 40.8575°N,14.1914°E / 40.8575; 14.1914 459 m. Campania   Italia
165 Camiguin de Babuyanes 18° 50′ 00″ N, 121° 51′ 36″ E / 18.83333333°N,121.86°E / 18.83333333; 121.86 712 m. Cagayan Harana
Q13759
Q49062
  Filipinak
166 Camiguin Volcano 9° 12′ 55″ N, 124° 38′ 48″ E / 9.2152777777778°N,124.64666666667°E / 9.2152777777778; 124.64666666667 344 m. Q13769   Filipinak
167 Camp Hill 57° 35′ 26″ N, 130° 46′ 00″ W / 57.59055556°N,130.76666667°W / 57.59055556; -130.76666667   Kanada
168 Campana 9° 12′ 30″ N, 124° 42′ 30″ E / 9.2083333333333°N,124.70833333333°E / 9.2083333333333; 124.70833333333 545 m. Q13769   Filipinak
169 Can Tià vulcano 42° 07′ 23″ N, 2° 32′ 43″ E / 42.122925°N,2.54530278°E / 42.122925; 2.54530278 Garrotxa   Espainia
170 Cancajanag 11° 04′ 00″ N, 124° 47′ 00″ E / 11.06666667°N,124.78333333°E / 11.06666667; 124.78333333 900 m.   Filipinak
171 Cantal mountains 45° 06′ 34″ N, 2° 40′ 34″ E / 45.10944°N,2.67611°E / 45.10944; 2.67611 1.855 m. Cantal   Frantzia
172 Cariliao
173 Carrizozo Malpais 33° 46′ N, 106° 00′ W / 33.77°N,106°W / 33.77; -106 Mexiko Berria   Ameriketako Estatu Batuak
174 Casablanco sumendia 40° 46′ 17″ S, 72° 00′ 00″ W / 40.77138889°S,72°W / -40.77138889; -72
40° 45′ 49″ S, 72° 12′ 45″ W / 40.7635°S,72.2126°W / -40.7635; -72.2126
1.990 m. Los Lagos eskualdea   Txile
175 Casiri 17° 28′ 00″ S, 69° 48′ 48″ W / 17.46666667°S,69.81333333°W / -17.46666667; -69.81333333 5.650 m. Q207413   Peru
176 Casita sumendia 12° 41′ 37″ N, 86° 57′ 51″ W / 12.69348°N,86.96417°W / 12.69348; -86.96417 1.125 m. Chinandegako departamendua   Nikaragua
177 Castle Hill of Verpelét 47° 51′ 39″ N, 20° 12′ 27″ E / 47.8608294°N,20.2074194°E / 47.8608294; 20.2074194 58 m. Q1184524   Hungaria
178 Cay 45° 03′ 45″ S, 72° 59′ 09″ W / 45.0625°S,72.98583333°W / -45.0625; -72.98583333 2.090 m. Aisén probintzia   Txile
179 Cayambe 0° 01′ 44″ N, 77° 59′ 10″ W / 0.029°N,77.986°W / 0.029; -77.986 5.796 m. Q272586   Ekuador
180 Cayutue-La Vigueria 41° 15′ S, 72° 16′ W / 41.25°S,72.27°W / -41.25; -72.27 506 m. Llanquihue probintzia   Txile
181 Central Skåne Volcanic Province   Suedia
182 Central uhartea 3° 30′ N, 36° 03′ E / 3.5°N,36.05°E / 3.5; 36.05 Kenya   Kenya
183 Cereme mendia 6° 53′ 31″ S, 108° 24′ 00″ E / 6.8919444444444°S,108.4°E / -6.8919444444444; 108.4 3.078 m. Q10376   Indonesia
184 Cerro Alto del Volcán 27° 23′ 46″ S, 67° 17′ 07″ W / 27.396°S,67.2853°W / -27.396; -67.2853 4.889 m. Catamarcako probintzia   Argentina
185 Cerro Alumbrera 26° 08′ 33″ S, 67° 25′ 27″ W / 26.1425°S,67.424166666667°W / -26.1425; -67.424166666667 3.411 m. Catamarcako probintzia   Argentina
186 Cerro Antzitacuaro 19° 45′ 39″ N, 102° 04′ 14″ W / 19.76083°N,102.07045°W / 19.76083; -102.07045 2.348 m. Mexikoko estatua   Mexiko
187 Cerro Asososca 12° 27′ 11″ N, 86° 40′ 30″ W / 12.453°N,86.675°W / 12.453; -86.675   Nikaragua
188 Cerro Azul 35° 39′ 12″ S, 70° 45′ 39″ W / 35.653333333333°S,70.760833333333°W / -35.653333333333; -70.760833333333 3.788 m. San Clemente   Txile
189 Cerro Bayo Complex 25° 25′ 00″ S, 68° 35′ 00″ W / 25.416666666667°S,68.583333333333°W / -25.416666666667; -68.583333333333 5.401 m. Q772414   Txile
190 Cerro Bravo 5° 05′ 21″ N, 75° 17′ 32″ W / 5.0891666666667°N,75.292222222222°W / 5.0891666666667; -75.292222222222 3.985 m.   Kolonbia
191 Cerro Catzicapacuaritiro 19° 45′ 47″ N, 102° 03′ 28″ W / 19.763055555556°N,102.05777777778°W / 19.763055555556; -102.05777777778 2.240 m. Mexikoko estatua   Mexiko
192 Cerro Chino 19° 24′ 53″ N, 102° 06′ 21″ W / 19.414722222222°N,102.10583333333°W / 19.414722222222; -102.10583333333 1.897 m. Michoacán   Mexiko
193 Cerro Chino (bolkan sa Guatemala, Departamento de Escuintla) 14° 24′ N, 90° 36′ W / 14.4°N,90.6°W / 14.4; -90.6 Escuintla   Guatemala
194 Cerro Chiquito 14° 23′ 00″ N, 90° 36′ 00″ W / 14.383333333333°N,90.6°W / 14.383333333333; -90.6 Guatemala   Guatemala
195 Cerro Ciricuti 19° 26′ 09″ N, 102° 10′ 37″ W / 19.435833333333°N,102.17694444444°W / 19.435833333333; -102.17694444444 2.359 m. Michoacán   Mexiko
196 Cerro Colorado 31° 54′ 45″ N, 113° 18′ 03″ W / 31.9126°N,113.3007°W / 31.9126; -113.3007 202 m. Sonora   Mexiko
197 Cerro Colorado 22° 35′ 32″ S, 67° 55′ 20″ W / 22.59233333°S,67.92216667°W / -22.59233333; -67.92216667 5.748 m. Q201349   Txile
198 Cerro Congo 10° 15′ 16″ N, 84° 13′ 38″ W / 10.254444444444°N,84.227222222222°W / 10.254444444444; -84.227222222222 1.670 m. Alajuela (probintzia)   Costa Rica
199 Cerro Cono Fontana 45° 01′ 31″ S, 71° 26′ 17″ W / 45.025277777778°S,71.438055555556°W / -45.025277777778; -71.438055555556 1.306 m. Chubuteko probintzia   Argentina
200 Cerro Copitiro 19° 29′ 10″ N, 102° 03′ 08″ W / 19.486111111111°N,102.05222222222°W / 19.486111111111; -102.05222222222 2.173 m. Michoacán   Mexiko
201 Cerro de Afuera 19° 17′ 12″ N, 102° 16′ 57″ W / 19.28677°N,102.28249°W / 19.28677; -102.28249 1.994 m. Michoacán   Mexiko
202 Cerro de Asososca 12° 27′ 12″ N, 86° 40′ 33″ W / 12.453333333333°N,86.675833333333°W / 12.453333333333; -86.675833333333 803 m. Leongo departamendua   Nikaragua
203 Cerro de las Flores (bolkan) 14° 18′ N, 90° 00′ W / 14.3°N,90°W / 14.3; -90 Jutiapa   Guatemala
