Raymond Delisle

txirrindulari frantziarra

Raymond Delisle (Ancteville, 1943ko martxoaren 11 - Hébécrevon, 2013ko abuztuaren 11) frantziar txirrindularia izan zen, profesionala 1965 eta 1977 artean. Bere kirol karrerako lorpenik handienak Frantziako Tourrean, non bi etapa garaipen lortu zituen, eta Espainiako Vueltan lortu zituen, azken itzuli honetan etapa bat irabaziz

Raymond Delisle
Raymond Delisle - Tour 1976.jpg
Bizitza
Jaiotzako izen-deiturakRaymond Daniel Jean Claude Delisle
JaiotzaAncteville1943ko martxoaren 11
Herrialdea Frantzia
HeriotzaHébécrevon2013ko abuztuaren 11 (70 urte)
Heriotza moduasuizidioa
Hezkuntza
Hizkuntzakfrantsesa
Jarduerak
Jardueraktxirrindularia
Ibilbidea
TaldeakUrteak
Peugeot 1965-1976
Mercier 1977-1977
 

PalmaresaAldatu

1963

1966

1967

1968

1969

1970

1971

1972

1973

1974

1975

1976

1977

Sailkapen orokorra Itzuli HandietanAldatu

Itzuli Handia 1965 1966 1967 1968 1969 1970 1971 1972 1973 1974 1975 1976 1977
  Italiako Giroa 39.
  Frantziako Tourra UT 23. 26. 37. 11. 77. 11. 11. 12. 16. 4. 9.
  Espainiako Vuelta UT UT

—: ez zuen parte hartu
UT: utzi, ez zuen amaitu

Kanpo estekakAldatu