Frank Vandenbroucke

txirrindulari belgikarra

Frank Vandenbroucke (1974ko azaroaren 6a, Mouscron - 2009ko urriaren 12a, Saly, Senegal) belgikar txirrindulari profesional bat izan zen, Jean-Luc Vandenbroucke belgikar txirrindulari profesionalaren iloba. 1990eko hamarkadako belgikar txirrindularitzako talentu edo itxaropen nagusia izan zen, bere garaiko klasikomano onenetakoa.

Frank Vandenbroucke
Franck VANDENBROUCKE.jpg
Bizitza
JaiotzaMouscron1974ko azaroaren 6a
Herrialdea Belgika
HeriotzaSaly (en) Itzuli2009ko urriaren 12a (34 urte)
Hobiratze lekuaPloegsteert Churchyard (en) Itzuli
Heriotza moduaberezko heriotza: Biriketako Tronboenbolismoa
Familia
Familia
Jarduerak
Jardueraktxirrindularia
frankvdbroucke.be

Bere herrialdean txirrindulari oso estimatua zen baina izaera gorabeheratsua zuen, eta arrakastaren ondorioz dopina, familia arazoak eta kokainarekin zerikusia zuten eskandaluetan sartu eta hainbat suiziodio saiakera izan zituen, horrek bere ibilbidean eragin izan eta bere kirol eta pertsonal gainbehera ekarri zuen.

Senegalen oporretan zela, hotel bateko gelan biriketako tronboenbolismoaren ondorioz hil zen.

PalmaresaAldatu

1994

1995

1996

1997

1998

1999

2000

2002

2003

2004

2005

2009

Kanpo estekakAldatu

Wikimedia Commonsen badira fitxategi gehiago, gai hau dutenak: Frank Vandenbroucke