204 Cerro El Cajete 19° 28′ 24″ N, 102° 02′ 32″ W / 19.47328°N,102.04223°W / 19.47328; -102.04223 2.148 m. Michoacán   Mexiko
205 Cerro El Chupadero 19° 18′ 37″ N, 102° 17′ 25″ W / 19.31014°N,102.29017°W / 19.31014; -102.29017 2.150 m. Michoacán   Mexiko
206 Cerro El Cohetero 19° 16′ 19″ N, 102° 19′ 58″ W / 19.27184°N,102.3327°W / 19.27184; -102.3327 1.969 m. Michoacán   Mexiko
207 Cerro El Colorado 19° 25′ 29″ N, 102° 10′ 07″ W / 19.42476°N,102.16873°W / 19.42476; -102.16873 2.198 m. Michoacán   Mexiko
208 Cerro El Cóndor 26° 37′ 51″ S, 68° 21′ 41″ W / 26.6309°S,68.3614°W / -26.6309; -68.3614 6.373 m. Q772414   Argentina
209 Cerro El Costillón 19° 18′ 12″ N, 102° 18′ 07″ W / 19.303333333333°N,102.30194444444°W / 19.303333333333; -102.30194444444 2.034 m. Michoacán   Mexiko
210 Cerro El Derrumbadero 19° 46′ 25″ N, 102° 00′ 32″ W / 19.773611111111°N,102.00888888889°W / 19.773611111111; -102.00888888889 2.309 m. Mexikoko estatua   Mexiko
211 Cerro El Jabalí 19° 27′ 02″ N, 102° 06′ 48″ W / 19.45045°N,102.11325°W / 19.45045; -102.11325 2.060 m. Michoacán   Mexiko
212 Cerro El Llahuacuaro 19° 25′ 34″ N, 102° 14′ 24″ W / 19.426111111111°N,102.24°W / 19.426111111111; -102.24 2.770 m. Michoacán   Mexiko
213 Cerro El Molcajete 21° 03′ 03″ N, 104° 24′ 38″ W / 21.050833333333°N,104.41055555556°W / 21.050833333333; -104.41055555556 1.129 m. Nayarit   Mexiko
214 Cerro El Muerto 27° 03′ 27″ S, 68° 29′ 02″ W / 27.0575°S,68.483888888889°W / -27.0575; -68.483888888889 6.542 m. Q1080210 Txile
Argentina
215 Cerro El Pacayal 13° 28′ 00″ N, 88° 20′ 00″ W / 13.466666666667°N,88.333333333333°W / 13.466666666667; -88.333333333333 1.012 m. San Miguel departamendua   El Salvador
216 Cerro El Puerto 19° 28′ 32″ N, 102° 02′ 10″ W / 19.47546°N,102.03624°W / 19.47546; -102.03624 2.213 m. Michoacán   Mexiko
217 Cerro El Rosario 19° 26′ 19″ N, 102° 09′ 21″ W / 19.438611111111°N,102.15583333333°W / 19.438611111111; -102.15583333333 2.143 m. Michoacán   Mexiko
218 Cerro El Taburete 13° 26′ 12″ N, 88° 31′ 54″ W / 13.4367°N,88.5317°W / 13.4367; -88.5317 828 m. Usulután departamendua   El Salvador
219 Cerro Escalerilla 18° 47′ 01″ N, 103° 42′ 20″ W / 18.783611111111°N,103.70555555556°W / 18.783611111111; -103.70555555556 87 m. Colima   Mexiko
220 Cerro Estiladero 19° 26′ 40″ N, 102° 11′ 51″ W / 19.444444444444°N,102.1975°W / 19.444444444444; -102.1975 2.621 m. Michoacán   Mexiko
221 Cerro Grande 19° 30′ 54″ N, 103° 57′ 14″ W / 19.515°N,103.95388888889°W / 19.515; -103.95388888889 2.522 m. Jalisco   Mexiko
222 Cerro Grande (bolkan sa Guatemala, Departamento de Guatemala) 14° 23′ 00″ N, 90° 35′ 00″ W / 14.383333333333°N,90.583333333333°W / 14.383333333333; -90.583333333333 Guatemala   Guatemala
223 Cerro Huahuarua 19° 45′ 46″ N, 102° 03′ 45″ W / 19.762777777778°N,102.0625°W / 19.762777777778; -102.0625 2.235 m. Mexikoko estatua   Mexiko
224 Cerro Itzhuitz 16° 29′ 22″ N, 92° 24′ 31″ W / 16.48941°N,92.40866°W / 16.48941; -92.40866 1.863 m. Chiapas   Mexiko
225 Cerro Jicalmi 19° 23′ 33″ N, 102° 04′ 38″ W / 19.3925°N,102.07722222222°W / 19.3925; -102.07722222222 1.685 m. Michoacán   Mexiko
226 Cerro La Alberca 19° 21′ 52″ N, 102° 17′ 49″ W / 19.364444444444°N,102.29694444444°W / 19.364444444444; -102.29694444444 2.788 m. Michoacán   Mexiko
227 Cerro La Batea 19° 07′ 47″ N, 102° 09′ 12″ W / 19.129722222222°N,102.15333333333°W / 19.129722222222; -102.15333333333 586 m. Michoacán   Mexiko
228 Cerro La Mariposa 14° 28′ 00″ N, 90° 37′ 00″ W / 14.466666666667°N,90.616666666667°W / 14.466666666667; -90.616666666667 Guatemala   Guatemala
229 Cerro La Montaña (bolkan) 14° 27′ 00″ N, 90° 35′ 00″ W / 14.45°N,90.583333333333°W / 14.45; -90.583333333333 Guatemala   Guatemala
230 Cerro La Pastoria 31° 59′ 36″ N, 113° 40′ 18″ W / 31.993333333333°N,113.67166666667°W / 31.993333333333; -113.67166666667 232 m. Sonora   Mexiko
231 Cerro La Perita 19° 27′ 21″ N, 102° 12′ 18″ W / 19.45579°N,102.20503°W / 19.45579; -102.20503 2.687 m. Michoacán   Mexiko
232 Cerro La Tinaja 19° 10′ 09″ N, 101° 31′ 14″ W / 19.169166666667°N,101.52055555556°W / 19.169166666667; -101.52055555556 1.714 m. Michoacán   Mexiko
233 Cerro Las Varas 19° 27′ 50″ N, 102° 07′ 45″ W / 19.463888888889°N,102.12916666667°W / 19.463888888889; -102.12916666667 2.154 m. Michoacán   Mexiko
234 Cerro Las Vueltas 19° 15′ 02″ N, 102° 11′ 10″ W / 19.250555555556°N,102.18611111111°W / 19.250555555556; -102.18611111111 1.209 m. Michoacán   Mexiko
235 Cerro Las Yerbas 19° 46′ 16″ N, 102° 01′ 54″ W / 19.77112°N,102.03154°W / 19.77112; -102.03154 2.195 m. Mexikoko estatua   Mexiko
236 Cerro Limón (bolkan) 14° 27′ N, 90° 36′ W / 14.45°N,90.6°W / 14.45; -90.6 Guatemala   Guatemala
237 Cerro Los Pozos 19° 46′ 20″ N, 102° 01′ 21″ W / 19.772222222222°N,102.0225°W / 19.772222222222; -102.0225 2.219 m. Mexikoko estatua   Mexiko
238 Cerro Macá 45° 06′ 21″ S, 73° 10′ 09″ W / 45.105833333333°S,73.169166666667°W / -45.105833333333; -73.169166666667 2.300 m. Aisén probintzia   Txile
239 Cerro Machín 4° 29′ 00″ N, 75° 23′ 30″ W / 4.4833333333333°N,75.391666666667°W / 4.4833333333333; -75.391666666667 2.650 m. Tolima   Kolonbia
