Briek Schotte

txirrindulari belgikarra

Alberic Schotte, Briek Schotte (Kanegem, 1919ko irailaren 7a-Kortrijk, 2004ko apirilaren 4a), belgikar txirrindulari bat izan zen. 1940tik 1959ra profesionala izan zen eta munduko txapelduna izan zen birritan.

Briek Schotte
Zegevierende Briek Schotte na eerste etappe Dwars door België 1946, Sint-Truiden (collectie KOERS. Museum van de Wielersport).jpg
Bizitza
Jaiotza Kanegem (en) Itzuli1919ko irailaren 7a
Herrialdea  Belgika
Heriotza Kortrijk2004ko apirilaren 4a (84 urte)
Jarduerak
Jarduerak txirrindularia eta kirol zuzendaria
Ibilbidea
Taldeak Urteak
Alcyon 1951-1955
Faema 1956-1956
Peugeot 1957-1957
Libertas 1958-1959
 
Jasotako sariak

Kirol ibilbideaAldatu

 
Briek Schotte, 1950eko munduko txapelduna.

"Burdinazko Briek" goitizenarekin ezaguna (IJzeren Briek), Schotteren ibilbide oparoa 1940tik 1959 arte luzatu zen. Bi aldiz irabazi zuen Errepideko Munduko Txapelketa 1948an eta 1950ean eta horretaz gain hainbat Klasikoetan gailendu zen.

Txirrindulari ibilbidea amaitu ostean, hainbat talderen kirol zuzendaria izan zen (Flandria, Sem-France Loire eta Skil taldeetan aritu zen, besteak beste).

Briek Schotte 2004ko apirilaren 4an hil zen eta egun horretan bertan, Flandriako Tourrak omendu zuen: alde batetik korrikalariak Oude Kwaremont izeneko "horma"tik igaro zirenean, pantalla erraldoi batean mezu bat zabalduz eta bestetik podiumean minutu bateko isilunea eginez.

Briek Schotte Sari Nagusia antolatzen da urtero bere omenez.

TaldeakAldatu

  • Mercier-Hutchinson (1939-1942).
  • Dunlop (1943).
  • Wolber (1944).
  • Alcyon-Dunlop (1945-1956).
  • Peugeot (1957).
  • Libertas (1958-1959).

PalmaresaAldatu

1939

  • Mendebaldeko Tourra.

1940

1941

1942

1944

1945

1946

1947

1948

1949

1950

1951

  • Bost mendateen Zirkuitua
  • 3. Brusela-Izegemen

1952

1953

1954

1955

1956

1957

  • Belgikako taldekako txapelketa.
  • 3. Circuit des régions frontalières.

1958

  • Belgikako taldekako txapelketa
  • Anbereseko Hiru Eguneko etapa 1 (taldekako erlojupekoa)
  • 3. E3 Harelbeken.

1959

Kanpo estekakAldatu