Ireki menu nagusia

Jean Diederich (Esch-sur-Alzette, 1922ko otsailaren 20a - 2012ko abenduaren 6a) luxenburgotar txirrindularia izan zen.

Jean Diederich
Bim Diederich (1952).jpg
Bizitza
Jaiotza Esch-sur-Alzette1922ko otsailaren  20a
Herrialdea  Luxenburgo
Heriotza Pétange Itzuli2012ko abenduaren  6a (90 urte)
Familia
Familia
Jarduerak
Jarduerak txirrindularia eta cyclo-cross cyclista Itzuli

Eduki-taula

BiografiaAldatu

1977 eta 1984 bitartean profesionala izan zen Lucien Didier txirrindulari-ohiaren aitaginarreba zen.

Profesionala 1946 eta 1954 bitartean, Frantziako Tourrean lortu zituen hiru etapa garaipenak eta 1951ko Frantziako Tourrean hiru egunez sailkapen nagusiko lider izana nabarmen daitezke.

PalmaresaAldatu

Emaitzak Frantziako TourreanAldatu

  • 1947: 15.
  • 1949: 15.
  • 1950: 18. eta etapa garaipen bat
  • 1951: 12., etapa garaipen bat eta hiru egunez maillot horia
  • 1952: abandonatu egin zuen eta etapa garaipen bat
  • 1953: abandonatu egin zuen

TaldeakAldatu

Jean Diederichek honako talde hauetan korritu zuen:

  • 1946: HELYETT et CILO
  • 1947: HELYETT et ARBOS-TALBOT
  • 1948: GARIN-WOLBER et RICO
  • 1949 - 1952: GARIN-WOLBER
  • 1952: FERU
  • 1953: GARIN
  • 1954: GARIN-DIEDERICH