240 Cerro Mal Paso (bolkan) 14° 28′ 00″ N, 90° 35′ 00″ W / 14.466666666667°N,90.583333333333°W / 14.466666666667; -90.583333333333 Guatemala   Guatemala
241 Cerro Mancira 18° 31′ 59″ N, 103° 31′ 21″ W / 18.5331°N,103.5226°W / 18.5331; -103.5226 479 m. Michoacán   Mexiko
242 Cerro Mirador 42° 19′ 39″ S, 72° 43′ 57″ W / 42.32746°S,72.73249°W / -42.32746; -72.73249 177 m. Los Lagos eskualdea   Txile
243 Cerro Morado 27° 20′ 50″ S, 67° 15′ 29″ W / 27.347222222222°S,67.258055555556°W / -27.347222222222; -67.258055555556 4.582 m. Catamarcako probintzia   Argentina
244 Cerro Morazurco 1° 16′ 14″ N, 77° 14′ 27″ W / 1.2706°N,77.2407°W / 1.2706; -77.2407 3.171 m.   Kolonbia
245 Cerro Negro 25° 01′ 00″ S, 68° 24′ 00″ W / 25.01667°S,68.4°W / -25.01667; -68.4 5.062 m.   Argentina
246 Cerro Negro 27° 18′ 51″ S, 67° 17′ 24″ W / 27.314166666667°S,67.29°W / -27.314166666667; -67.29 4.518 m. Catamarcako probintzia   Argentina
247 Cerro Nicholson 16° 15′ 38″ S, 71° 43′ 48″ W / 16.260556°S,71.73°W / -16.260556; -71.73 8.282 m.   Peru
248 Cerro Ordáz 19° 48′ 06″ N, 102° 00′ 29″ W / 19.801666666667°N,102.00805555556°W / 19.801666666667; -102.00805555556 2.191 m. Mexikoko estatua   Mexiko
249 Cerro Pario 19° 28′ 13″ N, 102° 11′ 02″ W / 19.470277777778°N,102.18388888889°W / 19.470277777778; -102.18388888889 2.597 m. Michoacán   Mexiko
250 Cerro Prieto 32° 25′ 05″ N, 115° 18′ 29″ W / 32.418°N,115.308°W / 32.418; -115.308 223 m.   Mexiko
251 Cerro Santa María 10° 48′ 38″ N, 85° 19′ 02″ W / 10.810555555556°N,85.317222222222°W / 10.810555555556; -85.317222222222 1.872 m. Costa Rica   Costa Rica
252 Cerro Sapién 19° 27′ 04″ N, 102° 06′ 09″ W / 19.45112°N,102.10263°W / 19.45112; -102.10263 2.045 m. Michoacán   Mexiko
253 Cerro Singüil 14° 03′ 11″ N, 89° 37′ 53″ W / 14.053°N,89.6315°W / 14.053; -89.6315 957 m.   El Salvador
254 Cerro Solo 27° 06′ 30″ S, 68° 43′ 00″ W / 27.108333333333°S,68.716666666667°W / -27.108333333333; -68.716666666667 6.190 m. Q1080210 Argentina
Txile
255 Cerro Subida El Caracol 16° 39′ 55″ N, 92° 35′ 43″ W / 16.66518°N,92.59515°W / 16.66518; -92.59515 2.622 m. Chiapas   Mexiko
256 Cerro Tilarán 10° 27′ 03″ N, 84° 58′ 40″ W / 10.45083333°N,84.97777778°W / 10.45083333; -84.97777778 634 m.   Costa Rica
257 Cerro Tolar 27° 21′ 33″ S, 67° 17′ 34″ W / 27.359166666667°S,67.292777777778°W / -27.359166666667; -67.292777777778 4.601 m. Catamarcako probintzia   Argentina
258 Cerro Toloncha 23° 56′ 18″ S, 67° 58′ 30″ W / 23.938333333333°S,67.975°W / -23.938333333333; -67.975 4.479 m. Antofagasta eskualdea   Txile
259 Cerro Tralihue 38° 30′ 33″ S, 70° 53′ 54″ W / 38.5092°S,70.8983°W / -38.5092; -70.8983 1.791 m. Txile   Txile
260 Cerro Tujle 23° 50′ 07″ S, 67° 57′ 05″ W / 23.8354°S,67.9515°W / -23.8354; -67.9515 3.550 m.   Txile
261 Cerro Tumbiscatillo 19° 27′ 53″ N, 102° 10′ 22″ W / 19.464722222222°N,102.17277777778°W / 19.464722222222; -102.17277777778 2.714 m. Michoacán   Mexiko
262 Cerro Tuzgle 24° 03′ S, 66° 29′ W / 24.05°S,66.48°W / -24.05; -66.48
24° 03′ 22″ S, 66° 28′ 44″ W / 24.056°S,66.479°W / -24.056; -66.479
5.486 m. Jujuyko probintzia   Argentina
263 Cerro Verde 13° 49′ 38″ N, 89° 37′ 24″ W / 13.82722222°N,89.62333333°W / 13.82722222; -89.62333333
13° 49′ 40″ N, 89° 37′ 31″ W / 13.827777777778°N,89.625277777778°W / 13.827777777778; -89.625277777778
Adierazpen errorea: Hitz ezezaguna "br" Santa Ana departamendua   El Salvador
264 Cerro Volado 17° 24′ 13″ N, 97° 36′ 26″ W / 17.403611111111°N,97.607222222222°W / 17.403611111111; -97.607222222222 2.372 m. Oaxaca   Mexiko
265 Cerro Volcán 27° 47′ 40″ S, 68° 26′ 05″ W / 27.7945°S,68.4348°W / -27.7945; -68.4348 4.724 m. Catamarcako probintzia   Argentina
266 Cerro Volcán 46° 39′ 43″ S, 70° 47′ 26″ W / 46.6619°S,70.7905°W / -46.6619; -70.7905 556 m. Santa Cruzko probintzia   Argentina
267 Cerro Volcán (kono sa Bolivia, lat -22,33, long -67,95) 22° 19′ 42″ S, 67° 56′ 33″ W / 22.3283°S,67.9425°W / -22.3283; -67.9425 Bolivia   Bolivia
268 Cerro Volcán el Molcajete 19° 24′ 34″ N, 100° 29′ 04″ W / 19.409444444444°N,100.48444444444°W / 19.409444444444; -100.48444444444 1.574 m. Michoacán   Mexiko
269 Cerro Volcán Grande 47° 01′ 53″ S, 71° 13′ 28″ W / 47.031388888889°S,71.224444444444°W / -47.031388888889; -71.224444444444 1.373 m. Santa Cruzko probintzia   Argentina
270 Cerro Volcán Overo 34° 34′ 24″ S, 70° 01′ 13″ W / 34.5734°S,70.0202°W / -34.5734; -70.0202 4.553 m. Mendozako probintzia   Argentina
271 Cerro Volcánico 20° 39′ 00″ S, 68° 28′ 00″ W / 20.65°S,68.466666666667°W / -20.65; -68.466666666667 Txile   Txile
272 Cerros de Punguichay 39° 28′ 42″ S, 72° 12′ 55″ W / 39.4784°S,72.2154°W / -39.4784; -72.2154 779 m. Araucanía eskualdea   Txile
273 Ch'uga-ryong 38° 20′ N, 127° 20′ E / 38.33°N,127.33°E / 38.33; 127.33 Ipar Korea
Hego Korea
274 Chachani 16° 11′ 39″ S, 71° 31′ 54″ W / 16.194166666667°S,71.531666666667°W / -16.194166666667; -71.531666666667 6.057 m. Q205068   Peru
275 Chaitén 42° 49′ 58″ S, 72° 38′ 45″ W / 42.832777777778°S,72.645833333333°W / -42.832777777778; -72.645833333333 1.122 m. Q721535   Txile
276 Chalpatan   Ekuador
