Norbert Callens

txirrindulari belgikarra

Norbert Callens (Wakken, Belgika, 1924ko ekainaren 22a2005eko martxoaren 12a) txirrindulari profesionala izan zen.

Norbert Callens

Bizitza
JaiotzaWakken (en) Itzuli1924ko ekainaren 22a
Herrialdea Belgika
Heriotza2005eko martxoaren 12a (80 urte)
Jarduerak
Jardueraktxirrindularia
Ibilbidea
TaldeakUrteak
 

Bizitza aldatu

Profesionala izan zen 1945etik 1952ra bitartean. 1945etik 1950era bitartean Mercier taldearekin, eta 1951tik 1952ra Terrot taldearekin.

Norbert Callens egun batez izan zen Frantziako Tourreko lider 1949an, baina ez zuen sekula gehiago maillot horia jantzi: txirrindulariaren zaindarietako batek hotelean ahaztu bait zuen. Norbert Callensek hasiera lerroan kazetari baten kamiseta hori bat hartu behar izan zuen, eta hura jantzita egin zuen etapa.

Eroriko larri bat izan zuen mendate baten jaitsieran, 1949an. Gertaera haren ondoren, haren karrera ez zen askorik luzatu.

Palmaresa aldatu

1945

1946

1947

  • Desselgem

1948

1949

1950

1951

  • Belgikako klubetako garailea
  • Mendebaldeko Flandriako garailea.

Emaitzak Frantziako Tourrean aldatu

Erreferentziak aldatu

Artikulu hau katalanezko eta frantsesezko wikipedietatik itzulia da.

Kanpo estekak aldatu

Norbert Callens - ProCyclingStats