Luxenburgoko Tourra

Luxenburgoko Tourra Cycling (road) pictogram.svg
Tour de Luxemburg Logo.svg
Orokortasunak
KirolaErrepideko txirrindularitza
Sorrera1935
Ekitaldi kopurua85 (urtea: 2021)
Aldizkotasunaurterokoa (Ira)
MotaEtapakako lasterketa
HerrialdeaLUX Luxenburgo
Webgune ofizialaWebgune ofiziala
ZirkuituaUCI ProSeries
Palmaresa
Azken garaileaPOR João Almeida
Garaipen gehien lortu duenaLUX Mathias Clemens
(5 garaipen)
Dokumentazioa Wikidata-logo S.svg

Luxenburgoko Tourra urtero Luxenburgon ospatzen den etapatan banatutako txirrindularitza lasterketa profesional bat da. 1935etik urtero ospatzen da, 1944an izan ezik, Bigarren Mundu Gerraren ondorioz.

2007ko Luxenburgoko Tourreko 2. etaparen irteera.

2005etik 2.HC mailan dago UCIren arabera, eta gaur egun ekainean ospatzen da.

Txirrindulari askok parte hartzen dute Luxenburgoko Tourrean Frantziako Tourra prestatzeko helburuarekin.

PalmaresaAldatu

 UrteaTxapeldunaTxapeldunordeaHirugarrena
1935  Mathias Clemens  Julien Hamelryckx  Jean Oeyen
1936  Mathias Clemens  Pierre Clemens  Julien Hamelryckx
1937  Mathias Clemens  Pierre Clemens  Camille Michielsen
1938  Lucien Vlaemynck  Adolf Braeckeveldt  Hubert Deltour
1939  Mathias Clemens  Lucien Vlaemynck  Fernand Mithouard
1940 ez zen jokatu
1941  Christophe Didier  Erich Bautz  Richard Menapace
1942  François Neuens  Christophe Didier  Mathias Clemens
1943  François Neuens  Mathias Clemens  Pierre Clemens
1944 ez zen jokatu
1945  Jean Goldschmit  Jean Diederich  Marcel Poiré
1946  Briek Schotte  Jean Diederich  Norbert Callens
1947  Mathias Clemens  Jean Diederich  Jeng Kirchen
1948  Jean Goldschmit  Guy Lapébie  Richard Depoorter
1949  Jean Diederich  Nello Sforacchi  Marcel Ernzer
1950  Isidoor De Ryck  Jean Diederich  Jeng Kirchen
1951  Marcel Ernzer  Jean Diederich  Georges Jobé
1952  Jeng Kirchen  Jean Goldschmit  Robert Vanderstockt
1953  Robert Vanderstockt  Alex Close  Charly Gaul
1954  Jean-Pierre Schmitz  Charly Gaul  Marcel Ernzer
1955  Louison Bobet  Marcel Ernzer  Charly Gaul
1956  Charly Gaul  René Remangeon  Jean Forestier
1957  Gérard Saint  Raymond Elena  Elio Gerussi
1958  Jean-Pierre Schmitz  Jean-Claude Annaert  Piet de Jongh
1959  Charly Gaul  Aldo Bolzan  Pino Cerami
1960  Marcel Ernzer  Aldo Bolzan  Giuseppe Pintarelli
1961  Charly Gaul  Marcel Ernzer  Aldo Bolzan
1962  Jef Planckaert  Willy Schroeders  Franz De Mulder
1963  Yvo Molenaers  Jo de Roo  Martin van der Borgh
1964  Arie den Hartog  Bas Maliepaard  Hennes Junkermann
1965  Vincent Denson  Jean-Claude Lebaube  Arie den Hartog
1966  Edy Schütz  Armand Desmet  Willy Planckaert
1967  Frans Brands  Bernard Van De Kerckhove  Raymond Delisle
1968  Edy Schütz  Cees Haast  Franco Bodrero
1969  Davide Boifava  Marinus Wagtmans  Arie den Hartog
1970  Edy Schütz  Georges Pintens  René Pijnen
1971  André Dierickx  Ferdinand Bracke  Leif Mortensen
1972  Roger Rosiers  Paul Aerts  Barry Hoban
1973  Sylvain Vasseur  Willy Planckaert  Jean-Pierre Guitard
1974  Freddy Maertens  Frans Verbeeck  Herman Van Springel
1975  Frans Verbeeck  Willy Teirlinck  Herman Van Springel