277 Chato Aislado 25° 59′ S, 68° 49′ W / 25.98°S,68.81°W / -25.98; -68.81   Txile
278 Chebrit Ale 13° 58′ 00″ N, 40° 08′ 00″ E / 13.966666666667°N,40.133333333333°E / 13.966666666667; 40.133333333333   Etiopia
279 Chikurachki 50° 19′ 18″ N, 155° 27′ 42″ E / 50.321666666667°N,155.46166666667°E / 50.321666666667; 155.46166666667 1.816 m. Q2109294   Errusia
280 Chiles 0° 49′ 16″ N, 77° 56′ 06″ W / 0.82111111°N,77.935°W / 0.82111111; -77.935 4.723 m. Ekuador
Kolonbia
281 Chiles-Cerro Negro 0° 49′ 01″ N, 77° 56′ 17″ W / 0.817°N,77.938°W / 0.817; -77.938 Kolonbia
Ekuador
282 Chiliques 23° 35′ 00″ S, 67° 42′ 00″ W / 23.583333333333°S,67.7°W / -23.583333333333; -67.7 5.778 m. San Pedro de Atacama
Antofagasta probintzia
  Txile
283 Chimborazo 1° 28′ 09″ S, 78° 49′ 03″ W / 1.4691666666667°S,78.8175°W / -1.4691666666667; -78.8175 6.263,47 m. Q238492   Ekuador
284 Chirip 45° 22′ 38″ N, 147° 54′ 44″ E / 45.377222222222°N,147.91222222222°E / 45.377222222222; 147.91222222222 1.587 m. Q2213976   Errusia
285 Chirippusan 45° 20′ 17″ N, 147° 55′ 12″ E / 45.338°N,147.92°E / 45.338; 147.92   Errusia
286 Choquelimpie 18° 18′ 19″ S, 69° 16′ 42″ W / 18.30527778°S,69.27833333°W / -18.30527778; -69.27833333 4.777 m.   Txile
287 Chupiquiña 17° 40′ 00″ S, 69° 48′ 00″ W / 17.666666666667°S,69.8°W / -17.666666666667; -69.8 5.789 m. Q207413   Peru
288 Ciguatepe 12° 31′ 48″ N, 86° 08′ 31″ W / 12.53°N,86.142°W / 12.53; -86.142 603 m.   Nikaragua
289 Cinder Cliff   Kanada
290 Citerne 16° 02′ 00″ N, 61° 39′ 25″ W / 16.0334°N,61.657°W / 16.0334; -61.657
16° 02′ 03″ N, 61° 39′ 21″ W / 16.034166666667°N,61.655833333333°W / 16.034166666667; -61.655833333333
1.155 m. Gourbeyre
Guadalupe
  Frantzia
291 Clark 36° 26′ 46″ S, 177° 50′ 20″ E / 36.446°S,177.839°E / -36.446; 177.839   Zeelanda Berria
292 Cleft Segment 44° 50′ N, 130° 18′ W / 44.83°N,130.3°W / 44.83; -130.3
293 Cleveland 52° 49′ 20″ N, 169° 56′ 42″ W / 52.822222222222°N,169.945°W / 52.822222222222; -169.945 1.730 m. Q1089362   Ameriketako Estatu Batuak
294 CoAxial Segment 46° 31′ N, 129° 35′ W / 46.52°N,129.58°W / 46.52; -129.58
295 Cobb Segment 46° 53′ N, 129° 20′ W / 46.88°N,129.33°W / 46.88; -129.33
296 Cocoa Crater 57° 39′ N, 130° 42′ W / 57.65°N,130.7°W / 57.65; -130.7 2.123 m. Columbia Britainiarra   Kanada
297 Coffee Crater 57° 38′ N, 130° 40′ W / 57.63°N,130.67°W / 57.63; -130.67 2.000 m. Columbia Britainiarra   Kanada
298 Cold Bay Volcano 55° 04′ 02″ N, 162° 50′ 06″ W / 55.0673°N,162.835°W / 55.0673; -162.835 6.299 m. Alaska   Ameriketako Estatu Batuak
299 Coleman Seamount 8° 50′ 28″ S, 157° 09′ 36″ E / 8.841°S,157.16°E / -8.841; 157.16
300 Colo 0° 10′ 12″ S, 121° 36′ 29″ E / 0.17°S,121.608°E / -0.17; 121.608 507 m.   Indonesia
301 Comondu-La Purisima 26° 00′ N, 111° 55′ W / 26°N,111.92°W / 26; -111.92 Hego Kalifornia Beherea   Mexiko
302 Concepción sumendia 11° 32′ 00″ N, 85° 37′ 00″ W / 11.533333333333°N,85.616666666667°W / 11.533333333333; -85.616666666667 1.700 m. Rivasko departamendua   Nikaragua
303 Cone Glacier Volcano 56° 35′ N, 130° 33′ W / 56.58°N,130.55°W / 56.58; -130.55   Kanada
304 Cono Truncado 48° 32′ 00″ S, 69° 26′ 00″ W / 48.533333333333°S,69.433333333333°W / -48.533333333333; -69.433333333333 605 m. Santa Cruzko probintzia   Argentina
305 Corazón 0° 32′ 00″ S, 78° 40′ 00″ W / 0.53333333333333°S,78.666666666667°W / -0.53333333333333; -78.666666666667 4.790 m.   Ekuador
306 Corcovado Volcano 43° 11′ 35″ S, 72° 47′ 34″ W / 43.193055555556°S,72.792777777778°W / -43.193055555556; -72.792777777778 2.300 m. Q721535   Txile
307 Coronado 29° 05′ 00″ N, 113° 30′ 48″ W / 29.083333333333°N,113.51333333333°W / 29.083333333333; -113.51333333333 Kalifornia Beherea   Mexiko
308 Coropuna 15° 31′ 13″ S, 72° 39′ 26″ W / 15.520277777778°S,72.657222222222°W / -15.520277777778; -72.657222222222 6.425 m. Q205068   Peru
309 Cot Seulawah Agam 5° 26′ 53″ N, 95° 39′ 29″ E / 5.448°N,95.658°E / 5.448; 95.658 1.810 m. Aceh   Indonesia
310 Cotacachi sumendia 0° 21′ 39″ S, 78° 20′ 57″ W / 0.36083333333333°S,78.349166666667°W / -0.36083333333333; -78.349166666667 4.935 m.   Ekuador
311 Cotopaxi 0° 40′ 50″ S, 78° 26′ 16″ W / 0.68055555555556°S,78.437777777778°W / -0.68055555555556; -78.437777777778 5.897 m. Q272586   Ekuador
312 Cova 1.176 m.   Cabo Verde
313 Crack in the Ground 43° 19′ 30″ N, 120° 39′ 54″ W / 43.3251°N,120.665°W / 43.3251; -120.665
43° 19′ 44″ N, 120° 40′ 01″ W / 43.3289°N,120.667°W / 43.3289; -120.667
Oregon   Ameriketako Estatu Batuak
314 Crater Basalt Volcanic Field 42° 01′ 05″ S, 70° 11′ 38″ W / 42.018°S,70.194°W / -42.018; -70.194   Argentina
315 Crater Jachcha Phia 18° 36′ 17″ S, 68° 45′ 11″ W / 18.60472°S,68.75306°W / -18.60472; -68.75306 3.884 m. Oruroko departamendua   Bolivia
316 Crater Jiskha Phia 18° 36′ 55″ S, 68° 45′ 13″ W / 18.61528°S,68.75361°W / -18.61528; -68.75361 3.946 m. Oruroko departamendua   Bolivia
317 Crater Mountain 6° 34′ 52″ S, 145° 05′ 28″ E / 6.581°S,145.091°E / -6.581; 145.091   Papua Ginea Berria
318 Cratère Caubet 21° 14′ 55″ S, 55° 41′ 59″ E / 21.2486°S,55.6998°E / -21.2486; 55.6998 Saint-Philippe   Frantzia
319 Cratère Magne 21° 13′ 25″ S, 55° 42′ 48″ E / 21.2235°S,55.7133°E / -21.2235; 55.7133 Sainte-Rose   Frantzia
