Ireki menu nagusia

Norbert Callens (Wakken, Belgika, 1924ko ekainaren 22a2005eko martxoaren 12a) txirrindulari profesionala izan zen.

Norbert Callens
Norbert Callens (Ronde van Nederland, 1950).jpg
Bizitza
Jaiotza Wakken Itzuli1924ko ekainaren  22a
Herrialdea  Belgika
Heriotza 2005eko martxoaren  12a (80 urte)
Jarduerak
Jarduerak txirrindularia
Ibilbidea
Taldeak Urteak
 

BizitzaAldatu

Profesionala izan zen 1945etik 1952ra bitartean. 1945etik 1950era bitartean Mercier taldearekin, eta 1951tik 1952ra Terrot taldearekin.

Norbert Callens egun batez izan zen Frantziako Tourreko lider 1949an, baina ez zuen sekula gehiago maillot horia jantzi: txirrindulariaren zaindarietako batek hotelean ahaztu zuen. Norbert Callensek hasiera lerroan kazetari baten kamiseta hori bat hartu behar izan zuen, eta hura jantzita egin zuen etapa.

Eroriko larri bat izan zuen mendate baten jaitsieran, 1949an. Gertaera haren ondoren, haren karrera ez zen askorik luzatu.

PalmaresaAldatu

1945Aldatu

1947Aldatu

  • Desselgem

1948Aldatu

1949Aldatu

1950Aldatu

  • Belgikako klubetako garailea

1951Aldatu

  • Belgikako klubetako garailea
  • Mendebaldeko Flandriako garailea.


Emaitzak Frantziako TourreanAldatu

ErreferentziakAldatu

Artikulu hau katalanezko eta frantsesezko wikipedietatik itzulia da.