1976  Frans Verbeeck  Jos Jacobs  Gerrie Knetemann
1977  Bert Pronk  Gerrie Knetemann  Willi Lienhard
1978  Ludo Peeters  Wilfried Wesemael  Gerben Karstens
1979  Lucien Didier  Bernard Hinault  Bert Oosterbosch
1980  Bert Oosterbosch  Leo van Vliet  Daniel Gisiger
1981  Yuri Barinov  Igor Bokov  Riho Suun
1982  Bernard Hinault  Hennie Kuiper  Igor Bokov
1983  Lucien Didier  Charly Mottet  Kim Andersen
1984  Christophe Lavainne  William Tackaert  Rudy Dhaenens
1985  Jelle Nijdam  William Tackaert  Louis Luyten
1986  Steven Rooks  Søren Lilholt  Harald Maier
1987  Søren Lilholt  Laurent Fignon  Benjamin Van Itterbeeck
1988  Richard Trinkler  Jaanus Kuum  Jacques Decrion
1989  Michel Cornelisse  Darius Kaiser  Eddy Schurer
1990  Christophe Lavainne  Erich Maechler  Maximilian Sciandri
1991  Gert-Jan Theunisse  Frans Maassen  Adri van der Poel
1992  Jean-Philippe Dojwa  John van den Akker  Ron Kiefel
1993  Maximilian Sciandri  Maarten den Bakker  Johan Museeuw
1994  Frans Maassen  George Hincapie  Melcior Mauri
1995  Rolf Järmann  Emmanuel Magnien  Gianluca Bortolami
1996  Alberto Elli  Laurent Desbiens  Erik Breukink
1997  Frank Vandenbroucke  Alberto Elli  Erik Breukink
1998  Lance Armstrong  Erik Dekker  Dirk Müller
1999  Marc Wauters  Steffen Kjærgaard  Tobias Steinhauser
2000  Alberto Elli  Benoît Joachim  Nicola Loda
2001  Jørgen Bo Petersen  Raivis Belohvoščiks  Fred Rodriguez
2002  Marcus Ljungqvist  Bart Voskamp  Ondřej Sosenka
2003  Thomas Voeckler  Piotr Wadecki  David Cañada
2004  Maxime Monfort  Torsten Hiekmann  Jörg Jaksche
2005  László Bodrogi  Fabian Cancellara  Jukka Vastaranta
2006  Christian Vande Velde  Tomasz Brożyna  Allan Johansen
2007  Grégory Rast  Laurent Brochard  Tiziano Dall'Antonia
2008  Joost Posthuma  Michael Albasini  Fränk Schleck
2009  Fränk Schleck  Andreas Klöden  Marco Marcato
2010  Matteo Carrara  Fränk Schleck  Lance Armstrong
2011  Linus Gerdemann  Alexandre Geniez  Tony Gallopin
2012  Jakob Fuglsang  Wout Poels  Fränk Schleck
2013  Paul Martens  Jonathan Hivert  Jan Bakelants
2014  Matti Breschel  Jempy Drucker  Michael Mørkøv
2015  Linus Gerdemann  Marc de Maar  Huub Duyn
2016  Maurits Lammertink  Philippe Gilbert  Alex Kirsch
2017  Greg Van Avermaet  Xandro Meurisse  Anthony Perez
2018  Andrea Pasqualon  Jan Tratnik  Pit Leyder
2019  Jesús Herrada  Maurits Lammertink  Andrea Pasqualon
2020  Diego Ulissi  Markus Hoelgaard  Aimé De Gendt
2021  João Almeida  Marc Hirschi  Mattia Cattaneo

Oharra: 2010ko Tourrean, Lance Armstrong hirugarren sailkatu zen, baina 2012ko urrian Dopinagatik zigortua izan zen eta 1998ko abuztuaren 1etik aurrera izandako kirol emaitza guztiak deuseztaturik daude.

Palmaresa taldekaAldatu

Urtea Taldea Herrialdea
1997 Mapei  
1998 US Postal  
1999 Rabobank  
2000 Team Telekom  
2001 Team Fakta  
2002 Team Fakta  
2003 Brioches La Boulangère  
2004 Landbouwkrediet-Colnago  
2005 Crédit Agricole  
2006 Team CSC  
2007 Astana  
2008 Rabobank  
2009 Saxo Bank  
2010 RadioShack  

Palmaresa herrialdekaAldatu

Herrialdea Garaipenak
  21
  16
  9
  8
  5
  3
  2
  2
  1
  1
  1
  1

Kanpo estekakAldatu