320 Craters of the Moon 43° 25′ N, 113° 30′ W / 43.42°N,113.5°W / 43.42; -113.5   Ameriketako Estatu Batuak
321 Crête de la Novara 38° 42′ 54″ S, 77° 31′ 12″ E / 38.715°S,77.52°E / -38.715; 77.52
38° 42′ 48″ S, 77° 31′ 20″ E / 38.71341°S,77.52224°E / -38.71341; 77.52224
Adierazpen errorea: Hitz ezezaguna "br"   Frantzia
322 Croscat sumendia 42° 09′ 15″ N, 2° 32′ 09″ E / 42.154166666667°N,2.5358333333333°E / 42.154166666667; 2.5358333333333 786 m. Santa Pau
Olot
  Espainia
323 Crow Lagoon 54° 42′ 00″ N, 130° 14′ 00″ W / 54.7°N,130.23333333333°W / 54.7; -130.23333333333 84 m. Q277291   Kanada
324 Cruz Quemada 14° 10′ 16″ N, 90° 16′ 40″ W / 14.171111111111°N,90.277777777778°W / 14.171111111111; -90.277777777778   Guatemala
325 Cuicocha 0° 18′ 08″ N, 78° 21′ 42″ W / 0.30222222222222°N,78.361666666667°W / 0.30222222222222; -78.361666666667
0° 18′ 02″ N, 78° 21′ 46″ W / 0.30055555555556°N,78.362777777778°W / 0.30055555555556; -78.362777777778
Adierazpen errorea: Hitz ezezaguna "br" Q321863   Ekuador
326 Culma 14° 17′ 50″ N, 89° 52′ 40″ W / 14.297222222222°N,89.877777777778°W / 14.297222222222; -89.877777777778   Guatemala
327 Cumbal sumendia 0° 57′ 21″ N, 77° 53′ 00″ W / 0.95583333333333°N,77.883333333333°W / 0.95583333333333; -77.883333333333 4.764 m. Nariño   Kolonbia
328 Cumbre Vieja 28° 34′ 00″ N, 17° 50′ 00″ W / 28.566666666667°N,17.833333333333°W / 28.566666666667; -17.833333333333 1.949 m. Kanariak
La Palma
  Espainia
329 Daghil Liddola 13° 47′ 14″ N, 41° 14′ 22″ E / 13.787222222222°N,41.239444444444°E / 13.787222222222; 41.239444444444 818 m.   Eritrea
330 Ḑahīr 33° 15′ 02″ N, 37° 04′ 29″ E / 33.250555555556°N,37.074722222222°E / 33.250555555556; 37.074722222222 Rif Dimashq eskualdea   Siria
331 Daikoku 21° 19′ 25″ N, 144° 11′ 40″ E / 21.323611°N,144.194444°E / 21.323611; 144.194444
332 Damavand 35° 57′ 19″ N, 52° 06′ 33″ E / 35.955277777778°N,52.109166666667°E / 35.955277777778; 52.109166666667 5.604 m. Q1282247   Iran
333 Dariganga Volcanic Field 45° 45′ 14″ N, 114° 16′ 44″ E / 45.754°N,114.279°E / 45.754; 114.279   Mongolia
334 Darkot 14° 56′ 00″ N, 39° 49′ 29″ E / 14.9334°N,39.8246°E / 14.9334; 39.8246 137 m.   Eritrea
335 Darwin sumendia 0° 11′ 00″ S, 91° 17′ 00″ W / 0.18333333333333°S,91.283333333333°W / -0.18333333333333; -91.283333333333 1.330 m.   Ekuador
336 Davis Lake volcanic field 43° 33′ 33″ N, 121° 48′ 47″ W / 43.5593°N,121.813°W / 43.5593; -121.813 Oregon   Ameriketako Estatu Batuak
337 Dawson Strait Group 9° 37′ S, 150° 53′ E / 9.62°S,150.88°E / -9.62; 150.88
338 Demon 45° 30′ 05″ N, 148° 51′ 37″ E / 45.5014°N,148.8603°E / 45.5014; 148.8603 Adierazpen errorea: Hitz ezezaguna "br" Nemuro suprefetura
Q2213976
  Errusia
339 Dempo mendia 4° 02′ S, 103° 08′ E / 4.03°S,103.13°E / -4.03; 103.13 3.173 m. Hego Sumatra   Indonesia
340 Descabezado Grande 35° 35′ 00″ S, 70° 45′ 00″ W / 35.583333333333°S,70.75°W / -35.583333333333; -70.75 3.953 m. San Clemente   Txile
341 Desenberg 51° 30′ 01″ N, 9° 11′ 51″ E / 51.500247222222°N,9.1976166666667°E / 51.500247222222; 9.1976166666667 343,6 m.   Alemania
342 Devils Woodyard 10° 15′ 52″ N, 61° 18′ 17″ W / 10.26433333°N,61.30486111°W / 10.26433333; -61.30486111
10° 15′ 46″ N, 61° 18′ 25″ W / 10.262777777778°N,61.306944444444°W / 10.262777777778; -61.306944444444
  Trinidad eta Tobago
343 Dhamarreko Harras 14° 33′ 00″ N, 44° 24′ 06″ E / 14.55°N,44.40166667°E / 14.55; 44.40166667 3.500 m.   Yemen
344 Didicas Volcano 19° 04′ 30″ N, 122° 12′ 10″ E / 19.075088888889°N,122.20265277778°E / 19.075088888889; 122.20265277778 228 m. Q49062   Filipinak
345 Dieng sumendi konplexua 7° 12′ S, 109° 55′ E / 7.2°S,109.92°E / -7.2; 109.92 2.565 m.   Indonesia
346 Dīrat at Tulūl 33° 20′ 09″ N, 37° 00′ 03″ E / 33.3358°N,37.0008°E / 33.3358; 37.0008 Rif Dimashq eskualdea   Siria
347 Dofan 9° 20′ 40″ N, 40° 07′ 55″ E / 9.34444444°N,40.13194444°E / 9.34444444; 40.13194444 1.151 m. Q3444674   Etiopia
348 Dola 15° 04′ 22″ N, 39° 45′ 23″ E / 15.072777777778°N,39.756388888889°E / 15.072777777778; 39.756388888889 105 m.   Eritrea
349 Dolok Lubukraya 1° 28′ 41″ N, 99° 12′ 32″ E / 1.478°N,99.209°E / 1.478; 99.209 1.862 m.   Indonesia
350 Dolok Sibualbuali 1° 33′ 22″ N, 99° 15′ 18″ E / 1.556°N,99.255°E / 1.556; 99.255 1.819 m. Ipar Sumatra   Indonesia
351 Doma Peaks 5° 54′ S, 143° 09′ E / 5.9°S,143.15°E / -5.9; 143.15   Papua Ginea Berria
352 Domuyo 36° 35′ S, 70° 25′ W / 36.58°S,70.42°W / -36.58; -70.42 4.709 m. Neuquengo probintzia   Argentina
353 Doña Juana 1° 28′ 15″ N, 76° 55′ 30″ W / 1.47075°N,76.924902777778°W / 1.47075; -76.924902777778 4.150 m.   Kolonbia
354 Doon Hill 53° 24′ 54″ N, 10° 06′ 55″ W / 53.4149°N,10.1152°W / 53.4149; -10.1152 63 m. Galwayko konderria   Irlandako Errepublika
355 Dos Crateres 25° 36′ S, 68° 36′ W / 25.6°S,68.6°W / -25.6; -68.6   Txile
356 Doyo Seamount 27° 41′ 00″ N, 140° 48′ 00″ E / 27.683333°N,140.8°E / 27.683333; 140.8   Japonia
357 Dugong 15° 25′ 52″ S, 175° 43′ 30″ W / 15.431°S,175.725°W / -15.431; -175.725
358 Dunedin Volcano   Zeelanda Berria
359 Durango volcanic field 24° 09′ N, 104° 27′ W / 24.15°N,104.45°W / 24.15; -104.45   Mexiko
