Ireki menu nagusia

Steven Rooks (Oterleek, Herbehereak, 1960ko abuztuak 7) herbeheretar txirrindulari bat izan zen, profesionala 1982 eta 1995 artean, denbora horretan 37 garaipen lortuz.

Steven Rooks
Steven Rooks Giro 2010.jpg
Bizitza
Jaiotza Schermer1960ko abuztuaren  7a (59 urte)
Herrialdea  Herbehereetako Erresuma
Jarduerak
Jarduerak txirrindularia
Ibilbidea
Taldeak Urteak
PDM Itzuli 1986-1989
 
Jasotako sariak

Eskalatzaile eta egun bakarreko lasterketako txirrindulari ona, bere urterik hoberena 1988 izan zuen, non Tourrean 2. amaitu zuen, mendiko sailkapena eta bat ere irabazteaz gain.

1999 amaieran Reporter' izeneko herbeheretar kirol saioan, Maarten Ducrot eta Peter Winnenekin batera bere karrera osoan zehar dopatu egin zela onartu zuen. Rooksek bere karreran zehar testosterona eta anfetaminak erabili zituela aitortu zuen.

PalmaresaAldatu

1983

1985

1986

1987

1988

1989

  • Etapa 1 eta sailkapen konbinatua Tourrean.
  • Etapa 1 Kataluniako Itzulian

1990

'1991

1992

1993

  • 2. Herbehereetako errepide txirrindularitzako txapelketan

1994

  • Herbehereetako errepide txirrindularitzako txapelketa

Sailkapen orokorra Itzuli HandietanAldatu

Itzuli Handia 1983 1984 1985 1986 1987 1988 1989 1990 1991 1992 1993 1994
  Italiako Giroa 75
  Frantziako Tourra UT 25 9 UT 2 7 33 26 17 KON UT
  Espainiako Vuelta 9 10
  Munduko Txapelketa UT UT 57 6 70 4 UT 2 5 46 UT
Legenda
Ez zuen parte hartu
DSK Deskalifikatua
KON Kontroletik kanpo
UT Utzi

TaldeakAldatu