360 Durovdağ palçıq vulkanı 39° 30′ 39″ N, 49° 06′ 28″ E / 39.510833333333°N,49.107777777778°E / 39.510833333333; 49.107777777778   Azerbaijan
361 Dutton 55° 10′ 59″ N, 162° 16′ 34″ W / 55.183°N,162.276°W / 55.183; -162.276   Ameriketako Estatu Batuak
362 Eagle Lake Field
363 East Blanco Depression 44° 16′ 01″ N, 129° 52′ 44″ W / 44.267°N,129.879°W / 44.267; -129.879
364 East Diamante 15° 56′ N, 145° 40′ E / 15.93°N,145.67°E / 15.93; 145.67
365 East Gakkel Ridge at 85 E 85° 36′ 29″ N, 85° 15′ 00″ E / 85.608°N,85.25°E / 85.608; 85.25
366 East Molokai Volcano 21° 07′ N, 156° 50′ W / 21.11°N,156.84°W / 21.11; -156.84 1.210 m. Maui konderria (Hawaii)
Kalawao konderria (Hawaii)
  Ameriketako Estatu Batuak
367 Ebeko 50° 41′ 20″ N, 156° 00′ 54″ E / 50.688888888889°N,156.015°E / 50.688888888889; 156.015 1.156 m. Q2109294   Errusia
368 Eboshiga Dake 36° 29′ 21″ N, 138° 52′ 28″ E / 36.48922°N,138.87456°E / 36.48922; 138.87456 1.318 m. Gunma   Japonia
369 Eggella 56° 34′ 21″ N, 158° 31′ 23″ E / 56.572544444444°N,158.52319166667°E / 56.572544444444; 158.52319166667 1.046 m.   Errusia
370 Egreri 12° 33′ 53″ N, 40° 48′ 54″ E / 12.5648°N,40.8151°E / 12.5648; 40.8151   Etiopia
371 Eifuku iparmendebaldeko itsas-mendia 21° 29′ 05″ N, 144° 02′ 35″ E / 21.484722°N,144.043056°E / 21.484722; 144.043056
372 El Altar 1° 39′ 51″ S, 78° 24′ 40″ W / 1.6641666666667°S,78.411111111111°W / -1.6641666666667; -78.411111111111 5.319 m.   Ekuador
373 El Chichón 17° 21′ 36″ N, 93° 13′ 40″ W / 17.36°N,93.227777777778°W / 17.36; -93.227777777778 1.060 m. Francisco León (udalerria)   Mexiko
374 El Escondido volcano 5° 30′ 50″ N, 75° 02′ 35″ W / 5.514°N,75.043°W / 5.514; -75.043 1.700 m. Q726717   Kolonbia
375 El Misti 16° 17′ 40″ S, 71° 24′ 32″ W / 16.294444444444°S,71.408888888889°W / -16.294444444444; -71.408888888889 5.825 m. Q205068   Peru
376 El Tigre 13° 28′ N, 88° 26′ W / 13.47°N,88.43°W / 13.47; -88.43   El Salvador
377 El Totumo 10° 44′ 40″ N, 75° 14′ 29″ W / 10.74447222°N,75.24140278°W / 10.74447222; -75.24140278 15 m. Q1525304   Kolonbia
378 Eldgjá 63° 58′ 00″ N, 18° 36′ 33″ W / 63.966666666667°N,18.609166666667°W / 63.966666666667; -18.609166666667   Islandia
379 Emi Koussi 19° 47′ 36″ N, 18° 33′ 06″ E / 19.793333333333°N,18.551666666667°E / 19.793333333333; 18.551666666667 3.445 m.   Txad
380 Emperor of China 6° 37′ 00″ S, 124° 13′ 00″ E / 6.61666667°S,124.21666667°E / -6.61666667; 124.21666667   Indonesia
381 Endeavour Segment 47° 57′ N, 129° 06′ W / 47.95°N,129.1°W / 47.95; -129.1
382 Erebus mendia 77° 32′ 00″ S, 167° 17′ 00″ E / 77.533333333333°S,167.28333333333°E / -77.533333333333; 167.28333333333 3.794 m. Itun Antartikoko eskualde <no value>
383 Erta Ale 13° 36′ N, 40° 40′ E / 13.6°N,40.67°E / 13.6; 40.67 613 m. Q3444683   Etiopia
384 Escanaba Segment 40° 59′ N, 127° 30′ W / 40.98°N,127.5°W / 40.98; -127.5
385 Escorial de la Media Luna 36° 14′ 00″ S, 69° 19′ 00″ W / 36.233333333333°S,69.316666666667°W / -36.233333333333; -69.316666666667 1.589 m. Mendozako probintzia   Argentina
386 Esmeralda Bank 15° 00′ N, 145° 15′ E / 15°N,145.25°E / 15; 145.25
387 Española uhartea 1° 22′ 00″ S, 89° 41′ 00″ W / 1.3666666666667°S,89.683333333333°W / -1.3666666666667; -89.683333333333 125 m.   Ekuador
388 Espíritu Santo (volcano) 33° 46′ 12″ S, 69° 55′ 50″ W / 33.76986667°S,69.93048333°W / -33.76986667; -69.93048333 5.692 m. Txile
Argentina
389 Etna 37° 45′ 04″ N, 14° 59′ 39″ E / 37.751025°N,14.994030555556°E / 37.751025; 14.994030555556 3.326 m. Q20991246   Italia
390 Etorofu-Atosanupuri 44° 48′ 29″ N, 147° 07′ 52″ E / 44.808°N,147.131°E / 44.808; 147.131   Errusia
391 Eyjafjallajökull volcano 63° 38′ N, 19° 37′ W / 63.63°N,19.62°W / 63.63; -19.62 Adierazpen errorea: Hitz ezezaguna "br" Rangárþing eystra   Islandia
392 Fafah Le 14° 54′ 12″ N, 39° 54′ 14″ E / 14.903333333333°N,39.903888888889°E / 14.903333333333; 39.903888888889 227 m.   Eritrea
393 Fafah Le 14° 59′ 35″ N, 39° 49′ 38″ E / 14.993055555556°N,39.827222222222°E / 14.993055555556; 39.827222222222 110 m.   Eritrea
394 Falso Azufre 26° 48′ S, 68° 22′ W / 26.8°S,68.37°W / -26.8; -68.37
26° 47′ 59″ S, 68° 21′ 46″ W / 26.7997°S,68.3629°W / -26.7997; -68.3629
Adierazpen errorea: Hitz ezezaguna "br" Q772414 Argentina
Txile
395 Farallon Negro Catamarcako probintzia   Argentina
396 Fedotych 57° 08′ 00″ N, 160° 24′ 00″ E / 57.133333333333°N,160.4°E / 57.133333333333; 160.4 965 m.   Errusia
397 First scoria cone   Errusia
398 Floreana uhartea 1° 17′ 51″ S, 90° 26′ 03″ W / 1.2975°S,90.434166666667°W / -1.2975; -90.434166666667 444 m.   Ekuador
399 Flourmill Volcanoes 52° 03′ 09″ N, 120° 19′ 01″ W / 52.0526°N,120.317°W / 52.0526; -120.317 1.770 m. Columbia Britainiarra   Kanada
400 Fonualei 18° 01′ 26″ S, 174° 19′ 30″ W / 18.024°S,174.325°W / -18.024; -174.325 180 m. Q10389402   Tonga
401 Forecast Seamount 13° 24′ N, 143° 55′ E / 13.4°N,143.92°E / 13.4; 143.92
402 Formica Leo 21° 13′ 26″ S, 55° 41′ 32″ E / 21.223911502559°S,55.69226413697°E / -21.223911502559; 55.69226413697 2.218 m. Sainte-Rose   Frantzia
403 Fort Portal 0° 42′ N, 30° 15′ E / 0.7°N,30.25°E / 0.7; 30.25 1.524 m.   Uganda
404 Fort Rock 43° 22′ 19″ N, 121° 04′ 26″ W / 43.372083333333°N,121.074°W / 43.372083333333; -121.074 4.699 m. Lake konderria (Oregon)   Ameriketako Estatu Batuak
405 Frosty Volcano 55° 04′ 55″ N, 162° 48′ 50″ W / 55.082°N,162.814°W / 55.082; -162.814 6.601 m. Alaska   Ameriketako Estatu Batuak
406 Fueguino 54° 57′ S, 70° 15′ W / 54.95°S,70.25°W / -54.95; -70.25 150 m. La Antártica Chilena probintzia   Txile
407 Fuerteventura sumendi konplexua 28° 21′ 30″ N, 15° 01′ 00″ W / 28.358333333333°N,15.016666666667°W / 28.358333333333; -15.016666666667 529 m. Fuerteventura   Espainia
408 Fuji mendia 35° 21′ 45″ N, 138° 43′ 50″ E / 35.3625°N,138.73055555556°E / 35.3625; 138.73055555556 3.776,24 m. Shizuoka
Yamanashi
  Japonia
409 Fukue 32° 39′ 11″ N, 128° 51′ 04″ E / 32.653056°N,128.851111°E / 32.653056; 128.851111 317 m.   Japonia
410 Fukujin 21° 56′ 00″ N, 143° 28′ 00″ E / 21.933333°N,143.466667°E / 21.933333; 143.466667   Ameriketako Estatu Batuak
411 Furi 8° 54′ 00″ N, 38° 41′ 00″ E / 8.9°N,38.683333333333°E / 8.9; 38.683333333333 Addis Abeba   Etiopia
412 Fuss Peak 50° 16′ 11″ N, 155° 14′ 51″ E / 50.269722222222°N,155.2475°E / 50.269722222222; 155.2475 1.772 m. Q2109294   Errusia
413 Futatsu Dake 36° 28′ 54″ N, 138° 54′ 15″ E / 36.48153°N,138.90403°E / 36.48153; 138.90403 1.280 m. Gunma   Japonia
414 Gabuli 13° 40′ 00″ N, 40° 16′ 00″ E / 13.666666666667°N,40.266666666667°E / 13.666666666667; 40.266666666667   Etiopia
415 Galapagos Rift 0° 47′ 31″ N, 86° 09′ 00″ W / 0.792°N,86.15°W / 0.792; -86.15
416 Galeras 1° 13′ 00″ N, 77° 22′ 00″ W / 1.2166666666667°N,77.366666666667°W / 1.2166666666667; -77.366666666667 5.129 m. Nariño   Kolonbia
417 Gallego 9° 21′ S, 159° 44′ E / 9.35°S,159.73°E / -9.35; 159.73   Salomon uharteak
418 Galunggung 7° 15′ 24″ S, 108° 04′ 37″ E / 7.2567315°S,108.0770588°E / -7.2567315; 108.0770588 2.168 m. Q10385   Indonesia
419 Gamalama 0° 48′ 26″ N, 127° 20′ 02″ E / 0.80722222222222°N,127.33388888889°E / 0.80722222222222; 127.33388888889
0° 48′ 32″ N, 127° 19′ 59″ E / 0.80895°N,127.33296°E / 0.80895; 127.33296
Adierazpen errorea: Hitz ezezaguna "br"   Indonesia
420 Garbes 11° 25′ 00″ N, 42° 12′ 00″ E / 11.416666666667°N,42.2°E / 11.416666666667; 42.2   Djibuti
421 Gareloi 51° 47′ 12″ N, 178° 48′ 11″ W / 51.786666666667°N,178.80305555556°W / 51.786666666667; -178.80305555556 1.573 m. Q185533   Ameriketako Estatu Batuak
422 Garua Harbour 5° 18′ S, 150° 04′ E / 5.3°S,150.07°E / -5.3; 150.07   Papua Ginea Berria
423 Gedamsa 8° 21′ 00″ N, 39° 11′ 00″ E / 8.35°N,39.183333333333°E / 8.35; 39.183333333333
8° 21′ 20″ N, 39° 10′ 49″ E / 8.35554°N,39.18034°E / 8.35554; 39.18034
1.984 m.   Etiopia
424 Gede mendia 6° 47′ 18″ S, 106° 58′ 54″ E / 6.7883333333333°S,106.98166666667°E / -6.7883333333333; 106.98166666667 2.958 m. Q10367
Q10381
Bogor
  Indonesia
425 Geureudong 4° 48′ 47″ N, 96° 49′ 00″ E / 4.8130555555556°N,96.816666666667°E / 4.8130555555556; 96.816666666667 2.885 m. Aceh   Indonesia
426 Ghaylah 33° 11′ 09″ N, 37° 05′ 33″ E / 33.1858°N,37.0925°E / 33.1858; 37.0925   Siria
427 Giggenbach 30° 02′ 09″ S, 178° 42′ 45″ W / 30.035833333333°S,178.7125°W / -30.035833333333; -178.7125   Zeelanda Berria
428 Girekol 39° 06′ 00″ N, 43° 25′ 00″ E / 39.1°N,43.416666666667°E / 39.1; 43.416666666667   Turkia
429 Giv'at Orcha 32° 55′ 38″ N, 35° 51′ 09″ E / 32.9272577°N,35.8524057°E / 32.9272577; 35.8524057 646 m. Golan   Israel
430 Glabro
  Italia
431 Goat Mountain 29° 11′ 16″ N, 103° 24′ 21″ W / 29.1877°N,103.40573°W / 29.1877; -103.40573
29° 11′ 16″ N, 103° 24′ 21″ W / 29.1877018°N,103.4057342°W / 29.1877018; -103.4057342
Adierazpen errorea: Hitz ezezaguna "br" Brewster konderria (Texas)   Ameriketako Estatu Batuak
432 Gobbay Garo 14° 58′ 58″ N, 39° 53′ 10″ E / 14.982777777778°N,39.886111111111°E / 14.982777777778; 39.886111111111 94 m.   Eritrea
433 Golden Trout Creek 36° 21′ 29″ N, 118° 19′ 12″ W / 36.358°N,118.32°W / 36.358; -118.32   Ameriketako Estatu Batuak
434 Golubitskiy lokatz sumendia 45° 20′ 06″ N, 37° 16′ 40″ E / 45.334962°N,37.27775°E / 45.334962; 37.27775   Errusia
435 Gora Nachikinskaya 57° 50′ 26″ N, 162° 41′ 34″ E / 57.8405°N,162.6928°E / 57.8405; 162.6928 1.174 m. Kamtxatka kraia   Errusia
436 Gora Shishel' 57° 26′ 23″ N, 160° 22′ 34″ E / 57.4397°N,160.376°E / 57.4397; 160.376 2.520 m. Kamtxatka kraia   Errusia
437 Gora Stokap 44° 50′ 15″ N, 147° 20′ 33″ E / 44.8375°N,147.3425°E / 44.8375; 147.3425
44° 50′ 21″ N, 147° 20′ 39″ E / 44.8393°N,147.3441°E / 44.8393; 147.3441
1.612 m. Nemuro suprefetura
Q2213976
  Errusia
438 Gorely 52° 33′ 30″ N, 158° 02′ 00″ E / 52.558333333333°N,158.03333333333°E / 52.558333333333; 158.03333333333 1.829 m.   Errusia
439 Goryashchaya Sopka 46° 49′ 54″ N, 151° 45′ 05″ E / 46.831666666667°N,151.75138888889°E / 46.831666666667; 151.75138888889 891 m. Q2213976   Errusia
440 Grafton Volcano   Zeelanda Berria
441 Grand Sarcouy 45° 48′ 52″ N, 2° 58′ 56″ E / 45.8145°N,2.9822°E / 45.8145; 2.9822 1.147 m. Puy-de-Dôme   Frantzia
442 Grand Suchet 45° 47′ 26″ N, 2° 57′ 19″ E / 45.7906°N,2.95528°E / 45.7906; 2.95528 1.231 m. Puy-de-Dôme   Frantzia
443 Grensdalur 64° 02′ 47″ N, 21° 11′ 26″ W / 64.04649°N,21.190626°W / 64.04649; -21.190626   Islandia
444 Grímsnes 64° 02′ 12″ N, 20° 53′ 22″ W / 64.036666666667°N,20.889444444444°W / 64.036666666667; -20.889444444444   Islandia
445 Grodczyn 50° 24′ 51″ N, 16° 20′ 00″ E / 50.4142°N,16.333344444444°E / 50.4142; 16.333344444444   Polonia
446 Groppo (bolkan) 11° 43′ 59″ N, 40° 15′ 00″ E / 11.733°N,40.25°E / 11.733; 40.25   Etiopia
447 Guallatiri, Chile 18° 25′ 00″ S, 69° 05′ 30″ W / 18.4167°S,69.0917°W / -18.4167; -69.0917 6.071 m. Q287619   Txile
448 Guntur 7° 08′ 36″ S, 107° 50′ 23″ E / 7.1433333333333°S,107.83972222222°E / -7.1433333333333; 107.83972222222 2.249 m. Q10371   Indonesia
449 Gunung Berapi Tumble Buttes   Ameriketako Estatu Batuak
450 Gunung Dukono 1° 41′ 58″ N, 127° 52′ 41″ E / 1.699505°N,127.878105°E / 1.699505; 127.878105 1.335 m. Q19147   Indonesia
451 Gunung Halimun 6° 42′ 38″ S, 106° 27′ 04″ E / 6.710428°S,106.451239°E / -6.710428; 106.451239 1.929 m.   Indonesia
452 Gunung Karang 6° 16′ 09″ S, 106° 03′ 00″ E / 6.2691666666667°S,106.05°E / -6.2691666666667; 106.05 1.778 m. Mendebaldeko Java   Indonesia
453 Gunung Kendang 7° 14′ S, 107° 43′ E / 7.23°S,107.72°E / -7.23; 107.72 2.608 m.   Indonesia
454 Gunung Lawu 7° 37′ 30″ S, 111° 11′ 30″ E / 7.625°S,111.19166666667°E / -7.625; 111.19166666667 3.265 m.   Indonesia
455 Gunung Mahawu 1° 21′ 29″ N, 124° 51′ 29″ E / 1.358°N,124.858°E / 1.358; 124.858 1.324 m. Ipar Sulawesi   Indonesia
456 Gunung Malabar 7° 08′ S, 107° 39′ E / 7.13°S,107.65°E / -7.13; 107.65 2.343 m. Q10332   Indonesia
457 Gunung Merbabu 7° 27′ 18″ S, 110° 26′ 24″ E / 7.455°S,110.44°E / -7.455; 110.44 3.142 m. Boyolali   Indonesia
458 Gunung Muria 6° 37′ 00″ S, 110° 53′ 00″ E / 6.61666667°S,110.88333333°E / -6.61666667; 110.88333333 1.625 m. Jawa Tengah   Indonesia
459 Gunung Patah 4° 16′ S, 103° 18′ E / 4.27°S,103.3°E / -4.27; 103.3 2.817 m.   Indonesia
460 Gunung Rajabasa 5° 47′ 00″ S, 105° 37′ 30″ E / 5.7833333333333°S,105.625°E / -5.7833333333333; 105.625 1.281 m.   Indonesia
461 Gunung Salak Satu 6° 43′ S, 106° 44′ E / 6.72°S,106.73°E / -6.72; 106.73 2.211 m. Bogor   Indonesia
462 Gunung Slamet 7° 14′ 20″ S, 109° 13′ 12″ E / 7.239°S,109.22°E / -7.239; 109.22 3.428 m.   Indonesia
463 Gunung Soputanpatepangan 1° 06′ 43″ N, 124° 44′ 10″ E / 1.112°N,124.736°E / 1.112; 124.736 1.784 m. Q15836   Indonesia
464 Gunung Ungaran 7° 11′ S, 110° 20′ E / 7.18°S,110.33°E / -7.18; 110.33 2.050 m. Semarang   Indonesia
465 Gunungapi Wetar 6° 38′ 30″ S, 126° 39′ 00″ E / 6.6416666666667°S,126.65°E / -6.6416666666667; 126.65 282 m.   Indonesia
466 Gutanasar 40° 22′ 05″ N, 44° 41′ 02″ E / 40.36793°N,44.68386°E / 40.36793; 44.68386 2.299 m. Kotaik   Armenia
467 Hachi Yama 36° 41′ 26″ N, 138° 30′ 50″ E / 36.69047°N,138.51381°E / 36.69047; 138.51381 2.012 m. Nagano   Japonia
468 Hagen mendia 5° 45′ 00″ S, 144° 02′ 00″ E / 5.75°S,144.03333333°E / -5.75; 144.03333333 3.778 m.   Papua Ginea Berria
469 Hakone mendia 35° 13′ 48″ N, 139° 01′ 26″ E / 35.23°N,139.02388888889°E / 35.23; 139.02388888889 1.438 m. Hakone
Q847577
Q735175
Q653478
Q532346
Q651742
Odawara
Q726418
Q1202786
Q1203533
  Japonia
470 Haleakalā 20° 42′ 48″ N, 156° 15′ 27″ W / 20.713333333333°N,156.2575°W / 20.713333333333; -156.2575 3.055 m. Maui konderria (Hawaii)   Ameriketako Estatu Batuak
471 Hallasan 33° 21′ 00″ N, 126° 31′ 00″ E / 33.35°N,126.51666666667°E / 33.35; 126.51666666667 1.950 m. Jeju   Hego Korea
472 Ḩammat Abū Rujūm 35° 40′ 15″ N, 40° 33′ 53″ E / 35.6709°N,40.5648°E / 35.6709; 40.5648 Dayr az Zawr eskualdea   Siria
473 Ḩammat al Jazrah 35° 42′ 10″ N, 39° 58′ 25″ E / 35.7027°N,39.9737°E / 35.7027; 39.9737 Dayr az Zawr eskualdea   Siria
474 Ḩammat as Sahl 35° 29′ 51″ N, 39° 26′ 00″ E / 35.4975°N,39.4333°E / 35.4975; 39.4333 Dayr az Zawr eskualdea   Siria
475 Ḩammat ash Shāmīyah 35° 38′ 36″ N, 39° 46′ 25″ E / 35.643333333333°N,39.773611111111°E / 35.643333333333; 39.773611111111 Dayr az Zawr eskualdea   Siria
476 Hanish Islands 13° 45′ N, 42° 45′ E / 13.75°N,42.75°E / 13.75; 42.75 78 m. Q20304180 Yemen
Eritrea
477 Har Bar'on 33° 09′ 29″ N, 35° 46′ 45″ E / 33.1580778°N,35.7790611°E / 33.1580778; 35.7790611 1.056 m. Golan   Israel
478 Har Bnei Rasan 33° 04′ 55″ N, 35° 50′ 02″ E / 33.081944444444°N,35.833888888889°E / 33.081944444444; 35.833888888889 1.072 m. Golan   Israel
479 Har Hozek 33° 03′ 14″ N, 35° 51′ 02″ E / 33.0537861°N,35.8505889°E / 33.0537861; 35.8505889 1.158 m. Golan   Israel
480 Har Odem 33° 11′ 47″ N, 35° 45′ 20″ E / 33.1964861°N,35.7555472°E / 33.1964861; 35.7555472 1.187 m. Golan   Israel
481 Har Ram 33° 14′ 44″ N, 35° 47′ 07″ E / 33.2456167°N,35.7852139°E / 33.2456167; 35.7852139 1.185 m. Golan   Israel
482 Har Šifon 33° 04′ 10″ N, 35° 46′ 11″ E / 33.0695361°N,35.7696806°E / 33.0695361; 35.7696806 971 m. Golan   Israel
483 Har Varda 33° 12′ 40″ N, 35° 47′ 20″ E / 33.211111111111°N,35.788888888889°E / 33.211111111111; 35.788888888889 1.226 m. Golan   Israel
484 Hargy 5° 20′ S, 151° 06′ E / 5.33°S,151.1°E / -5.33; 151.1   Papua Ginea Berria
485 Harra es-Sawad 13° 35′ N, 46° 07′ E / 13.58°N,46.12°E / 13.58; 46.12 1.737 m.